Stranger Things (Netflix, 2016-)
Dopiero dzisiaj zaczynam, ale okazuje się, że gra na Androida to 80% serialu :)
a przeszedłem w 100%

Odpowiedz
Zaraz, Kai Green w tym gra? Dlaczego to nie było na pierwszym planie wszystkich plakatów? ;)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Bardzo dobry wideoesej o feelingu ST, bez odmieniania słowa "nostalgia" przez wszystkie możliwe przypadki

Odpowiedz
Jestem po 3 odcinku i... póki co nie rozumiem zachwytów. Atmosfery grozy nie ma w tym serialu już wcale, za to dochodzą kiepskie CGI
.

Nie o take ST walczyłem...
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Czy w drugim sezonie są jakies ciekawsze potwory niż ten szarak z jedynki?

Odpowiedz
Tak, pojawia się Michael Moore.

Odpowiedz
Powiedział Mental, po czym do końca dnia uśmiechał się pod nosem, dumny ze swego zingera :)
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon

Odpowiedz
Ale serio występuje Majkel Mur? Bo nie wiem czy warto ogladac. :)

Odpowiedz
Potwierdzam. UWAGA SPOILER, ŻE O MATKO BOSKO

Odpowiedz
Po pierwszych dwóch odcinkach: Rewelacja. Jak pisał Mierzwiak, znakomity powrót dawnych przyjaciół za którymi się tęskniło, ale dopiero spotkanie po czasie utwierdza nas jak bardzo na ich brakowało.
Znakomite, klimatyczne, fascynujące na swój sposób nostalgiczne. Dzieki są boskie, chemia między nimi świetna. Ale co najlepsze praktycznie tu nie ma słabych bohaterów, każdy tu ma jakąś rolę do odegrania i widać, ze sceny nie są robione na siłę tylko do czegoś prowadzą.
Zabieram się za resztę.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Skończyłem.

Tycie tyciutkie rozczarowanie. Pierwsza połowa sezonu jest lepsza, liczyłem też na nieco więcej w związku z
jak i poświęceniem większej ilości czasu innemu wymiarowi. Na szczęście ostatnia scena ostatniego odcinka daje nadzieję na więcej :)

Średnio podeszły mi też
mam wrażenie że pierwszy sezon wyczerpał temat, taka typowa sequelowa powtórka z rozrywki.

Poza tym miodzio. Relacja Hopper-Jedenastka, Winona która dostała bez porównania lepszy materiał i Joyce trafia do czołówki moich ulubionych postaci, postać Kali która mam nadzieję jeszcze się pojawi, Steve-Nancy-Jonathan, wspomniany Will i wreszcie superbohater Bob :)

No i #JusticeForBarb <3

Uwielbiam ten świat, jego mitologię i styl tego serialu. Do zobaczenia za rok!

---

Na Netfliksie jest też 7 odcinków "Beyond Stranger Things", sympatyczne i na luzie wywiady z twórcami i obsadą, ale nie tykajcie tego dopóki nie skończycie sezonu bo od początku walą spoilerami z ostatnich odcinków.

Odpowiedz
Co do postaci to mi w tym sezonie nie podszedł Mike. Momentami próbowano z niego robić jakiegoś zimnego drania, ale gość w ogóle tego nie ogarniał. Will zmiażdżył go w przedbiegach.

Jeśli chodzi o Kali, to myślę, że jeszcze się pojawi, bo trochę otwarli wątek Brennera i pewnie nowy sezon o to zahaczy.

Odpowiedz
Aktora grającego Jonathana nie wpuszczono do USA (leciał na imprezę z okazji premiery ST2) bo miał przy sobie kokainę. Może mieć problemy z dostaniem się do kraju w przyszłości, a co za tym idzie jego dalszy udział w serialu staje pod znakiem zapytania:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5025823/Charlie-Heaton-caught-cocaine-airport.html

Odpowiedz
I dobrze, bo Nancy powinna być ze Steve'm. Bullshit, bullshit, bullshit... ;)

A już bardziej na poważnie. W drugim sezonie najbardziej zabrakło mi tej tajemnicy, która otaczała cały pierwszy sezon. Tutaj w zasadzie wszystko już wiadomo, upside down nie zaoferowało nic interesującego (oprócz większego potwora). Liczę, że twórcy wymyślą coś nowego w kolejnych sezonach, żeby trochę powrócić do tej tajemnicy. Poza tym dalej jest super. Klimat produkcji z lat osiemdziesiątych utrzymany, tym razem było więcej Camerona niż Spielberga ;). Aktorsko bardzo dobrze, dzieciaki wypadły wspaniale. Jeśli mam wskazać kto się najbardziej wyróżnił to chłopak grający Will'a aktorsko wyprzedził wszystkich... i to sporo. Chce się wracać do tego świata i do tych bohaterów i mam nadzieję, że Netflix będzie polerował tę perłę jeszcze przez długie lata... dla mnie mogą ciągnąć ten serial dopóki dzieciaki nie urosną i pójdą na studia ;)
Trakt.tv | Letterboxd | Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room!

Odpowiedz
Skończyłem.
Znakomity serial, który daje masę niesamowitej zabawy. Po raz kolejny bracia Duffer jadąc na nostalgii poprzez sceny, detale, muzykę i świetną fabułę wzorcowo poprowadzoną dali mi 9 godzin niesamowitego filmowego przeżycia.
Dziękuję im za to i aktorom, którzy spisali się na medal bo ich bohaterowie to postacie prawdziwe, z krwi i kości, których emocje, smutek, radość nas obchodzą.
10/10, a scena spotkania
to emocjonalna petarda, która była fantastycznie podbudowywana w poprzednich odcinkach.
Jestem spokojny o nowego Hellboya, Harbour to znakomity i charakterystyczny aktor.
Czekam na trzeci sezon.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Tak w ogóle to Steve to mój ulubiony bohater tego sezonu.

Odpowiedz
Nie rozumiem aż takich zachwytów. Ten sezon jest zbyt chaotyczny, sprawia wrażenie zlepka skeczów a w finale nudzi niemiłosiernie - taka kompletna CGI sztampa, bez relacji i emocji jakie były w jedynce.

Przykład: Mike i przede wszystkim Eleven w jedynce to były rewelacyjne postacie. Ich romans i relacja była konsekwentnie budowane przez kolejne odcinki. Przez to finał naprawdę mógł złapać za serducho.

Tutaj Mike jest po prostu dupkowaty i myśli o El - straszne spłaszczenie postaci. Ich spotkanie przywołuje głównie wzruszenie ramion. Z El która była najlepszym elementem serialu twórcy skręcali w zbyt wiele dróg naraz... jest jakaś ojcowska relacja z detektywem, tęsknota za Mike'iem, szukanie matki, szwendanie się po lesie, szukanie... siostry i przyłączenie się do gangu. Za dużo tego i nie wiadomo co właściwie chcieli uzyskać twórcy.

Podobnie z resztą - nowa dziewczyna wydaje się być ciekawa na początku, potem staje się nudna i niepotrzebna. Jej brat tak samo - tyyle wprowadzania by nic z tym nie zrobić.

Taki syndrom Age of Ultron gdzie twórcy chcieli wpieprzyć wszystko naraz i wyszło... miałko. Niektóre relacje są tak słabe jak relacja rodzeństwa w powyższym, a finał równie godny wzruszenia ramion.

No i cóż, jest więcej ale gorzej. Chaotycznie, mniej emocjonalnie. To typowy sequel gdzie twórcy chcieli przebić każdy aspekt jednocześnie, wrzucając trzy razy tyle akcji i wątków, zapominając o ważniejszych aspektach.

Wykonanie nadal solidne. Oglądało się przyjemnie. Było parę przebłysków geniuszu w pojedynczych scenach. Aktorsko ok ale gorzej niż w jedynce. Nostalgia do lat 80-tych fajna choć czasem za dużo i na siłę, za to do postaci z poprzedniego sezonu miło było wrócić.
Pierwszy sezon - 8+/10
Drugi sezon - 7-/10

Odpowiedz
Jestem dopiero w 4 odcinku, ale Sadie Sink grająca Max byłaby idealna jako Ellie z The Last of Us. Oczywiście po przefarbowaniu. :)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Sadie Sink wygląda toczka w toczkę jak młodsza wersja mojej byłej dziewczyny ;) #ruderządzą
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon