Trailery filmowe.
Pierwszy zwiastun musicalu "Cyrano" w reżyserii Joe Wrighta! W roli głównego bohatera sztuki Edmonda Rostanda - Peter Dinklage. Grają także Haley Bennett, Kelvin Harrison Jr., Bashir Salahuddin i Ben Mendelsohn.

Odpowiedz
Realizacyjnie pachnie mi to czymś pomiędzy typową kostiumówką straight-to-TV, a kolejnym live-action z taśmy produkcyjnej Disneya. Nijaki ten trailer jak nie wiem, choć obsada całkiem fajna.

Odpowiedz

Michael Shannon jako trener Murphy uczy nieokrzesaną grupę młodych mężczyzn, jak polegać na sobie nawzajem i tworzyć niepokonany zespół! Panie, moje kino, bierę w ciemno :D

Odpowiedz
Nowy film Abla Ferrary (nagroda za reżyserię na festiwalu w Locarno). Ethan Hawke w roli amerykańskiego żołnierza stacjonującego w Rzymie i wplątanego w terrorystyczny zamach na Watykan.

Odpowiedz
Ach, Penelope <3

Odpowiedz
Reklamują, że to najlepszy film od czasów "Wszystko o mojej matce"? Mocne słowa, bo to by znaczyło, że to też lepszy film od "Porozmawiaj z nią", które jest arcydziełem i najlepszym filmem Almodovara.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
(13-10-2021, 15:34)Pitero napisał(a): Reklamują, że to najlepszy film od czasów "Wszystko o mojej matce"? Mocne słowa, bo to by znaczyło, że to też lepszy film od "Porozmawiaj z nią", które jest arcydziełem i najlepszym filmem Almodovara.

Owen Gleiberman, krytyk Variety, zatytułował swoją recenzję „Najlepszy Almodóvar od czasu "Wszystko o mojej matce".

Odpowiedz
No jakoś muszą reklamować. W sumie to nie widziałem za dużo filmów Almodovara też dlatego, że jak się widziało jeden to się widziało wszystkie i na przykład z ostatnich to ta Julieta była raczej nie do zniesienia a i mocno hajpowany ból i blask chyba też szału nie robił. Ale mam słabość do tych tandetnych melodram od niego, kolorowych zdjęć, hiszpańskich miast i krajobrazów, no i przede wszystkim do Penelopy. Więc w sumie czemu nie, chociaż ten zwiastun akurat nie zapowiada nic ciekawego.

Odpowiedz
Nowy horror Scotta Derricksona (m.in. "Egzorcyzmy Emily Rose" i "Sinister") na podstawie opowiadania Joe'go Hilla (syn Stephena Kinga). Mason Thames w roli nastolatka, który zostaje porwany przez seryjnego mordercę (Ethan Hawke) i umieszczony w dźwiękoszczelnej piwnicy. W przetrwaniu pomogą mu... głosy poprzednich ofiar.

Odpowiedz
Willis jest już tak zdesperowany, że grywa w tanich kliszach Most Dangerous Game, gdzie kilkunastu nołnejmów gania się po najtańszej scenografii w historii kina - lesie ;)

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Dla mnie to wygląda bardzo dobrze.

Odpowiedz
Faktycznie smutne, co się z Willisem w ciągu ostatnich kilku lat dzieje. Tyle, że on sam kiedyś przyznał, że już mu nie zależy i gra dla pieniędzy. Czasem nawet kasuje miliony baksów tylko za użyczenie swojej twarzy i w ogóle się nie pojawia na planie (jak w tej ostatniej ruskiej reklamie). A oglądałem ostatnio "Randkę w ciemno" z 1987. Kurczę, jaki to był kiedyś fajny aktor, pełen charyzmy i takiego nienachalnego uroku...
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Polecam powtórkę "Ze śmiercią jej do twarzy" cała trójka głównych aktorów robi świetną robotę.

Odpowiedz
(13-10-2021, 19:34)marsgrey21 napisał(a): Dla mnie to wygląda bardzo dobrze.

W której sekundzie? Może w 1:13 gdzie głowa Mcdonougha jest wykadrowana fatalnie? :) 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Nowy Clooney.

Ben Affleck, Tye Sheridan, Christopher Lloyd i Lily Rabe w obsadzie.

Odpowiedz
(13-10-2021, 19:38)Dirk napisał(a): Faktycznie smutne, co się z Willisem w ciągu ostatnich kilku lat dzieje. Tyle, że on sam kiedyś przyznał, że już mu nie zależy i gra dla pieniędzy.

Czy to znaczy, że nie ma pieniędzy?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Prezentowany m.in. na festiwalu w Wenecji reżyserski debiut aktorki Maggie Gyllenhaal, która przeniosła na ekran powieść włoskiej pisarki Eleny Ferrante - "Córka". Jej bohaterką jest pochodząca z Wielkiej Brytanii 40-letnia kobieta (Olivia Colman), która spędza samotne wakacje we włoskim kurorcie. Spotkana na miejscu rodzina wywoła u niej powrót traumatycznych wspomnień związanych z macierzyństwem oraz wyborami z przeszłości. W obsadzie także Dakota Johnson, Ed Harris, Peter Sarsgaard, Jessie Buckley i Dagmara Dominczyk. Netfliksowa premiera 31 grudnia.

Odpowiedz
(14-10-2021, 15:44)shamar napisał(a): Czy to znaczy, że nie ma pieniędzy?
Ma, bo gra w szrotach :)
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Nowy film francuskiego reżysera Bruno Dumonta, który miał premierę podczas festiwalu w Cannes. Lea Seydoux w roli popularnej dziennikarki, której życie prywatne i zawodowe całkowicie zmienia przypadkowy wypadek samochodowy.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon