Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron
Awatar Srawatar.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(04-03-2026, 10:37)shamar napisał(a): Awatar Srawatar.

i tak obejrzysz

Odpowiedz
Nie :)
Autentycznie lata mi ten film tak, że nie obejrzę. Może zerknę jak kiedyś bedzie w TV, jednym okiem, na fragmenty. Ale też wątpliwe.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Będziesz, będziesz. Potem jeszcze będziesz latał po forum pytając się gdzie są dodatkowe sceny :D

Jak w tym kawale:
Siedzą dwie staruszki w sanatorium w Ciechocinku i jedzą obiad. Jedna mówi:
- Ależ to jedzenie tutaj jest okropne.
Na to druga:
- To prawda. I jeszcze porcje strasznie małe.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Ja tam do tej pory nie obejrzałem dwójki, więc może jest nadzieja dla shamara.

Odpowiedz
Jaki znowu Ciechocinek? Jesteś na forum filmowym w końcu. Catskills:

Odpowiedz
To podobno jakiś stary, żydowski, przedwojenny kawał, który potem Allen przerobił po swojemu, a potem różne wersje tego zaczęły żyć swoim życiem.
Ale to gdzieś kiedyś czytałem i nie robiłem dziennikarskiego śledztwa czy to prawda.

Odpowiedz
Wygląda na to, że historia tego kawału jest ciekawsza od fabuły Avatara - pierwszego oczywiście, bo jeszcze nie zabrałem się za sequele i jakoś mi nie śpieszno :)

Odpowiedz
KRUL CZY JESZCZE KAMERUN?

uzbierane $1,482 mld

Odpowiedz
Te 18 mln to już mógłby sam dołożyć i powykupować bilety gdzie się da, żeby dobić. :D

Chociaż @Dr Strangelove pewnie zaraz napisze, że Jimbo już robi tak co najmniej od pułapu 1,4mld, bo kto niby miałby te Avatary oglądać aż do marca :P

Ale tak na poważnie... Dla studia, przy tak wysokich kosztach produkcji, to powinna być czerwona kartka. Ale to jednak Cameron, więc cholera wie co oni tam postanowią. W każdym razie powinniśmy odpowiedź poznać jeszcze w tym roku, bo A4&A5 to raczej rzecz do nakręcenia na szybko, zdjęcia max w przyszłym roku.

Zastanawia mnie też to, czy jak studio Disney powie pass, a Cameron będzie chciał to jednak kręcić, to czy może ten projekt zabrać do innego studia...
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Ponawiam moją prognozę sprzed kilku tygodni, że Cameron już nie ma do tego serca i nie będzie cisnął Disneya o kolejny sequel, a już na pewno nie zabierze marki do innego studia. Ile może zarobić czwórka przy takiej tendencji spadkowej? Jakieś 1,2-1,4 mld to niby teoretycznie jest sens dołożyć jeszcze 200-300 mln i nakręcić kolejną część, ale wg mnie Cameron nie będzie się rozmieniać na drobne. To znaczy pytanie sprowadza się do tego czy w głowie już emerytura czy jeszcze chce mu się podłubać przy czwórce - obstawiam to pierwsze.

Odpowiedz
(08-03-2026, 22:10)zombie001 napisał(a): Chociaż @Dr Strangelove  pewnie zaraz napisze, że Jimbo już robi tak co najmniej od pułapu 1,4mld, bo kto niby miałby te Avatary oglądać aż do marca :P

Ale tak na poważnie...  
Ale ja w to na poważnie wierzę, że tam zaczęli kombinować w księgowości, żeby w USA przebić 400 baniek!

Odpowiedz
(09-03-2026, 03:26)simek napisał(a): Ponawiam moją prognozę sprzed kilku tygodni, że Cameron już nie ma do tego serca

simku sam KRUL KAMERUN wczoraj odniósł się do Twojego wpisu

Cytat:Żeby było jasne, nie podjęliśmy jeszcze decyzji o kontynuacji. Ale jeśli to zrobię - co jest prawdopodobne, ale nie stuprocentowe - z pewnością wyciągniemy wnioski z tych trzech filmów. Postać Varang będzie wymagała doprecyzowania. (...) Tak, może warto ją trochę bardziej wyeksponować. 

Po Istocie wody widzowie naprawdę żywo reagowali na Payakana. Był dosłownie najwyżej ocenianą postacią w filmie. Nie powiedziałem tego aktorom. Bo to tak, jakbym musiał im powiedzieć: "Musimy dorzucić Payakana do kolejnej części". Uczysz się w miarę postępów prac. To nieustanna ewolucja.

Odpowiedz
James, kurva nie, nie rób z wieloryba głównego bohatera kolejnego filmu. Zrób to inaczej, zmień historię, zmień bohaterów, zmień klimat. Zrób cokolwiek, byleby nie było to kolejne National Geographic.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Śmieszny upadek tego hochsztaplera :)
Nawet już się z tym nie kryje, że jest McDonaldsem i najważniejsze są badania focusowe, czy konsumenci chcą mieć dodatkowy plasterek sera, czy jednak damy tam korniszona, bo ludzie pokochali jednak te korniszony z poprzedniego burgera.

Niech kręci!

Odpowiedz
A gdyby wprowadzić wieloryby-terminatory?

Odpowiedz
tutaj od razu pierwsza wypowiedź

Odpowiedz
(10-03-2026, 10:11)Spoilerowo napisał(a):
(09-03-2026, 03:26)simek napisał(a): Ponawiam moją prognozę sprzed kilku tygodni, że Cameron już nie ma do tego serca

simku sam KRUL KAMERUN wczoraj odniósł się do Twojego wpisu

Cytat:Żeby było jasne, nie podjęliśmy jeszcze decyzji o kontynuacji. Ale jeśli to zrobię - co jest prawdopodobne, ale nie stuprocentowe - z pewnością wyciągniemy wnioski z tych trzech filmów. Postać Varang będzie wymagała doprecyzowania. (...) Tak, może warto ją trochę bardziej wyeksponować. 

Po Istocie wody widzowie naprawdę żywo reagowali na Payakana. Był dosłownie najwyżej ocenianą postacią w filmie. Nie powiedziałem tego aktorom. Bo to tak, jakbym musiał im powiedzieć: "Musimy dorzucić Payakana do kolejnej części". Uczysz się w miarę postępów prac. To nieustanna ewolucja.
No właśnie - już konfabuluje i się asekuruje, to co pisze Doktor: reakcja widza wyznacznikiem, a przecież stary, dobry Cameron powiedziałby, że w szufladzie leżą WYBITNE scenariusze kolejnych części i tylko kwestia czasu, gdy wejdziemy na plan z REWOLUCYJNYM rozwiązaniem technologicznym, więc w czwartej części czeka widzów NIESAMOWITE przeżycie, a nie jakieś smutne wyciąganie wniosków z poprzednich części.

Odpowiedz
(10-03-2026, 14:49)zombie001 napisał(a): Źle natomiast, że on o tym dopiero rozmyśla, czyli może się okazać, że fabuła A4 jest do gruntownej przebudowy.
Ktoś tutaj na forum przekonywał mnie, że czwórka na pewno powstanie, bo scenariusz jest od lat gotowy (bo przecież cała saga była przygotowana z wyprzedzeniem) i na dobrą sprawę większość filmu jest nakręcona, tylko nie pamiętam kto :p
Scenariusz do czwórki istnieje najpewniej tylko jako zarys lub w ogóle tylko w głowie Camerona, więc z filmem może wydarzyć się wszystko: ja obstawiam że nie powstanie w ogóle, ale możliwe jest też że Cameron będzie dumał przez kolejne trzy lata po których ogłosi, że robimy, zaczynamy i premiera już w 2032.

Odpowiedz
(10-03-2026, 15:00)simek napisał(a):
(10-03-2026, 14:49)zombie001 napisał(a): Źle natomiast, że on o tym dopiero rozmyśla, czyli może się okazać, że fabuła A4 jest do gruntownej przebudowy.
Ktoś tutaj na forum przekonywał mnie, że czwórka na pewno powstanie, bo scenariusz jest od lat gotowy (bo przecież cała saga była przygotowana z wyprzedzeniem) i na dobrą sprawę większość filmu jest nakręcona, tylko nie pamiętam kto
Scenariusz do czwórki istnieje najpewniej tylko jako zarys lub w ogóle tylko w głowie Camerona, więc z filmem może wydarzyć się wszystko: ja obstawiam że nie powstanie w ogóle, ale możliwe jest też że Cameron będzie dumał przez kolejne trzy lata po których ogłosi, że robimy, zaczynamy i premiera już w 2032.

Scenariusz do 4 i 5 istnieje, bo przecież po to zatrudniono 4 scenarzystów, żeby nad nimi pracowali równocześnie... To nie jest żaden sekret.

A napisano te scenariusze, bo Cameron chciał pierwotnie wszystkie filmy kręcić back-to-back, ale prawdopodobnie Disney przeraził się kosztami.

W zależności od źródeł - Cameron nakręcił prolog albo 1/4 materiału do 4 - przy okazji zdjęcia do 2/3.

To, że po wtopie A3 Cameron coś tam pozmienia to zupełnie inny temat... A4 został w pełni zwizualizowany - o czym w wywiadzie mówił już nieżyjący Landau.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon