04-04-2019, 19:24
|
Filmy Disneya / Pixara
|
|
Z zasady nie ruszam klasycznych animacji Disneya, których nie oglądałem w dzieciństwie, bo jeszcze nie było takiej, którą by mi się dobrze oglądało.
Rewelacyjnie to wygląda. Oryginału więcej nie tknę.
10-04-2019, 14:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2019, 14:44 przez Gieferg.)
Jestem niemalże pewny, że za kilka lat stwierdzisz, że CGI w tym filmie okropnie się zestarzało i też go więcej nie tkniesz. :)
10-04-2019, 14:59 Jeszcze żadnego filmu coś takiego nie spotkało. I nie spotka. 10-04-2019, 15:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2019, 15:05 przez Gieferg.) (10-04-2019, 14:42)Gieferg napisał(a): Rewelacyjnie to wygląda. Oryginału więcej nie tknę. ![]() Wygląda na jeszcze większą kalkę 1:1 niż poprzednie rimejki Disneya, w dodatku ze znacznie gorszym CGI niż w Księdze dżungli. Poza chęcią łatwego zysku przez Disneya, nie dostrzegam nawet jednego powodu powstania tego filmu. Szanse na dorównanie magii oryginału - 0,0. 10-04-2019, 15:17
Jej... To wygląda naprawdę słabo i nieciekawie. Film odtworzony scena po scenie, tylko w gorszym typie animacji, ograniczającym mimikę bohaterów. No po prostu już śmigam do kina, poważnie :D
Szkoda czasu. Jak za dwa lata zapuszczą na Polsacie, to... a nie, wtedy też nie będzie mi się chciało rzucić na to okiem. Po prostu odpalę sobie oryginał. 10-04-2019, 15:42
W ruchu nawet to ujdzie, na pewno lepiej niż na fotach, które wcześniej widziałem. Największy żal to oczywiście jechanie totalną kalką z animacji. Na moje to mogliby puścić remaster oryginału do kin i przypuszczam, że zarobiłoby niewiele mniej co ten CGI paździerz.
10-04-2019, 15:56
Niszczenia dzieciństwa ciąg dalszy. Jak widać w ich fabryce filmów teraz liczy się tylko hajs.
10-04-2019, 16:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2019, 16:20 przez komediowiec.) (10-04-2019, 15:56)Badus napisał(a): Na moje to mogliby puścić remaster oryginału do kin i przypuszczam, że zarobiłoby niewiele mniej co ten CGI paździerz. Poważnie? Przecież to jest gwarantowany miliard dolarów lekką ręką. Miałem jakąś ulotną nadzieję, że poprzedni teaser to była taka rekonstrukcja-pokazówka na rzecz marketingu i że film w ostateczności będzie nieco oryginalniejszy. Ale ten zwiastun tę nadzieję zabił. Może kiedyś obczaję pirata/na Netflixie. 10-04-2019, 16:43
Zmartwię Was:
- ten film zarobi krocie - wasza opinia średnio obchodzi Disneya ponieważ... - to film dla rodziców małych dzieci, który ma za zadanie łączyć pokolenia. Sorry, ale wybierając seans na Blu w domu a wielki ekran dziecko poprosi o kino i jako ojciec/mama będziecie mieć mało do powiedzenia ;) Mi się podoba, choć "design" Pumby taki trochę mało lolowaty w porównaniu do oryginału.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
10-04-2019, 17:21
Nie musisz nas dobijać.
Moje zdanie - tak jak myślałem, bezmyślna kopia, która nie osiągnie w połowie tego co oryginał. A realistyczny design dodatkowo psuje kwestię mimiki zwierząt. Youtuber I Hate Everything powiedział: "sure its impressive to render real animals in the computer but realistic animals don’t express emotions, and it’s hard to see what is going on and we can’t see facial expressions - unlike in animation" Będzie zabawnie, jeśli na scenie śmierci Mufasy obecne dzieci nie będą płakać, a jedynie ich rodzice :). 10-04-2019, 19:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2019, 19:10 przez OGPUEE.)
@Snappik, ale ja co do tego nie mam już złudzeń. Tak z dwa miliardy minimalnie CGI King zatobi. Star Wars Episode IX też zarobi miliardy, a Kathleen Kennedy będzie dalej rządzić Lucasfilm. Taka jest rzeczywistość i wiem, że nic nie mogę zrobić aby ją zmienić. Ale prawo do krytykowania jeszcze mam... Chociaż chyba nie, gdyż osoba krytykująca jest trollem.
Takie czasy. :/ 10-04-2019, 19:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2019, 19:21 przez Lawrence.)
NIE, NIE i jeszcze raz NIE! "Król Lew" to moja ulubiona animacja i (jak na razie), nigdy nie włączę sobie tego remak'u!
10-04-2019, 20:56
Może obejrzę bo oryginału nigdy nie dałem rady. Nie to, żebym podchodził po prostu nigdy mi się nie chciało. Widziałem trochę rzeczy Disneya ale tego nigdy.
Grafika bardzo ładna choć... zbyt sterylna.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 10-04-2019, 22:00
A oryginalnej wersji, jakoś mi się to wszystko bardziej wydawało kolorowe. Plus postacie wyglądały ciekawiej miały jakąś osobowość nie zatracając swojego zwierzęcego wyglądu. Tutaj to wygląda jakoś tak strasznie martwo i pusto.
I można chwalić fotorealistyczne CGI, ale potem odpalę sobie taki pierwszy lepszy klip od BBC i czar szybko pryska: 11-04-2019, 00:31
Bo masz rację. To jest wyblakle.
Tak źle, tak niedobrze. Taki "Jurassic world" miał podkręcony kolor przez co wyglądał nierealne a tu "bajka" ma wyglądać... jak najrealniej
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 11-04-2019, 01:18 (10-04-2019, 15:46)Pelivaron napisał(a): Ten film to takie 5/10 będzie. Oryginał niekwestionowane arcydzieło Disneya :) Oryginał widziałem raz w całości i przysypiałem z nudów. Potem tylko fragmenty przez ramię jak córka oglądała. W przypadku Księgi Dżungli i Pięknej i Bestii rimejki podchodzą mi znacznie bardziej od oryginału i jestem pewien, że tu będzie tak samo. 11-04-2019, 12:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-04-2019, 12:28 przez Gieferg.)
Od twojego pierwszego komentarza to wiemy. I wiemy, że ocenisz film pozytywnie, nawet bez reakcji na ostatni trailer. In fact, wiem że nawet bez oglądania remaku podoba ci się on bardziej od klasyka z 1994. Jakbyś sobie z wielomiesięcznym wyprzedzeniem ustalił, że na przekór wszystkim ten remake ci się spodoba, bo oryginalnej animacji nie lubisz, a rimejki z reguły tak. :P
Król Lew nie jest arcydziełem (przynajmniej ja od dawna tak o nim nie myślę). Sentyment do filmu mam wielki, ale potrafię dostrzec, że to klasyk skierowany przede wszystkim do młodszych widzów, z tempem dla dzieciaków i piosenkami, bo takie były animacje w tamtych czasach, musicalowe. Nie zmienia to jednak faktu, że jest on szczytowym osiągnięciem gatunku, a sposób jego animacji jest nieśmiertelny, nigdy się nie zestarzeje. Jeśli CGI-remake ma być TYM SAMYM FILMEM, z podobnym tempem, z tymi samymi piosenkami, a wszystko wskazuje, że taki właśnie będzie, to... już teraz mogę powiedzieć, że film będzie na 100% gorszy od oryginału, bo: 1) Zimmer dziś < Zimmer w 1994, kiedy stworzył prawdodpobnie swój najlepszy soundtrack; 2) Brak sentymentu < 25-letni sentyment; 3) grafika komputerowa już na etapie zwiastunów nie jest doskonała i szybciej się starzeje, a kreska Króla Lwa to wciąż cudo. Tak więc sorry, potrafię zrozumieć, że komuś bardziej podchodzi ostatni remake Księgi dżungli od wersji animowanej (sam się do takich osób zaliczam), albo Pięknej i Bestii (bo animacja jest przeceniana), ale nastawianie się od samego początku, że remake Króla Lwa będzie lepszy od oryginału, choć najwyraxniej będzie go różnić tylko zmiana kreski na CGI, to dla mnie nieporozumienie. Od siebie dodam jeszcze, że planowałem w tym roku wybrać się na wszystkie live/cgi-rimejki klasycznych animacji Disneya, ale: - Dumbo olałem, bo jest tylko z dubbingiem - Aladyna olewam, bo liczyłem na bardziej autorski remake, a ostatni zwiastun pokazał mi kolejną kalkę, ze śpiewaniem tej samej piosenki podczas lotu na dywanie :P - Król Lew, który miał największe szanse na to, że przejdę się na niego do kina, właśnie zbił je prawie do zera tym zwiastunem :( EDIT: Król Lew ma swój temat >> https://forumkmf.pl/Thread-The-Lion-King-2019-re%C5%BC-Jon-Favreau--4695 11-04-2019, 13:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-04-2019, 13:44 przez Juby.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Filmy Dona Blutha | OGPUEE | 29 | 8,138 |
29-03-2026, 17:59 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Seriale Disneya | OGPUEE | 187 | 44,847 |
10-02-2024, 14:39 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Luca (2021) - animacja Pixara | Pelivaron | 2 | 1,922 |
08-07-2021, 15:13 Ostatni post: yacajackowski |
|
| UP czyli kolejne niesamowite dzieło PIXARA? | Danus | 77 | 24,691 |
19-02-2021, 16:07 Ostatni post: Kryst_007 |
|
| Krótkometrażówki Pixara! | Maik | 5 | 4,362 |
11-05-2019, 14:02 Ostatni post: Pehov |
|
| The Good Dinosaur (2015) - Dinuś od Pixara | Lawrence | 22 | 11,588 |
30-07-2016, 11:54 Ostatni post: Mierzwiak |
|
| Filmy Suzie Templeton | Negrin | 2 | 2,994 |
27-02-2008, 15:16 Ostatni post: Mefisto |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |
![[Obrazek: 1126.gif]](http://replygif.net/i/1126.gif)