Fundamentalnym problemem drugiego sezonu Broadchurch jest to, że zagadkę rozwiązano już w pierwszym, przez co sam proces mordercy nie jest w połowie tak emocjonujący jak śledztwo. W sumie zakończenie tego wątku jest pełną zasługą Miller, szkoda że nie uwypuklono tego bardziej. Całe to wyciąganie brudów podczas śledztwa nosi znamiona powtórki z zeszłego roku i zwyczajnie nie jest tak ciekawe. Zakończenie w domku na plaży to jakiś ROTFL. Czy scenarzyści na pewno nie pomylili skryptów?
Wychodzi na to, że wątek ten dodano tylko po to, żeby uzasadnić tytuł. Sam w sobie jest mierny i źle spuentowany, a także nie wnosi nic nowego do znanej już historii.
Lepiej wypada wątek Sandbrook, bo ciągłe podchody na linii Claire - Lee (D'arcy aka Jarvis aka James Dean) obserwuje się z przyjemnością. Niestety cały wątek jest nieco z boku i brakuje mu głębszego spojrzenia na postacie, będącego przecież jedną z wyróżniających zalet śledztwa w Broadchurch. Pozostałe nowe postacie są nakreślone powierzchownie, jednym, dwoma faktami.
Ogólnie nie było złe, ale po znacznie lepszym starcie dostałem niestety to, czego się spodziewałem - nieco niepotrzebną powtórkę z rozrywki. A ponoć planują 3 sezon? Chyba kpicie.
Wychodzi na to, że wątek ten dodano tylko po to, żeby uzasadnić tytuł. Sam w sobie jest mierny i źle spuentowany, a także nie wnosi nic nowego do znanej już historii.
Lepiej wypada wątek Sandbrook, bo ciągłe podchody na linii Claire - Lee (D'arcy aka Jarvis aka James Dean) obserwuje się z przyjemnością. Niestety cały wątek jest nieco z boku i brakuje mu głębszego spojrzenia na postacie, będącego przecież jedną z wyróżniających zalet śledztwa w Broadchurch. Pozostałe nowe postacie są nakreślone powierzchownie, jednym, dwoma faktami.
Ogólnie nie było złe, ale po znacznie lepszym starcie dostałem niestety to, czego się spodziewałem - nieco niepotrzebną powtórkę z rozrywki. A ponoć planują 3 sezon? Chyba kpicie.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.
Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.
Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier
25-02-2015, 21:34