Crash napisał(a):Tak to już jest z remake'ami. Ale choć jestem fanem Carpentera, to jednak muszę się zgodzić z Mentalem - oryginał z lat 70-tych zestarzał się strasznie. Przez długi czas mamy snujących się bohaterów, i Myersa, który raz jest, raz go nie ma. Jest za to znakomity Donald Pleasence i świetne ostatnie 20 minut pełne napięcia i prawdziwej grozy. Dużo lepiej prezentuje się nakręcony kilka lat później "Halloween II", chyba najlepsza część z całej serii.
Z sequeli tylko część 4 mi się naprawdę jeszcze podobała, najlepiej trzymała w napięciu. Dwójka fajny pomysł na rozpoczęcie w miejscu w którym skończyła się jedynka ale całość to nudny poczciwy slasher tylko krwawszy niż poprzednio, siekanka zbliżona stylem do remaku. Oryginał ciągle potrafi mnie zafascynować czego nie można powiedzieć o jakiejkolwiek kontynuacji.
Crash napisał(a):a tak - gdy Michael ucieka oglądamy powtórkę z rozrywki. Jest krwawiej, ale na tym plusy się kończą. Zamiast grozy mamy pozbawioną napięcia siekankę i krzyczące nastolatki (nieprzypominam sobie krzyków i histerii u Carpentera - jak na slasher jest to bardzo spokojny film).
Zgadzam się. A pozorny spokój u Carpentera to jedna z zalet filmu.
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10
The Insider - 8/10
Dredd - 6/10
Total Recall ( 2012 ) - 5/10
G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10
He liu - 7/10
The Insider - 8/10
Dredd - 6/10
Total Recall ( 2012 ) - 5/10
G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10
02-05-2010, 12:22