Nom, szczególnie drugi odcinek ("W kamiennym kręgu") ma formę zwyżkową :D
Dziadek mamrocze coś o piłce nożnej i zasypia co 5 minut, a wszyscy czekają aż się obudzi.
- On zasnął!
- Nie zasnął, nie żyje!
- Tak okazujesz szacunek!
- Ach Pele, najlepszy piłkarz świata
- Znowu zasnął?
- Nikt nie odejdzie od stołu
(10 minutowe ujęcie na dziadka przy stole)
Czy my na pewno piszemy o tym samym serialu? Może ja coś pomyliłem?
PS. Kurwa, ekspozycje są tutaj takie, że sam Wielki Mistrz Ekspozycji Krzysztof Nolan spłonąłby rumieńcem.
Dziadek w końcu kipnął. Jest stypa, syn zostanie nowym szefem kartelu. Kamera bardzo powoli jedzie z lewej do prawej (Baj de łej to chyba ulubiony zabieg w tym serialu. Najlepsza byłą scena na posterunku, gdzie kamera przez godzinę jechała w lewo od biurka do kanapy, a potem godzinę w prawo od kanapy do biurka). Po pół godzinie dojeżdża do bohaterów:
- Co teraz będzie?
- Jest stypa po Twoim wuju i Miguel zostanie nowym szefem kartelu.
Dziadek mamrocze coś o piłce nożnej i zasypia co 5 minut, a wszyscy czekają aż się obudzi.
- On zasnął!
- Nie zasnął, nie żyje!
- Tak okazujesz szacunek!
- Ach Pele, najlepszy piłkarz świata
- Znowu zasnął?
- Nikt nie odejdzie od stołu
(10 minutowe ujęcie na dziadka przy stole)
Czy my na pewno piszemy o tym samym serialu? Może ja coś pomyliłem?
PS. Kurwa, ekspozycje są tutaj takie, że sam Wielki Mistrz Ekspozycji Krzysztof Nolan spłonąłby rumieńcem.
Dziadek w końcu kipnął. Jest stypa, syn zostanie nowym szefem kartelu. Kamera bardzo powoli jedzie z lewej do prawej (Baj de łej to chyba ulubiony zabieg w tym serialu. Najlepsza byłą scena na posterunku, gdzie kamera przez godzinę jechała w lewo od biurka do kanapy, a potem godzinę w prawo od kanapy do biurka). Po pół godzinie dojeżdża do bohaterów:
- Co teraz będzie?
- Jest stypa po Twoim wuju i Miguel zostanie nowym szefem kartelu.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
27-07-2026, 22:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2026, 22:34 przez Dr Strangelove.)