Daredevil [Marvel/Netflix]
Takie se, ale jak ma być Elektra to muszą być fajne walki, a i temu pewnie nie podołają.

Odpowiedz
CZytam te posty i nie dowierzam...

Pierwszy zwiastun do pierwszego sezonu też nie porywał, potem pojawił się drugi i był świetny i dynamiczny, potem pojawił się serial i wniósł coś nowego w kwestii emocji, ludzkich demonów, scen walk, a tutaj gadki o "zapychaczach", sorry, ale jeśli komuś można zarzucić zapychacze, to chyba Jessica Jones którą uwielbiam, ale nie Daredevil'owi, który właśnie dlatego był tak świetny, bo mogliśmy oglądać kilka odcinków pod rząd z akcją non stop, a potem ciąg odcinków o tym jak DD leczy rany po starciach, to było świetne.

Odpowiedz
Co ja pacze. Zwiastun NUDNY? Mamy zajebisty konflikt bohatera z antybohaterem - w kreacji. Bernthala to może być jeden z najlepszych komiksowych antagonistów. Świetny konflikt. Groźny przeciwnik (nie to co gruby Kingpin który tylko minionów może posyłać). Rewelacyjna muza nadająca lekko psychodelicznego klimatu. Eksplozje.

Ja rozumiem że dla niektórych zwiastun musi być teraz zmontowany przez Mozarta i pokazywać w 80% epickie sceny akcji.

Zwiastun świetny, tak jak pierwszy sezon mnie zaintrygował a znudził w 2/3, tak tu widzę coś naprawdę ciekawego. Do tego całkiem możliwe że będę kibicował Bernthalowi.

Odpowiedz
Meh. Ja tutaj widzę materiał na max 4-5 odcinków. Reszta to nuda. Zresztą podobnie myślałem przy 1 sezonie i wcale się wtedy nie pomyliłem.
"Daredevil" to materiał na klimatyczny film w Rce. A to co robi Netflix to jakiś rozwleczony bieda-serial. Lepszy niż wszystko z tego gatunku, ale wcale nie znaczy, że jakieś mega genialny.

Ubolewam, że te prawa wróciły do Marvela. Wstępny pomysł Carnahana jakoś bardziej mnie jarał. FOX zrobił faila, że zatrzymał "FF", licząc na większe zyski z filmów PG-13...
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Też się niektórym dziwię. W pierwszym sezonie kilka minusów by się znalazło, ale co z tego kiedy ogólnie był świetny :) Nie spodziewałem się, że będzie aż tak dobry. Drugi zapowiada się jeszcze lepiej. To akurat prawda, że jest najlepszy z tego typu produkcji, ale w tym właśnie przypadku oznacza, że jest czymś więcej. Począwszy od realizacji, przez podejście i aktorstwo. Jestem fanem komiksów, ale przykładowo takiego Arrow to po prostu nie mogę oglądać. Podchodziłem do niego 3 razy i dałem sobie spokój. Jest tak jakoś serialowo bidny i widać ogromną różnicę między nim a Daredevilem. 

[Obrazek: dds2t-62.jpg]

Odpowiedz
A ja powiem od razu: Punisher pogrąży ten serial. Nie zrozumcie mnie źle, lubię Franka i nie mam nic do Bernthala - i w tym cały problem. Kapitan rzucił, że może będzie sympatyzował z Punisherem. Tak jak prawdopodobnie większość osób na tym forum. A wiecie kto nie będzie z nim sympatyzował? Sam serial. To problem z tymi seriami Netflixa (w większym stopniu JJ) - są zadziwiająco dziecinne jak na tą mroczną otoczkę. Dlatego Jessica nie działała dla mnie kompletnie i wytrzymałem do połowy (może potem się poprawia, don't care anymore). Detektyw w fimie noir powinien być świadom zepsucia otaczającego go świata, które go przygniata - stąd bierze się jego cynizm. Jones, przy caej swojej pozie, reaguje oburzeniem jak dziecko gdy otaczający ją ludzie kierują się wasnym interesem kosztem innych i oczekuje od nich postępowania szlachetnie BO TAK WYPADA. Daredevil ma ten sam problem. Tylko ja miałem ochotę przywalić Karen w ten świętoszkowaty ryj za każdym razem gdy narażała innych i marudziła w imię swej krucjaty o zatrzymanie starej latynoski w jej dziadowskim mieszkaniu? Doprawdy misja dziejowa. Serio, proponuję drinking game - kielicha za każdym razem gdy ktoś z bohaterów używa pani Cardenas jako argumentu w dyskusji. "Powiedz to pani Cardenas", "a co z prawami pani Cardenas", "chcesz by śmierć pani Cardenas poszła na marne"...
Wracając do Punishera nie mam wątpliwości, że Netflix powie nam jakim to pomyleńcem jest Frank i jak kompletnie nie ma racji i jak on może definitywnie usuwać przestępców o mój boże co za psychopata etc etc. Dorzucą pewnie jakiś collateral damage żebyśmy mogli zobaczyć jak cierpią niewinni w wyniku działań Punishera. Bo te seriale, abstrahując od zawartej w nich przemocy, są ideologicznie irytująco PG i moralizatorskie.

Odpowiedz
Wątpliwości też rozumiem, pomimo bycia męskim prawicowcem. Ja spodziewam się raczej "Punisher jest bu bo zabija ludzi". Stąd pomysł spin-offu o Castle'u uważam za poroniony. Tu rządzi mentalność na poziomie sceny z barkami z Dark Knighta.

Odpowiedz
Przypominam, że każdy z bohaterów Marvela zabił conajmniej jednego przeciwnika - a Cap czy Iron Man to nawet nie rozkminiali czy to dobre, czy złe, tylko ich wycinali aż miło. U Jessicki Jones to rownież nie jest problemem. U Daredevila to dość znaczące, bo powiązane z jego wiarą i poczuciem winy - stąd rozstrzelenie pomiędzy starotestamentowym mysleniem, a jezusowym milosierdziem. ;)

Odpowiedz
Się zobaczy. Jak pisałem, nie widziałem całej serii o obrażonej 10-latce udającej detektywa, więc nie mam pełnego obrazu. Po prostu pierwszy sezon DD nie nastraja mnie optymistycznie jeśli chodzi o przedstawienie szarych odcieni moralności. A zabijanie z zimną krwią to jednak inna kategoria, nie coś co Cap odstawiał w filmach, czy może źle pamiętam? Kosmici się nie liczą jakby co.

Odpowiedz
Czy ktoś może mi napisać, co mówi Punisher na samym początku trailera?
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
"One batch, two batch, penny and dime" - jakaś rymowanka dziecięca. Chyba wymyślona na potrzeby serialu bo pierwsze słyszę.

Odpowiedz
To prawdziwy cytat Franciszka? :)
[Obrazek: 12592679_10153846673603917_7211662649170...e=57664009]

Odpowiedz
Istnieje niebezpieczeństwo że zrobią z Franka totalnego świra mordującego ludzi, ale jakoś po pierwszym sezonie nie zauważyłem żeby serial stawiał na czarno-białą moralność. Na pewno na koniec Matt nie pochwali działań Franka ale może nabierze do niego szacunku. ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Okazuje się, że nowa maska też jest spieprzona, tym razem w inny sposób
[Obrazek: Svkx0dl.jpg]

Może od frontu wygląda lepiej...
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Ta nowa maska jest tragiczna ;OO A taki miał super strój w s01 to musieli dowalić taki bardziej "komiksowy" ;/
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
A według mnie nowa maska jest bardzo fajna. Natomiast sam trailer oglądałem już kilka razy. Nie mogę się doczekać drugiego sezonu.

Odpowiedz
Wygląda jak retard, czyli bez zmian. Serio, serial starający się pozować na "poważny", ubiera swojego bohatera w takie coś? Niezły sabotaż.

Odpowiedz
Niestety, powinni się trzymać pierwszego stroju, skoro tak bardzo chcą się odciąć od komiksowego, który przecież jest fantastyczny właśnie przez swoją prostotę.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Maska mogła by być nieco większa i wtedy zawsze by wyglądała dobrze, a tak są kadry gdzie wygląda tak "se", a są, gdzie wygląda dobrze:
[Obrazek: 0B_XuKll7f8x6NTluaGRoRVVyTG8?e=view]
[Obrazek: ddtt28.jpg][Obrazek: ddtt51.jpg][Obrazek: ddtt56.jpg][Obrazek: ddtt59.jpg]

Odpowiedz
(25-02-2016, 17:58)Szpeku napisał(a): Maska mogła by być nieco większa i wtedy zawsze by wyglądała dobrze, a tak są kadry gdzie wygląda tak "se", a są, gdzie wygląda dobrze:
[Obrazek: 0B_XuKll7f8x6NTluaGRoRVVyTG8?e=view]
[Obrazek: ddtt28.jpg][Obrazek: ddtt51.jpg][Obrazek: ddtt56.jpg][Obrazek: ddtt59.jpg]

Na tych zdjęciach są 2 maski: stara i nowa. Pierwszą straci pewnie po starciu z Punisherem.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon