(03-04-2024, 18:02)slepy51 napisał(a):Bucho napisał(a):Alez to jest material na wykurwista mini serie za 300 baniek
A widziałeś hiszpańsko-meksykański serial "Hernán" z 2019 roku nakręcony dla Amazona? Może nie kosztował 300 baniek (mimo wszystko realizacyjnie jest więcej niż w porządku) ale właśnie o tym opowiada, trochę niepotrzebnie mieszają w nim różnymi liniami czasowymi i z początku wydaje się on ciut chaotyczny gdy nie znamy jeszcze dobrze wszystkich bohaterów ale mniej więcej od połowy wszystko siada tak jak trzeba i ogląda się to znakomicie. Polecam jak ktoś lubi film Mela i chciałby zobaczyć swego rodzaju serialowy sequel do niego.
Nie wiem jakim cudem mi ten wpis umknal. Nie widzialem, z serialami to ja mam zawsze problem, bo wole czekac na calosc, gdzie wiadomo, czy w ogole warto zaczynac ogladac, ale ogolnie wyglada calkiem solidnie. Jaki jest status tego projektu? Na wiki jest napisane, ze pierwszy sezon wyszedl w 2019, a w 2020 mial byc krecony drugi i w sumie tyle. Uwalili to? Sprawdza sie jako jednosezonowa opowiesc?
@Prop, wszystko rozumiem, szkoda, ze sie nie podobalo, a przynajmniej na tyle, zebys mogl szczerze chwalic.
Dla mnie niezmienne 10/10, arcydzielo, na poziomie wizji, realizacji i przeslania. Film, ktory zreszta apokaliptycznie staje sie z kazdym rokiem coraz bardziej trafnym komentarzem socjo-polityczno-kulturowym.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
12-11-2024, 14:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-11-2024, 14:52 przez Bucho.)