Ankieta: Jak oceniasz "Alien: Covenant"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott
Też informuję - bilet kupiony, niedziela, IMAX. Będzie święto kina. Odliczanie już się rozpoczęło T minus coś tam :)

Odpowiedz
Piątek albo niedziela. Trudno powiedzieć na tę chwilę.

Btw, jak miło, że film jest tylko w 2D :) Brawo, Ridley!

Odpowiedz
Ja wybieram się w piątek na 16:45. Tak przy okazji przynajmniej w Heliosie mają aż osiem seansów dziennie :P

Odpowiedz
Trudno mi powiedzieć kiedy i o której pójdę, bo w sobotę komunia córki. Jak tylko będę znał jakieś szczegóły poinformuję niezwłocznie.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Nie mogę się doczekać! W sensie tych informacji kiedy pójdziesz. :]
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Ja nie idę.

Odpowiedz
ktoś gdzieś nagrał

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Hurra, premiera już jutro! Film już jest taaaaaaaak blisko! Aż szkoda, że nie ma seansów o 00:01 w CH Sadyba w IMAX-ie tak jak to było z premierą Prometeusza ;)

Odpowiedz
Recka Stuckmanna mocno mnie nakręciła. Niby "tylko" B, ale mówi on tutaj o kilku rzeczach, o które Covenant się prosił i je dostał.

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Ja nie ufam żadnej recenzji.

Jedni piszą że lepszy od Prometeusza.
Inni że gorszy.
Że David stworzył Obcych.
Że David nie stworzył Obcych.
Że film odpowiada na masę pytań.
Że nic nie wyjaśnia tylko dodaje nowe pytania.
Albo że gdy pojawia się Alien film robi się... śmieszny bo Scott się z niego nabija (whaaat?).

Innymi słowy masa sprzecznych opinii z których wynikają w zasadzie trzy stałe - pochwały dla Fassbendera, Waterston i strony wizualnej.

Aha, w filmie podobno jest scena pocałunku
:)

Odpowiedz
Skoro "Prometeusz" to lepiej wyreżyserowane AVP, to może "Przymierze" jest lepiej wyreżyserowanym AVP-R? :P

Odpowiedz
Na pewno ma jaśniejszy obraz :)

Krytyka Prometeusza pomogła ukształtować Covenant:
http://io9.gizmodo.com/ridley-scott-admits-fan-backlash-over-prometheus-influe-1795126523

Ridley, ale Noomi krytykowana nie była...

Odpowiedz
Mnie rozwala to, że jedyny wniosek jaki wyciągnął, to brak Xenomorpha. Głupkowaty scenariusz i sranie na kanon nie miały z tą krytyką żadnego związku :)

Odpowiedz
(11-05-2017, 19:44)Snappik napisał(a): Recka Stuckmanna mocno mnie nakręciła.

Koleś od samego początku chwali Promka za odwagę i mądre podejście do franczyzy oraz gatunku, więc nie ma co się nakręcać ;] Widać, że chłop jeszcze nie wie do końca co o tym myśleć. Przyćmiony cały tym iventem potrafi tylko treściwie przyczepić się do nieokreślonego tonu tzn. film miejscami nie wie czym ma być: poważnym survivalowym thrillerem z Alienem, czy filozoficznym pierdololo o powstaniu człowieka i istnieniu Boga. Tak więc jutro można spodziewać się wszystkiego. Osobiście przewiduje srogie baty za to że jeszcze jakiś ułamek mnie wierzy w Ridleya i jego całą chęć przejęcia tej franczyzy aż do grobu.

Odpowiedz
Skąd ta wiara? (A właściwie "wiaga", bo przecież "ż" wymienia się na "g") Ja już dawno porzuciłem nadzieję. I nawet nie wiem, czy obecnie zaufałbym pozytywnym opiniom na forum. Chyba co najwyżej od tych użytkowników, którzy najbardziej nie znoszą "Prometeusza", choć pewnie też nie do końca, bo jak to już kiedyś wspomniałem, samo odbicie się od dna może być przyczyną nadmiernego entuzjazmu.

Odpowiedz
(11-05-2017, 20:03)Mierzwiak napisał(a): Na pewno ma jaśniejszy obraz :)

->

[Obrazek: AVPR_068807_s.jpg]

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ten drugi screen z czego, jakaś fanowska przeróbka?

---

Dobra, znam już większość spoilerów z Covenant włącznie z zakończeniem. Jestem spokojny, będzie dobrze :)

Odpowiedz
Hm, to i ja zaczynam chwytać Alien-bakcyla i z filmu, który może zobaczę zrobił się film, który chcę bardzo zobaczyć. Teraz tylko wytrzymać te dwa tygodnie i nie czytać żadnych spoilerów i recenzji. Zresztą i tak żałuję, że już odsłuchałem soundtrack.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(12-05-2017, 00:10)Mierzwiak napisał(a): Ten drugi screen z czego, jakaś fanowska przeróbka?

Nom. Chciałem wyskoczyć z jasnym screenerem ale trafiłem na informację, że fani dokonali już korekcji i takowa wersja jest dostępna.

Odpowiedz
Na wykopie koleś dodał całkiem fajną opinię. Podobno jako pomost między Promkiem, a seria Alien sprawdza się nieźle. Niestety jest tak samo głupi jak Promek. Głupi na poziomie "a podchodzimy bez skafandrow po obcej planecie".

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon