Star Wars (temat ogólny)
(25-10-2025, 13:14)Wolfman napisał(a): Ja to nawet na Rena mam wyjeb**e, nigdy nie kupiłem tej postaci.

Im mniej nawiązywania do Sequeli tym lepiej, acz chyba już nic nie uratuje tego uniwersum, niestety.

Przecież Star Wars już jest w szambie po uszy, kanon rozpierdolony na części, teraz tylko chodzi o pojedyncze produkcję, dla rozrywki.

Zawsze lubiłem Kylo Rena i pomysł na tą postać, szkoda tylko, że ledwie się pojawił i go zjebali.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
"The Hunt for Ben Solo", poważnie? No szkoda, że nie kręcą, mogliby dać taką datę premiery, żeby starło się z "The Hunt for Gollum".

Odpowiedz
Chciałem mały test zrobić. Zobaczyć czy efekt Mandeli istnieje, ten związany ze Star Wars, czy tylko ja jestem upośledzony Uśmiech

Jak pamiętacie tekst, który wygłasza Darth Vader do Luke'a, mówiąc mu, że jest jego ojcem?
Bo ja pamiętałem źle.

Piszcie, ale z pamięci, jak to brzmiało, bez oszukiwania i podglądania w internetach.

Odpowiedz
Luke, I am your father

Może ludziom ta linijka miesza się od tysięcznych parodii jakie dotąd powstały i mogły być w różnych wersjach?

Odpowiedz
Tak często cytowany tekst, że ja nawet nie widziałem go pierwszy raz w Gwiezdnych wojnach, tylko... jak byłem dzieckiem gdy oglądałem "Toy Story 2". Zabawne, że tam tak samo właściwie zadziałał na mnie ten twist jak to miało być w oryginale Uśmiech

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Linijka leci "No, I am your father", po odpowiada na oskarżenie od Luke'a "You killed my father".
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Pitero uchyliłeś się od odpowiedzi. Corn żyje już w nowej rzeczywistości, ja i Samuuel pamiętamy jeszcze starą Oczko

Odpowiedz
Od niczego się nie uchyliłem, dopiero teraz zobaczyłem posta. I też pamiętam dawne Gwiezdne wojny Uśmiech

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
(01-10-2025, 15:54)marsgrey21 napisał(a): Zgodnie ze słowami Gilroya, szykują podobno jakiś star wars horror, ale chujwie.

"Star Wars" horror o chewbakach. Kupuje to za dolara.

(27-10-2025, 23:10)Rudy102 napisał(a): Chciałem mały test zrobić. Zobaczyć czy efekt Mandeli istnieje, ten związany ze Star Wars, czy tylko ja jestem upośledzony Uśmiech

Jak pamiętacie tekst, który wygłasza Darth Vader do Luke'a, mówiąc mu, że jest jego ojcem?
Bo ja pamiętałem źle.

Piszcie, ale z pamięci, jak to brzmiało, bez oszukiwania i podglądania w internetach.

Słaby to przyklad na Efekt Mandelli. Czemu?
Bo ten tekst jest tak popularny, ze utrwaliles sobie to, co ŹLE podawano przez lata w mediach a nie to, co slyszales.
Podobnie z przekręconymi, innymi cytatami.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Shamar, to jest najbardziej leniwe z wytłumaczeń. To po pierwsze, po drugie, nie ma w tym magii Uśmiech Dlaczego akurat ten tekst jest powielany tylko w nieprawdziwej formie? Powinien być powielany znacznie częściej w tej poprawnej. Czyż nie? Jeżeli byłoby tak jak mówisz to utrwaliłbym sobie te słowa, które cytował Corn.
Oglądałem ostatnio stare wywiady z Philipem K. Dickiem, wiesz o tym, że nasza rzeczywistość cały czas się zmienia (ale nie martw się, według niego na lepsze), tylko my tego nie zauważamy, po prostu budzimy się w już zmienionej, ale takie małe fragmenty wspomnień, jak ogon Pikachu czy ta fraza z Gwiezdnych Wojen, zostają u niektórych. Bo ona w starej rzeczywistości była prawdziwa i brzmiała "Luke, I am your father" i ja, Pitero i Samuuel tak ją pamiętamy, a w tej nowej rzeczywistości brzmi  już "No, I am your father". I ja tutaj stoję po stroni Dicka, bo niby kto mi ten cytat powielał w błędnej formie i to tak często, że go źle zapamiętałem? Z iloma osobami niby dyskutowałem o tym dokładnie fragmencie w całym moim życiu? jeżeli kątem oka widziałem jakiś urywek w TV, to na pewno był to fragment z""No, I am your father"", no nie? Więc?

Pitero, super, czyli tylko Corn i pewnie Shamar nie pamiętają...

Odpowiedz
Nie ze mną te numery, Brunner.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
To znaczy, ja pamiętam, ale ten błąd wynikał z czeskiego dubbingu albo żartu o czeskim dubbingu ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Żartu. Żartu branego za prawdę objawioną.

Odpowiedz
OK. Drugie pytanie, ostatnie obiecuję Oczko

C-3PO, pamiętacie go jako całego złotego, czy z jedną kończyną srebrną?

Odpowiedz
https://www.antyradio.pl/filmy-i-seriale/seriale/nie-ze-mna-te-numery-skad-naprawde-pochodzi-cytat-hansa-klossa

Odpowiedz
(31-10-2025, 17:46)Rudy102 napisał(a): C-3PO, pamiętacie go jako całego złotego, czy z jedną kończyną srebrną?

Całego złotego. 

Odpowiedz
[Obrazek: JJagtUx.jpeg]
To jest taki szczegół, że za młodu na pewno bym nie zauważył, do tego w niektórych wersjach czy na jakichś naklejkach i gadżetach nie ma srebrnej nogi. Tutaj ludzie mogli faktycznie błędnie to zapamiętać i nadpisać sobie pamięć przez ww.

BTW
https://m.youtube.com/watch?v=ltst5EDnde4&pp=ygUaTWFuZGVsYSBlZmZlY3QgamFtZXMgcm9sZmU%3D

Odpowiedz
Ale to pytanie jest inwalidą, bo C3PO był w OT rozwalany i składany od nowa. Ale rozumiem, że chodzi o EIV? Był cały złoty.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(31-10-2025, 19:24)Mefisto napisał(a): Był cały złoty.
Nie do końca:

Odpowiedz
No jest złoty, tylko gdzieniegdzie malowanie już schodzi.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon