Trailery filmowe.
Pisząc to miałem przed oczyma głównie kreskówki i familijne produkcje, które negatywnie mi się kojarzą. No i te Jurassic Worldy. Trochę uogólniłem, bo faktycznie w kinie dla niedzielnego widza tak dużo dinusiów nie było.

Odpowiedz
W latach 90. faktycznie od cholery było dinozaurzych produkcji - wszelakie kreskówki typu Extreme Dinosaurs, Land of the Lost jakieś oczywiste knock-offy, ten buddy cop z Whoopi Goldberg, Godzilla od Emmericha, tytuły na VHS-y. Dodatkowo Polska w latach 90. nadrabiała zaległości z końcówki lat 80. - Diplodo, Denver i Ufozaury. Poza tym Godzilla, już ten japoński, też święcił triumfy na VHS-ach ze swą drugą, zrebootowaną serią (znamienne, że seria Heisei była dostępna w Polsce już od 1992 roku, a w USA to dopiero w 1998 roku).

Odpowiedz
Jaranie się dinozaurami to oznaka wysokiego poziomu cywilizacyjnego, więc liczę na powrót do tego trendu. Na razie widzę tylko taki mini-dino renesans.

Odpowiedz
(14-12-2022, 19:22)al_jarid napisał(a):
(14-12-2022, 18:00)Kryst_007 napisał(a): Po pierwszym "Parku jurajskim" Hollywood zaczęło kosić hajs na dinozaurach do tego stopnia, że nawet one straciły jak dla mnie w kinie na fajności.

Ee? Ile niby po "Parku Jurajskim" powstało tych koszących kasę hollywoodzkich filmów o dinozaurach? Nie licząc oczywiście sequeli wyżej wymienionego. Bo ja jakoś nic nie kojarzę. Chyba że liczyć "King Konga". Tam wprawdzie to wielka małpa miała być główną atrakcją, ale przyznaję, że poszedłem wtedy do kina ze względu na dinki.

"King Kong" powstał 12 lat później. W żaden sposób się nie liczy.
To samo "I uderzył grom", który właśnie opowiadał o jakimś cofaniu się w czasie do ery dinozaurów. Ale film wtopił na etapie produkcji i z dużego zamienił się na nieukończony.
No i to tyle. Po "Parku" powstawały jakieś twory C-klasy, prosto na VHS, których prawie nikt nie widział i które na pewno "nie trzepały kasy na dinozaurach".

Czyli, w wielkim skrócie: "Parki" to przez 30 lat jedyna franczyza o dinkach.

Zapomniałem o "Super Mario Bros. " ;)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ktoś pamięta jakim fenomenem były Wędrówki z Dinozaurami? Te wszystkie reklamy, konkursy. To było wydarzenie jakich mało było w takim czasie (z wyjątkiem Big Brothera). A potem fajny sequel (także sequel w sensie geologicznym) czyli Wędrówki z Bestiami.

Odpowiedz
Cytat:Wędrówki z Dinozaurami
Nową wersję zrobili, Prehistoric planet. Zjadliwe ogółem, wygląda fenomenalnie, ale do Wędrówek nie ma startu :)

Odpowiedz
(14-12-2022, 21:26)Lashly napisał(a): Ktoś pamięta jakim fenomenem były Wędrówki z Dinozaurami?

<podnosi rękę niczym klasowy prymusokujon>
Oj, oglądało i nagrywało się na VHS-a. I Bestie też oglądałem w okresie premiery.

Odpowiedz
(14-12-2022, 18:08)Trailery Srailery napisał(a): wyrwać się spod męskiej manipulacji i gwałtów.

Oh jaki oryginalny film w dzisiejszych czasach. xD
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Michelle Williams w filmie A24

Odpowiedz
Scenariusz i reżyseria Zach Braff! W obsadzie panna Pju!

We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Krwawa koreańska rozpierducha, która wygląda jak połączenie "Con Air" z "Universal Soldier" :) Grupa niebezpiecznych przestępców przejmuje statek transportujący ich z Filipin do Korei Południowej. Na jego pokładzie znajduje się jednak "szczególny" pasażer...

Odpowiedz
(06-11-2022, 22:16)shamar napisał(a): Tzn. że to jest druga część "Detektywa Knighta"?
I jeszcze trzecia i ostatnia...

Odpowiedz
Nie wiedziałem, że syn Kilmera, Jack, też jest aktorem. A w drugoplanowej roli ongiś zjawiskowa Dina Meyer. Szkoda, że to kolejny kaszan.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Kolejny zwiastun najnowszego filmu Em Najta Szajamalana.

Odpowiedz
Pierwszy film zrobiony w kosmosie. A jednak ruskie wyprzedziły Toma Cruise'a.

Odpowiedz

Cytat:Oparty na faktach thriller w duchu filmów Davida Finchera, a jednocześnie bezkompromisowy obraz współczesnego Iranu. „Holy Spider” w reżyserii Aliego Abbasiego, twórcy nominowanej do Oscara „Granicy”, obnaża przemoc, jaką posługuje się opresyjny, patriarchalny system. Doskonale przy tym tłumaczy, jak zrodził się gniew protestujących dziś Iranek i Irańczyków.

Choć akcja filmu rozgrywa się w Iranie, ten mroczny thriller świadomie nawiązuje do wybitnych amerykańskich klasyków gatunku, takich jak „Taksówkarz” Scorsesego i „Zodiak” Finchera. Posępny i gęsty jak parna, miejska noc film Abbasiego miał swoją premierę w konkursie festiwalu w Cannes, skąd z nagrodą dla najlepszej aktorki wyjechała Zar Amir Ebrahimi.

Holy Spider to mistrzowski true crime o kobiecie, która z narażeniem życia docieka prawdy, rzucając wyzwanie patriarchalnej zmowie. Ebrahimi zagrała dziennikarkę tropiącą seryjnego zabójcę pracownic seksualnych w świętym irańskim mieście Meszhed (zbrodnie w Meszhedzie wydarzyły się naprawdę – zginęło szesnaście kobiet). Religijni przywódcy, policja i media nie kryją cichego podziwu dla fanatyka, który "czyści" ulice z zepsucia i grzechu. Bohaterka ma więc przeciwko sobie nie tylko mordercę, ale także drapieżników w mundurach i na stanowiskach, dla których życie kobiet – w tym jej własne – nie ma żadnej wartości. Świat Holy Spider jest jak zastawiona na nie lepka pajęczyna.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Nowa zapowiedź akcyjniaczka z Gerardem Butlerem w roli pilota samolotu, którego burza zmusza do awaryjnego lądowania na jednej z filipińskich wysp, gdzie pasażerowie trafiają w ręce lokalnych rzezimieszków. Pilot i transportowany samolotem przestępca (Mike Colter) łączą siły, by uratować resztę.

Odpowiedz
Pierwsza zapowiedź "Gran Turismo". Nie będzie to jednak ekranizacja gry, ale oparta na autentycznych wydarzeniach historia Janna Mardenborougha - gracza, który na tyle rozwinął swoje umiejętności związane z kierowaniem wyścigowych aut, że... został zawodowym kierowcą! W obsadzie David Harbour, Orlando Bloom, Geri Halliwell Horner (ta ze Spice Girls) oraz Djimon Hounsou. Reżyserem jest Neill Blomkamp.

Pełen zwiastun koreańskiego s-f "Jung_E". Reżyserem jest Yeon Sang-ho (m.in. "Hellbound" i "Zombie express". Premiera 20 stycznia.

Odpowiedz
Gran Turismo wygląda jak zlot B-klasowych nazwisk do pościgania się na torze, a scenariusz pisze się w garażu przez studenta mechaniki samochodowej. Love story od Blomkampa to nie jest dobry znak ;) 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon