Miami Vice
Liczba postów: 8,058
Liczba wątków: 43
(29-01-2017, 17:15)pMental napisał(a): @Sonny
Spłycasz temat. Mam chyba prawo oczekiwać od serialu więcej niż od blockbustera? Pełnometrażówek komiksowych nie oglądam, bo wiem, że po 10 minutach dostanę raka. Natomiast w serialu liczyłem, że twórcy wyniosę temat trykociarza ponad hollywoodzką normę, o której Ridley Scott powiedział, że nie ma fabuły i jest generalnie gówniana, a Mel Gibson mu wtórował w krytyce.
Też chciałbym zobaczyć pełnokrwisty film/serial o Punisherze/Daredevilu/Batmanie itd. Ale to jest w dzisiejszym świecie niemożliwe, lata 80. nie wrócą i ciągle Frank w wykonaniu Dolpha będzie najzajebistszy. ;) Także pomimo tego że całkiem fajnie wyszedł Castle w drugim sezonie DD to szczerze powiedziawszy podejrzewam rozczarowanie po solowym Punisherze, tam pewno zaczną się jakieś dylematy moralne i wybielanie postaci.
PS. A tego całego Adwokat to nie widziałem i nie wiem czy taka epa, więc się nie wypowiadam.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
29-01-2017, 18:42
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,733
Liczba wątków: 5
(29-01-2017, 18:20)Mierzwiak napisał(a): Przypomnieliście mi że wciąż tego nie oglądałem. W tym tygodniu wydam wyrok.
Wyrok już zapadł. Minimalny wymiar oceny to 9/10.
A żeby nie było tak offtopicznie to tego serialu dałem radę zobaczyć kilka niepełnych odcinków. Nie moje klimaty i odpadłem. Już nawet prawie nic nie pamiętam.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
29-01-2017, 19:44
Dużo pisze
Liczba postów: 544
Liczba wątków: 1
(29-01-2017, 15:12)Mental napisał(a): Punisher w wykonaniu Bernthala jest zajebisty także z innego powodu. W każdej scenie full pro obsługa broni. I trigger discipline zawsze przestrzegany :)
Co ja czytam... O dżizas.
Ale tak a propos, właśnie zakończyłem oglądać serial Shooter i tam w ostatnim odcinku Ryan Phillippe latał po lesie z karabinem i trzymał go za magazynek. Wydało mi się to dziwne ale teraz widzę, że to chyba jeszcze bardziej zaawansowane trigger discipline.
A odnośnie serialu Daredevil. Dla mnie super oba sezony. Klimat rewelacyjny. Sceny walki robią wrażenie, choreografia lepsza niż w niejednym filmie z wielkim budżetem. A jeśli chodzi o głównego bohatera to Crov ujął to najsensowniej:
Cytat:Serial ma sporo wad i rzeczywiscie bywa mocno infantylny, aczkolwiek rys psychologiczny Matta jest moim zdaniem naprawde dobry. W pierwszym sezonie Daredevil znacznie bardziej zdawał się balansowac na granicy miedzy punisherowaniem, a byciem dobrym Chrześcijaninem, i po tamtym sezonie doszedł do wniosku, w ktora strone chce isc. Dlatego w tym musi to konfrontowac z Frankiem i w sumie przegrywa te konfrontacje (nic dziwnego). Dlatego dalej w sezonie coraz bardziej oddala sie od normalnego życia.
Kinowe Marvele mogą tylko marzyć o tak skompilowanym rysie psychologicznym postaci ;)
29-01-2017, 20:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2017, 20:12 przez Ash_9001.)
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
(29-01-2017, 14:45)Mental napisał(a): Cytat:Generalnie ten balans "chce zabijam-nie zabijam" w postaci Daredevila jest akurat moim zdaniem bardzo ciekawym elementem
E tam, to jest właśnie wymęczone psychologizowanie i doklejanie dylematów moralnych na siłę. Jak można walczyć z najgorszymi zbirami i recydywą i powiedzieć sobie "nie zabijam"?
Polecam :)
To nie jest doklejanie dylematów na siłe tylko taki bohater. To go wyróżnia od Punishera, Moon Knighta i innych bohaterów, którzy zabijają. Tym bardziej, że w świecie filmowoserialowego Marvela bohaterowie generalnie wcale nie boją się zabic, kiedy trzeba, wiec tym bardziej Daredevil jest tutaj wyjątkowy. A tak masz konflikt postaci, ktora z jednej strony chce pozbyc się śmieci z miasta, ale z drugiej strony potrzebuje wiary w większe dobro. Dla Ciebie to nie konflikt, dla mnie tak, bo jakbym miał takie moce i chcial robic porzadek w miescie to nie wiem czy bylbym gotowy robić egzekucje. Nie widze nic dziwnego w tym, ze ktos moze nie chciec.
