Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
Pff... każdy film SW miał pozytywne przedpremierowe reakcje. Znaczy, ja wierzę, że będzie to bardzo dobry film, ale akurat recenzenci mają mało z tym wspólnego  Bardziej cieszy mnie:
Cytat:So many of the twists and turns have not been revealed in marketing. My jaw hit ground a few times.
Bo mam wrażenie, że ja już ten film wdziałem. Miło będzie jednak, jeżeli coś mnie zaskoczy. Nie wiem z kolei jak traktować info o tym, że brakuje wielu scen z trailerów.
11-12-2016, 13:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2016, 13:33 przez Grievous.)
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,365
Liczba wątków: 29
Cytat:Chirrut Imwe and K-2SO steal the movie. Amazing work by Donnie Yen and Alan Tudyk.
Pomyślałem se - fajnie (w sumie jeszcze ktoś tam wymenia akurat te 2 postaci) ale chwilę wcześniej gość wybredził coś takiego:
Cytat:As with The Force Awakens, a fair number of shots from the #RogueOne trailers aren't in the movie. But the trailers did capture the tone.
A cóż takiego wypadło z TFA, co było w zwiastunach?
Cytat:Theres an amazing amount of footage/dialogue in the #RogueOne trailers and marketing that are not in the film, including Troopers in water.
WTF?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
11-12-2016, 14:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2016, 14:14 przez shamar.)
Deputy US Marshal
Liczba postów: 7,026
Liczba wątków: 15
Edwards o reshootach:
Cytat:What happened was that I’d say a third of the movie or more has this embedded documentary style to it, and as a result we shot hours and hours and days and days of material. Normally when you put a film together it goes together like A-B-C-D-E and you move on. Whereas we had so many permutations, so many different ways it could be constructed, it took longer in the edit to find the exact version.
We’d always planned to do a pickup shoot but we needed a lot of time to figure out all this material and get the best out of it. So that pushed the entire schedule in a big way. Then Disney saw the film and reacted really well and they said, “Whatever you need, we’re going to support you.” Our visual-effects shot count went from 600 to nearly 1,700, so suddenly we could do absolutely anything we wanted. To design 1,000 visual effects shots should take a year, so it was all hands to the pump and we never came up for air really until about a week ago.
Cytat:Edwards added that "it would be beautiful if you write a story, you shoot exactly that, you edit it and it’s a hit. But art — or good art — doesn’t work like that. It’s a process, and you experiment and react and improve. And if I make more films, which I hope to, I want to make them like that as well, where it’s organic and it’s not predetermined." The reshoots wound up improving the film more than they had hoped, and when you have the time and, more importantly, the money, you don't need to stop until you're happy.
I think any other movie you would say, “That’ll do. We’re going to get a hit.” But “Star Wars” is going to live forever if you do it properly. We just can’t let it go. You’ve got keep going until they prise it out of your hands.
Cytat:Riz Ahmed, whose character of Bodhi Rook was changed the most during the reshoots, confirmed what Edwards said, saying that "there were a ton of reshoots, but if people want to read anything into that, I’d encourage them to read into it the guts it takes to unpick stitching rather than just try to embroider over it, to make it right. I admire [Lucasfilm President] Kathleen [Kennedy] and Gareth and the whole team for having the guts to go, ‘Let’s reopen this. Let’s do some of this again.’ I think it’s because they really care — and hopefully that’s something that shows when people see the film."
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
11-12-2016, 16:41
Stały bywalec
Liczba postów: 4,439
Liczba wątków: 8
Natknąłem się na pewne spoilery dotyczące Rogue One, całkiem wiarygodne biorąc pod uwagę, że pierwsze pokazy już były. Nie zdradzając zbyt wiele:
Horror scene z udziałem Vadera, bakta tank i całkiem ponure zakończenie To wystarczy żeby mnie nakręcić.
12-12-2016, 11:45
Stały bywalec
Liczba postów: 13,353
Liczba wątków: 77
Czy ta CGI-postać o której sporo mówi Stuckmann to
?
Swoją drogą sporo narzekania w tej recenzji, a pochwał chyba z 3 minuty.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
13-12-2016, 20:15
Do the crane, Danny-boy!
Liczba postów: 4,899
Liczba wątków: 11
Cholera, po tej recenzji Stuckmana raczej nie będę zachwycony filmem. Wszystko praktycznie już powiedział i chyba się rozczaruję.
Ciekawi mnie o jakie wadzie Star Wars która została ładnie wytłumaczona mówi Stuckman. Niestety, to dla mnie jedyna zagadka dla mnie na dzień dzisiejszy.
13-12-2016, 20:36
Stały bywalec
Liczba postów: 8,490
Liczba wątków: 40
Stuckmann i Kristian z SchmoesKnow mówią zgodnie, że ten kaszankowy Force Awakens był lepszy od Rogue One. Moje oczekiwania spadły tak nisko...
Teraz jestem pewien hajpu (był i po prequelach...), ale wygląda to to na średniaka na 6-7/10.
13-12-2016, 21:57
Agent Putina
Liczba postów: 4,370
Liczba wątków: 21
Stawiam że wada co to ją niby wyjaśnią to ten nieszczęsny słaby punkt Gwiazdy Śmierci.
Stuckmanna nie można poważnie traktować - ślinił się jak głupi przy okazji FA.
Krytykuje R1 za postacie, a zaraz potem przypomina jacy fantastyczni byli bohaterowie Epizodu VII. Ta recenzja dowodzi tylko, że jej autor to pi#da.
