Batman (temat ogólny)
[Obrazek: 7zBw7VL.jpg]

Zlot ;)

Odpowiedz
Pamiętacie ten gameplay Batmana z '89 który wrzuciłem?

Warner właśnie go usunął. Ostatnie decyzje WB to jedno wielkie dno.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Czułem żeby to ściągnąć.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jest tutaj:

Odpowiedz
Jest już w kilku miejscach. A przynajmniej było kilka dni temu.
I tak pewnie będą zdjemowac.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
;

"It was total attack against kids, the whole movie, everything's kids love was used against them! Clowns, even a penguin had a ducky boats!"

LOL, za to Terminator 2 w sam raz dla dzieci :)

Odpowiedz
Pewnie, każde dziecko uwielbia jak Vasquez penetruje mężowi paszczę ręko-mieczem. Albo wbijanie szpikulca w oko. Albo molestowanie w zakładzie psychiatrycznym. Albo rówieśników na placu zabaw płonących w ogniu nuklearnej zagłady.

Odpowiedz
Ja się zgodzę, zresztą od dawna myślę że dlatego Burton poleciał.

Głównym targetem filmu były dzieciaki a on nie zrobił filmów dla dzieci. To jest maskowane ta umowną stylistyką ale tam jest masa przemocy, śmierci a główny bohater jest tak naprawdę mrocznym, morderczym psychopatą. Stającym ostatecznie po stronie dobra ale  to Batman zawsze jest najgroźniejszym facetem w mieście. Nie boją się go bo przebiera się za nietoperza ale dlatego bo jest gościem który naprawdę wzbudza strach.
Zresztą podobnie jak z Burtonem trochę było wcześniej z Donnerem. Zamiast robić dylogię o cukierkowym, komiksowym herosie zachciało mu się podejść do tematu "na poważnie" i walnąć w kwestie religijne.
A jakiś czas temu z Disneya poleciał Gunn. Ponoć za tweety. Wcale nie dlatego że druga część Guardians  - takiego filmu dla milusińskich - pomimo naciukanych dowcipasów jest pełna bólu, dramatów postaci, przemocy (jak dziecko mordujące swojego dręczyciela) a licznik trupów bije jak szalony.

Odpowiedz
(06-06-2021, 10:53)Paszczak napisał(a): Pewnie, każde dziecko uwielbia jak Vasquez penetruje mężowi paszczę ręko-mieczem. Albo wbijanie szpikulca w oko. Albo molestowanie w zakładzie psychiatrycznym. Albo rówieśników na placu zabaw płonących w ogniu nuklearnej zagłady.

Ej, ja jako małolat oglądałem Terminatora 2 i jakoś mnie nie straumatyzował, więc tak - Terminator 2 jest w sam raz dla dzieci :). Ale też za dzieciaka widziałem Powrót Batmana i też nie miałem jakichś traum czy koszmarów.

Co do rzeczonego filmu, to już wspominałem, że te "dzieci po przejściach" ewidentnie nauczyły się tego, co producent im kazał. I nie tylko ja to zauważyłem. W komentach się przewija teza, że ówczesna dziecięca widownia nie miała koszmarów i że "straszny Batman Returns" to najwyżej urojenia przygłupich rodziców.

Przypomniał mi się pewien reportaż telewizyjny o dzieciach (lata 2003-2004), które oglądały brutalne bajki i były negatywne konsekwencje. Np. jakiś gówniak wyskoczył z okna, bo myślał, że będzie latał jak Batman. I była przebitka jak reporter pyta owego uśmiechniętego gówniaka trzymającego zabawkę Batmana i duka te kwestie. Dzisiaj jestem przekonany, że pan reporter powiedział gówniakowi "Słuchaj, naucz się na pamięć to co masz na kartce, a po nagraniu dostaniesz wór Haribo. Zgoda?" I jako przykład innej bajki o złym wpływie dali przebitkę z Robolucha. Mhm...

I dziwne, że Batman Forever nie dostał od rodziców podobnego backlashu - film skąpany w homoerotyzmie, Chase Meridan napalona na Batsa czy nawet ujęcie na batdupę (na pewno jakaś konserwatywna matka musiała się sapać, że to promocja pedofilii). #SpisegJakiegośLobby

Odpowiedz
Snyder w odpowiedzi na info, że superbohaterowie DC nie uprawiają seksu.

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Kurde nie wiem już czy śmiać się, czy płakać ze Snydera. Facet zrobił trzy dobre filmy ("Świt żywych trupów", "300" i "Strażników"), nakręcił kontrowersyjne wariację na temat DC (akurat mi się podobało jego podejście jako odtrutkę na marvelozę) a teraz jakby utknął we własnym światku twittując jakieś edgy kadry z komiksu.

Odpowiedz
Kurde, fajny ten batman 89'. Grałbym, jedynie miasto strasznie puste.

Odpowiedz
Po przeczytaniu reakcji i obejrzeniu paru jutubowych reakcji wyłania się obraz który przypomina raczej filmy z pierwszej fazy, czyli mamy kilka fajnych postaci, podobno Pugh i Hellboy przyćmiewają skarletkę, do tego dochodzi bardzo dużo akcji i pretekstowy złoczyńca.

Odpowiedz
Nie ten temat, tutaj prowadzone są poważne dyskusje na temat seksualności superbohaterów, a nie jakieś marvelowe pitu pitu :)

Cytat:superbohaterowie DC nie uprawiają seksu
Przecież Batman i Batgirl/woman już raz na dachu oddali się cielesnym uciechom w adaptacji Zabójczego Żartu.

Odpowiedz
Canon
[Obrazek: silent-night-display.jpg]
Canon
[Obrazek: batman-wets-pants-550x124.jpg]

Odpowiedz
Ja pitolę, ten tłit Snydera to niezły cringe...
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
(18-06-2021, 19:23)Paszczak napisał(a): Canon

[Obrazek: vtiv0mhcei231.jpg?auto=webp&s=b8d114711f...47bc467347]
Canon :)

Odpowiedz
(18-06-2021, 19:17)raven.second napisał(a): Przecież Batman i Batgirl/woman już raz na dachu oddali się cielesnym uciechom w adaptacji Zabójczego Żartu.

No i u Burtona Batman zaliczył Kim Basinger :p

Odpowiedz
Przypomniałem sobie po latach pierwszego „Batmana” Burtona. I jestem w szoku, jak dobrze się ten film zestarzał. Stylistyka Gotham, czyli niby ówczesna teraźniejszość (technologia, jak z końcówki lat 80), z modą z lat trzydziestych (kapelusze, tommy guny) nadaje filmowi unikalny klimat i w ogóle się nie gryzie. Całość dobrze podkręca muzyka Elfmana.

No i aktorstwo – Michael Keaton jest wspaniałym Brucem Waynem, trochę roztrzepanym, ale całkowicie wiarygodnym. Kim Basinger jako eye candy zawsze się sprawdza, a Jack Nicholson… no tu nie trzeba wiele pisać. Klasa. Zaskoczyło mnie tylko, jak wielkim świrem jest Joker. W ogóle tego nie pamiętałem, myślałem że był bardziej wyważoną postacią. Nawet aż tak bardzo nie różni się od Heatha Ledgera. Ale to też tylko na plus. Uwagę zwracają detale – samochody gangu Jokera mają takie kolory, jak sam szef: zielone nadbudówki i fioletowa karoseria. Nice!

Bardzo dobrze wyszedł też motyw powiązania ze sobą Batmana i Jokera. Tego, że się nawzajem stworzyli. Są jakby jedną stroną tej samej monety, swoim lustrzanym odbiciem.

Jedno tylko mi fabularnie zgrzyta. Joker, czyli jakby nie patrzeć przestępca i morderca, zapowiada że będzie na paradzie, wręcz że ją zorganizuje. Puszcza to info w telewizji, słyszą je nawet w slumsach. A co robi policja? Ma to gdzieś! Pojawia się „na gotowe”, gdy Batman już w zasadzie załatwił sprawę. To był wyjątkowo słaby motyw. Ale jak przymknąć na niego oko, cała reszta się broni.

Teraz czas na powtórkę sequela.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Znikanie Batmana podczas rozmów to nie głupotka ;) Corridor udowodnił, że shit is real.

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon