Ankieta: Na ile oceniasz "Zemstę Sithów"?
1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10
[Wyniki ankiety]

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) reż. George Lucas
To to jeszcze nic. Zobaczcie co z nim zrobili w TCW ;/ Gość dostaje baty chyba w każdym odcinku, w którym się pojawia. A jest jedną z najczęsciej pojawiających się postaci ;P
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Serio? " Epizod III-Zemsta Sithów? To jest tytuł tematu? O, nawet 2 tematy są o tym jednym filmie.

Oo, z 10 tematów o filmach SW...
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Biorąc pod uwage, że ta seria składa się z dwóch trylogii, w sumie można już mówić, że 7 kinowych aktorskich filmach + 1 animowanym. + kilka serii TV, filmów TV etc. A już nie wspominając oczywiście o komiksach, książkach itp (no bo w końcu jest to forum filmowe) to myślę, że nie ma w tym nic nadzwyczajnego bądź złego, że jest dużo tematów o SW.

O Bondzie też mamy wiele tematów. Skyfall, Spectre, CR vs wczesniejsze Bondy, Bondy sprzed ery Craiga. A pewnie też by się znalazły tematy do QoS i CR gdzieś Uśmiech
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Ale są 2 tematy o tej części Uśmiech

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
I dwa tematy o TDK. I dwa tematy o TDKR. I dwa tematy o Incepcji. To forum KMF, duh!

Odpowiedz
Wzięło mnie na sprzątanie i szukanie starych gratów o Star Warsach (sporo potraciłem przez lata). Nie mam niczego co kosztowałoby 600 zł jak albumy Mierzwiaka, ale moje albumy mają ogromną wartość sentymentalną.

Brakuje mi 9 kart i 12 naklejek do pełnej kolekcji. :/

Poza tym mam jeszcze (w różnej jakości) 48 powtórek powyższych kart, ponad 40 rozkładanych kart z Ataku klonów (również z Chio), dwie karty z Nestle (Chocapic itp.) z Windu/Jango Fettem, oraz 8 tazos jeszcze z 1997 roku kiedy do kin wchodziła Wersja Specjalna oryginalnej trylogii (są już strasznie starte!

Uśmiech

Odpowiedz
**ujowe.

Odpowiedz
(21-11-2015, 16:08)Juby napisał(a): ...oraz 8 tazos jeszcze z 1997 roku kiedy do kin wchodziła Wersja Specjalna oryginalnej trylogii (są już strasznie starte!

Uśmiech

Tazos mam kompletny album (a przynajmniej taki kiedyś był). Stan - jak nówki, bo w albumie.

Odpowiedz
[Obrazek: full]

Odpowiedz
Też mam komplet i nie oddam. Oczko

Odpowiedz
Nie chce się już dzisiaj wkurwiać ale wygląda na to, ze ktoś go wyniósł/wyjebał... W sumie za późno bo już się wkurwiłem. Poszukam jutro... może gdzieś jest...

Odpowiedz
Bogdan ci zajomał! Duży uśmiech

Odpowiedz
EDIT - znalazłem. Album kompletny i w lepszym stanie niż u Bogdana Uśmiech

Odpowiedz
Film który ożywił moje zainteresowanie Star Warsami po bodaj piątym seansie trzyma się dobrze i będzie raczej ciężko by coś ze starej trylogii go przeskoczyło. Problematyczny jest miejscami sposób przekabacenia Anakina, ale koniec końców idzie to łyknąć. Otwierająca bitwa - wizualne cudo, walki niezmiennie robią wrażenie, z tym, że finałowa powinna być o kilka rund krótsza, bo w pewnym momencie robi się absurdalnie i nudnawo. Poza paroma zgrzytami (wiadomo, Leia pamiętająca matkę, te sprawy) połączenie ze starą trylogią wypada całkiem zgrabnie, Christiensen już nie drażni jak w dwójce, choć zdarza się przywalić idiotycznym tekstem ("jesteś piękna" - to dlatego że jestem zakochana. - Nie, to dlatego,że ja cię kocham - DAFUQ?). Na plus także Kenobi i Palpatine ze swoimi minami pt. "poczciwy dziadzio". Efekty dają radę, z tym, że design niektórych kosmitów (i jedi) zasysa.

Stabilne 8/10.

Odpowiedz
Efekty to są w niektórych momentach tak kurwa koszmarne, że zastanawiałem się czy oglądam film czy jakąś cutscenkę z gry. Lubię Zemstę, daje jej solidne 7+, ale pod względem wizualnym jest strasznie nierówna. Momentami wodotryski jak podczas początkowej bitwy nad Coruscant, a momentami padaka jak cholera, zwłaszcza tam, gdzie dominują sceny statyczne i akcja nie odwraca uwagi od tego co się dzieje dookoła.

Odpowiedz
Ale np. scena w operze dalej prezentuje się bardzo dobrze. Może też, że jest to najlepsza scena w prequelach i człowiek koncentruje się na dialogu, a nie na otoczeniu.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Bitwa, Mustafar, Grievous - prezentują się bardzo dobrze. Reszta efektów przeciętnie, ale i tak znacznie lepiej niż w AotC (zwłaszcza klony). Ludzie na rażącym oczy green-screenie dalej się znajdą, ale FX w RotS jest dla mnie okej, od początku prezentowało się dużo lepiej niż w poprzedniku i postarzało się o wiele mniej. Dziwi mnie, że to jedyna cześć bez nominacjo do Oscara za Najlepsze Efekty (tak samo jak brak nominacji dla Batman Begins - szkoda, że już wtedy nie poszerzyli grona nominowanych do 5).

Odpowiedz
Nominowali wtedy Kinga Konga, Narnię i Wojnę Światów. "King Kong" wygrał, któremu efekty o wiele mocniej się postarzały niż Zemście Sithów. W sumie to tylko "Wojnie Światów" się nie udało aż tam mocno zestarzeć.
I trochę szkoda, gdyż "Zemsta Sithów" jest jedynym filmem z serii, bez nominacji za efekty specjalne. Dostali jedynie za make-up.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Najlepsze efekty w 2005 roku miał Batman, Kong był rewelacyjny, ale reszta efektów w tym filmie (zwłaszcza ludzie na green-screenie) już wtedy wyglądały bardzo mieszanie.

Odpowiedz
Zawsze tak było, że nagradzało się filmy za jakieś szczególne osiągnięcie, a nie za to, że efekty są w filmie niewidoczne. Dlatego idąc tym tokiem rozumowania Kong bardziej zasługiwał - chociaż oczywiście zdarzają się wyjątki od takiej reguły...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon