Star Wars (temat ogólny)
Z jednej strony stroje wyglądają bardzo profesjonalnie, z drugiej ta kamerka... Nie znam się, nie wiem.

Być może real, być może fake.

[Obrazek: je9l3r6ocqr81.jpg?width=640&crop=smart&a...8e83d08f21]

Odpowiedz
Skasowane.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Czyli prawda.
Co to było?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Maul na planie zdjęciowym. Nie wiem czego.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Pewnie zaś jakiś serial. No bo co innego..

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Znajcie łaskę pana.

[Obrazek: fd.jpg]

Obstawiam, że to z Kenobiego, jakiś flashback/wizja.

Odpowiedz
nogi ma już stalowe więc może się spotkają, w sumie to bym obejrzał taki film w stylu Łotr 1 w czasach przed Mrocznym Widmem

Odpowiedz
Fake. Na Twitterze krążą inne zdjęcia i to zwykli cosplayerzy.

https://twitter.com/brentfilms1/status/1511839468042416133

Odpowiedz
(09-04-2022, 13:41)Spoilerowo napisał(a): nogi ma już stalowe więc może się spotkają, w sumie to bym obejrzał taki film w stylu Łotr 1 w czasach przed Mrocznym Widmem
Też wolałbym cokolwiek sprzed epizodu I niż kolejne mielenie okresu między III a IV, ale ze stylem RO mogą być problemy, bo część z siły tego filmu wynika z tego że mogli pokazać szczyt imperialnej opresji, a przed Mrocznym Widmem w Galaktyce była geopolityczna drzemka: nic się nie działo, dobrobyt, więc dlatego Jedi mogli ulegać stopniowemu zepsuciu :p

Odpowiedz
No niezupełnie - zachodziły procesy które Palpatine podgrzał i zamieszał w prequelach. On tego nie stworzył, on to tylko wykorzystał. Ci separatyści i rozłam w Republice skądś się wzięły Oczko

Odpowiedz
Niby racja, ale to tak jak robić film o czasach Brexitu: niby rozpad w Unii, ale przyczyny mało efektowne. Będą pokazywali wzrost przestępczości, bezrobocia na Coruscant i problemy z multi-kulti? Oczko

Odpowiedz
No, nie wiem jak to "ogarnąć", fakt. Ale w sumie przecież to "Mroczne Widmo" całkiem zręcznie pokazywało już te procesy - słabość prawa i jego egzekucji, biurokrację, słabość polityków, słabość i bezradność Republiki. To nie było złe Uśmiech

Odpowiedz
Ciekawe czy za dwadzieścia lat dostrzeżemy coś dobrego w nowej trylogii :p

Odpowiedz
Od początku uważałem prequele za dobre a wątek polityczny - za ich najmocniejszą część. Jak "Gra o Tron" z walkami na miecze świetlne - sporo przed "Grą o Tron" Oczko Nigdy nie rozumiałem narzekania na to.
W nowej trylogii natomiast również od początku uważam że liczy się tylko Reylo i ten wątek/relacja jest naprawdę dobrze zrobiony Oczko  Może z czasem stanie się to dla ludzi wyraźniejsze ^^

Odpowiedz
(09-04-2022, 16:59)simek napisał(a): Ciekawe czy za dwadzieścia lat dostrzeżemy coś dobrego w nowej trylogii :p

Finał jest na pewno bardzo ładny wizualnie. I w miarę wybrnęi z wklejaniem Fisher. No i to tyle plusów.

Odpowiedz
Mnie się jeszcze podobał powrót Lando, który chyba jako jedyny bohater OT przypominał samego siebie z poprzednich filmów. No i pojawił się Wedge Antilles, wprawdzie na dwie sekundy, ale zawsze...
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Przecież Han w TFA byl 100% Han Solo.

Co do Lando, ja byłem mega rozczarowany. Gość w filmachi EU był zawsze człowiekiem sukcesu, dystyngowanym businessmanem. W E9 jest zwykłym dziadem, który się ukrywa na pustyni.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Han w TFA to był 100% regres postaci.

Odpowiedz
Ja już się tu produkowałem, powtarzać mi się nie chce dokładnie, ale ostatnia część nowej trylogii jest najlepsza bo pomimo kretyńskiego punktu wyjścia ma najprostszą historię i twórcy od początku wiedzą dokąd to wszystko zmierza. Takie 4/10, poprzednie dwa filmy to czyste strukturalne padaki
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Osobiście uważam, że najłatwiej byłoby uratować The Last jedi i zrobić z tego względnie ciekawy film, bo problem tej produkcji polega na tym, że Johnson to egocentryk i za każdym razem musi pójść o krok za daleko w stronę parodii.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon