Ne pamiętam czy pisałem o pierwszej serii, ale podobała mi się, może nie zachwycalem się, ale dobrze się bawiłem, a po pięciu odcinkach 2 serii jest ok. Wiadomo jak to z poczuciem humoru, każdego bawi co innego, więc jednego rozbawi gag z kebabem w 1 odcinku i świnią w 2 odcinku oraz z konsekwencjami, do czego doprowadzi (mnie rozbawił cały ten pogrzeb), a innego żart z pierdzeniem (nie mnie), i na odwrót. Jest kilka też fajnych dialogów, ale widać, że twórcy już nie robią takich polskich żartów, które byłyby niezrozumiale dla zagranicznych widzów, więc nie ma żartów w stylu tego z kutasami. Serial stał się mniej hermetyczny dla zagranicznego widza, a czy to źle czy dobrze, to inna sprawa. Odeszli też dość bardo od mockumentary. Trzeci odcinek z pokerem najsłabszy, pierwsze dwa są spoko. Doceniam, że idą z żartami czasami w ostrzejsze tony, jak scena z okiem, czy scena z chłopem i wybuchem (choć to żarty bliższe ZAZ czy Melowi Brooksowi), ale za malo jest takich ostrych żartów, wolałbym by jeszcze bardziej i częściej jechali po bandzie. Dialogowe dowcipy też czasami działają, a czasami nie.
Podoba mi się też to że bawią się twórcy w inne gatunki, na początku np dostaliśmy musical, a kwestią czasu było, przez to jak często mówi się o 1670 że tak powinien wyglądać netflixowy Wiedźmin to doczekaliśmy się odcinka fantasy w epizodzie piątym, w którym są fajne żarty, ale też niedogotowane jak A czym serial zachwyca niezmiennie to walorami produkcyjnymi, to nieprzyzwoite jest, żeby bądź co bądź serial komediowy dostawał tyle kasy, żeby wyglądał tak dobrze (zdjęcia), tak bogato (scenografia, kostiumy), świetną ma też muzykę.
Podoba mi się też to że bawią się twórcy w inne gatunki, na początku np dostaliśmy musical, a kwestią czasu było, przez to jak często mówi się o 1670 że tak powinien wyglądać netflixowy Wiedźmin to doczekaliśmy się odcinka fantasy w epizodzie piątym, w którym są fajne żarty, ale też niedogotowane jak A czym serial zachwyca niezmiennie to walorami produkcyjnymi, to nieprzyzwoite jest, żeby bądź co bądź serial komediowy dostawał tyle kasy, żeby wyglądał tak dobrze (zdjęcia), tak bogato (scenografia, kostiumy), świetną ma też muzykę.
24-09-2025, 02:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-09-2025, 13:42 przez michax.)
Spoiler