Hitch napisał(a):(przed czym się przeżegnał, ROTFL)
Lol. Żegnający się katolik, ale beka. ;)
29-01-2017, 20:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2017, 20:53 przez Gal Anonim.)
Stały bywalec
Liczba postów: 3,286
Ej, ale przecież Matt nie ma żadnych supermocy. On ma po prostu bardziej wyczulone zmysły + jest kozacko wytrenowany.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
29-01-2017, 21:05
Banned
Jego zmysły to supermoce. Normalny człowiek nie potrafi wyczuc raczej bicia serca na klatce schodowej. ;) No i tez - w komiksach, nie pamietam czy w serialu - mowilo sie, ze dzieki zmyslom znacznie lepiej kontroluje rownowage.
29-01-2017, 21:09
Captain Skullet
Liczba postów: 20,339
Liczba wątków: 128
Cytat:Ej, ale przecież Matt nie ma żadnych supermocy
Nie, FFFcale. Żadnych.
<facepalm>
29-01-2017, 21:18
Stały bywalec
A jakie wg Ciebie ma supermoce ? To, że się nakurwia jak Bruce Lee to jeszcze nie jest super-moc ; )
Ewentualnie jeśli ktoś uważa jego wyczulony słuch i węch za supermoce to OK, to można powiedzieć, że je ma.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
29-01-2017, 22:43
Stały bywalec
Przecież on tego nie wyczuwa na zasadzie szóstego zmysłu Spider-mana, tylko na podstawie bicia serca, które słyszy.
Supermoce to ma Kapitan Ameryka, Jessica Jones, Luke Cage czy Thor. Ale nie Matt.
29-01-2017, 22:56
Stały bywalec
Liczba postów: 4,442
Liczba wątków: 8
Ja pierdolę. Supermoce to moce, które nie znajdują się w zasięgu zwykłego człowieka. Murdock słyszy bicie serca przez kilka pięter i telefoniczną rozmową w zamkniętym samochodzie oddalonym o przecznicę.
29-01-2017, 22:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2017, 23:00 przez Huntersky.)
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
Ash_9001 napisał(a):Co ja czytam... O dżizas.
Czego nie rozumiesz? Zapytaj, to ci wytłumaczę.
Dr Strangelove napisał(a):Już nawet prawie nic nie pamiętam.
Nie pamiętasz tego?
Twórców serialowego "Dardevila" można krytykować za wiele, ale kurde - to im wyszło. Ta scena jest lepsza niż podobna barowa masakra w "Historii przemocy".
29-01-2017, 23:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2017, 23:03 przez Mental.)
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
(29-01-2017, 22:43)szopman napisał(a): A jakie wg Ciebie ma supermoce ?
Za marvel.com:
Cytat:(...) when he saved a man from an oncoming truck, it spilled a radioactive cargo that rendered Matt blind while enhancing his remaining senses.
Plus opis z sekcji "Powers":
Cytat:In compensation for his lost sight, Daredevil’s other four senses have been preternaturally enhanced.His sense of touch is sensitive enough to detect the faint impressions of ink on paper, allowing him to read by touch. He is also able to feel minute changes in temperature and pressure, enough to sense a human body at a distance of five feet, due to body heat and air disturbance. His sensitivity to heat allows him to sense the temperature of people and objects in order to determine whether a person is alive, how long they have been dead if they are not, and other changes in body temperature such as blushing or the heating up associated with various emotional states, as well as residual body heat on an object, or how recently a machine has been in use.Daredevil’s sense of smell is enhanced enough to distinguish individuals by their natural odors, and remember and identify them no matter how they attempt to mask their scent, as well as track that individual scent through a crowd of people at a distance of roughly 50 feet.His sense of taste is sharp enough to enable him to detect the number of grains of salt on a pretzel. His ability to remember tastes enables him to determine every ingredient of a food or drink he tastes, as long as there are at least 20 milligrams of that substance present.Daredevil’s enhanced sense of hearing enables him to detect an acoustic pressure change of 1 decibel at a pressure level of 7, whereas the average human can only detect a sound as low as 20 decibels. He can even hear people speaking through a standard soundproofed wall. Daredevil is also able to hear a heartbeat from 20 feet away, as well as identify people by their individual beat rhythm, or detect whether they are lying or not by the changes in their heartbeat, though a pace maker or self control will confuse his reading. Not only does Daredevil’s hearing allow him to be constantly aware of his own heartbeat, blood circulation, breathing, physical movements, etc, but he is also able to hear and sense the same attributes in other people. One of the primary ways he does this is by hearing the reverberations made by ambient sounds on objects and people, giving him a sonar-like sense of where things are, and how dense they are. And while he is able to block out a good amount of background noise, he can also be excessively disoriented by unexpected loud noises and can be confused when immersed in the wash of sound from a busy crowd.Along with the enhancement of Daredevil’s normal senses, he has gained another sense which he calls his Radar Sense. According to one theory, this sense reacts to an emission of electromagnetic energy a mutation in his brain has caused, reading the reverberations of this energy as a 360º, 3-D map of objects. This “sight” is not perfect, and can only give Daredevil an impression of the exact physical shape of objects, not a literal one. Closely overlapping objects can also confuse this sense.The mutations that have heightened Daredevil’s level of sensitivity have also increased his awareness of other forms of electromagnetic radiation. He is capable of detecting and identifying any electromagnetic radiation on the standard scale; from radio waves, (which he can only detect, not understand the message) all the way to gamma waves, and everything in between. He is also able to judge the strength of a given radiation and even differentiate between individual colors by the amount of radiation they give off. At very close range, Daredevil is able to detect the micro voltage of a human being’s brain.
29-01-2017, 23:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2017, 23:07 przez Mierzwiak.)
Stały bywalec
Liczba postów: 4,442
Liczba wątków: 8
Zacna scena Mental, ale ja jednak wolę masakrę w więzieniu i odstrzelenie twarzy Irlandczyka po wyrwaniu się z więzów. No i uwielbiam fakt, że Frank przez cały serial chodzi z rozwaloną mordą.
29-01-2017, 23:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2017, 23:29 przez Huntersky.)
Captain Skullet
Liczba postów: 20,339
Liczba wątków: 128
(29-01-2017, 22:56)szopman napisał(a): Supermoce to ma Kapitan Ameryka
Sorry, ale jeśli Daredevil nie ma super mocy, to Kapitan Ameryka też ich nie ma.
Z tym, że oczywiście obaj je mają, a ty bzdurzysz jak zwykle
29-01-2017, 23:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2017, 23:27 przez Gieferg.)
Stały bywalec
Liczba postów: 8,490
Liczba wątków: 40
Ta, tylko w tym serialu nie walczą z armią kosmitów lub super robotów, albo bożkami, tylko ze zwykłymi oprychami - i tu już moce Daredevila można łatwo zweryfikować. Gość wyczuwa i słyszy wszystko, potrafi perfekcyjnie walczyć w kompletnych ciemnościach, co pozwala mu zdejmować całe oddziały bandytów uzbrojonych w ciężkie karabiny - i to też robi. Na skromniejszą skalę to jest supermoc (a poza tym wyczywa kłamstwo, bicie serca itp).
29-01-2017, 23:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2017, 23:48 przez Capt. Nascimento.)
Banned
(29-01-2017, 23:27)Gieferg napisał(a): (29-01-2017, 22:56)szopman napisał(a): Supermoce to ma Kapitan Ameryka
Sorry, ale jeśli Daredevil nie ma super mocy, to Kapitan Ameryka też ich nie ma.
Z tym, że oczywiście obaj je mają, a ty bzdurzysz jak zwykle
Kapitan Ameryka jeszcze bardziej nie ma mocy niż Daredevil. Co prawda bywa z tym różnie, ale generalnie zalożenie mocy Rogersa jest takie, że dzięki serum jest po prostu rozwiniety do granic ludzkich możliwości, a Murdock ma moce, których ludzie nie mają - bo chyba nikt nie potrafi slyszec na kilka przecznic albo wyczuc bicie serca kilka pieter nizej. ;)
30-01-2017, 01:32
Stały bywalec
No ok, ale Matt po prostu lepiej słyszy i ma lepszy węch. A Kapitan potrafi trzymać helikopter jedną ręką i skakać z wieżowców.
Swoją drogą, chciałbym zobaczyć starcie tej dwójki :)
30-01-2017, 14:17
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
(30-01-2017, 14:17)szopman napisał(a): No ok, ale Matt po prostu lepiej słyszy i ma lepszy węch.
A Flash po prostu szybciej biega :)
30-01-2017, 14:21
Stały bywalec
Czyli Stick też ma supermoce ? :P
30-01-2017, 14:28
Samurai Cop
Liczba postów: 4,396
Liczba wątków: 28
Daredevil ma przecież typowy, komiksowy origin na temat swoich supermocy, polegający na kontakcie z dziwnymi chemikaliami. Stick, jeśli czegoś nie przegapiłem funkcjonuje bardziej na zasadzie Hauera w Ślepej furii. Natomiast Daredevil ewidentnie jest obdarzony poprzez występujące w jego życiu zjawisko (taki typowo komiksowe jak kontakt z chemikaliami, serum, promieniowaniem kosmicznym, radioaktywnym zwierzęciem), a nie mityczny trening.
30-01-2017, 14:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-01-2017, 14:33 przez Szaman.)
|