Nie mam gigantycznych oczekiwań wobec filmu, ale musi być lepszy niż kaszana Abramsa - chociażby dlatego, że ma dla odmiany utalentowanego reżysera. Przynajmniej będzie na co popatrzeć, nawet jak scenariusz znowu zawiedzie.
13-12-2016, 23:55
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,919
Abrams też jest utalentowanym reżyserem, po prostu scenariusz TFA był beznadziejny
14-12-2016, 00:02
Agent Putina
Liczba postów: 4,370
Liczba wątków: 21
No, z podziwem patrzę na te ciasne, telewizyjne kadry.
O wiadomym efekcie świetlnym nie wspominam, bo akurat przy FA jakoś się powstrzymywał.
Wielu też narzekało na scenariusz Godzilli, ale wizualnie ten film był fantastyczny.
14-12-2016, 00:16
Captain Skullet
Liczba postów: 20,323
Liczba wątków: 128
Przez te całe 5 minut gdy pokazywał coś ciekawego a reżyser nie odwracał akurat kamery w przeciwnym kierunku.
14-12-2016, 00:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2016, 00:23 przez Gieferg.)
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
(13-12-2016, 19:42)Grievous napisał(a): Chris Stuckmann także pozytywnie, ale mimo wszystko rozczarowany:
Stuckmann? Czy to nie ten gość, który dostawał orgazmów po The Force Awakens, mówiąc, że to najlepszy film Star Wars na równi z A New Hope i The Empire Strikes Back? I skoro mówi, że bohaterowie nie są tak "fajni" jak w TFA, to może rzeczywiście Rogue One nie jest takie złe.
A już poważniej nie ma co się kierować wczesnymi opiniami, szczególnie że właśnie TFA dobrze nas nauczyło, czym kończy się przedawkowanie memeber berries i co wtedy się wygaduje.
Tak samo jak byłbym też ostrożny z tymi wcześniejszymi opiniami, jako Rogue One podobało się George'owi Lucasowi. Kathleen Kennedy i J.J. Abrams też przed premierą TFA kłamali, jakoby się jemu ten film podobał.
14-12-2016, 01:15
Oskarmeister
Liczba postów: 6,841
Liczba wątków: 18
Jednym TFA się podoba, drugim nie, nie wiem skąd to gdybanie o Chrisie. Stuckmann ocenia coś pozytywnie = Hurr! Durr! Nie ma własnego zdania!!! Rotten Tomatoes!!!
Stuckmann ocenia coś sceptycznie = Łee co on narzeka w ogóle?!! Co on może wiedzieć??
Poza tym, jak Chris ma się nie powoływać na RT, skoro sam dodaje tam recenzje, więc też przyczynia się do procentów. Piję ogólnie do jego krytyki na forum, nie tylko do postów wyżej.
14-12-2016, 01:44
Stały bywalec
Liczba postów: 8,490
Liczba wątków: 40
Stuckmann ma tę wadę, że jest strasznym fanbojem SW i jego oceny (tak jak w przypadku TFA) są strasznie zawyżone... tym bardziej przy tak niskiej jak na jego skalę ocenie dla Rogue One... jestem sceptyczny.
14-12-2016, 02:28
Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
No skoro oczekiwał Vadera robiącego nie wiadomo co, mimo tego, że nikt nic takiego nie zapowiadał, to nie dziwota, że jest zawiedziony,
14-12-2016, 03:10
Deputy US Marshal
Liczba postów: 7,026
Mnie paradoksalnie on zachęcił tym marudzeniem na Vadera. Raz, bo mała ilość czasu ekranowego to dla mnie żadna wada, nie spodziewałem się (ani nawet nie chciałem) niczego poza efektywnym cameo. To powinien być film innych bohaterów, rozszerzający uniwersum, a nie robiący telenowelowasty zjazd absolwentów. A dwa, bo powiedział, że ten występ, choć krótki, był bardzo fajny.
Bilety zarezerwowane na jutro. Podchodzę do filmu po prostu jak do zabawy marką. Nie oczekuję fajerwerków, ani rewolucjonizowania franczyzy.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
14-12-2016, 03:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2016, 03:38 przez Proteus.)
CSM-101
Liczba postów: 7,848
Liczba wątków: 0
Nakręcanie hajpu idzie pełną parą. Po TFA nie śledzę już praktycznie informacji o łotrze, ale co chwila biją mnie po oczach jakieś nagłówki typu: X już widział i twierdzi, że to ojciec chrzestny space oper, a Y twierdzi, że jest lepszy niż imperium kontratakuje - nie nabiorą mnie już na te stare sztuczki
Jestem tak zajebisty, że leję na nowe star worsy, idę prosto! 
Jedyne co mnie kręci w tym filmie to dobra gównoburza na forum po premierze
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.
14-12-2016, 11:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2016, 11:12 przez Negatywny.)
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,519
Liczba wątków: 5
(14-12-2016, 11:11)Negatywny napisał(a): Jedyne co mnie kręci w tym filmie to dobra gównoburza na forum po premierze 
Obiecuję, że zrobię co będzie w mojej MOC-y!!!
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
14-12-2016, 11:20
Siennica z hatak.pl dał 7/10.
Generalnie recki dosyć wyważone.
14-12-2016, 15:08
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,519
Liczba wątków: 5
Też trochę poczytałem ostrożnie i wychodzi na to, że źle nie jest.
No, o 20 się dzisiaj przekonamy w takim razie.
Zresztą co tu dużo gadać. Niszczyciel majestatycznie płynący na tle Gwiazdy Śmierci wywołuje dreszcze
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
14-12-2016, 15:57
|