Nowy
Liczba postów: 49
Liczba wątków: 1
Postanowiłem dodać ankietę jaki film jest telewizyjną tradycją ? Proszę wypełnić ankietę. Jestem bardzo ciekaw, jaki film zwycięży i zostanie okrzyknięty tradycją TV !
Na potęgę Posępnego Czerepu! Popraw to wprowadzenie, albo i ten temat dozna dezintegracji. Chociaż 10 zdań. Poprawnych ortograficznie, gramatycznie, językowo. Zdań, które aż chce się czytać. Niech to będzie zaproszenie do głosowania i dyskusji o wybranych tytułach, nie bełkot. Dasz radę?
Godzilla jest w każdym z nas...
20-12-2009, 17:35
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,306
Liczba wątków: 67
dude, Die Hard zawsze i wszędzie - święta bez McClane'a są jak święta bez choinki!
20-12-2009, 17:36
Nowy
Święte słowa ! Oby tak dalej !
Wesołych świąt , Dużoooo filmów i Szczęśliwego Nowego Roku ! Dla was! Dla wszystkich !
20-12-2009, 17:38
kimber henry
Liczba postów: 6,015
Liczba wątków: 18
Kevin od zawsze
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
20-12-2009, 17:40
Nowy
Jak zapomniałem dodać jakiegoś film, to piszcie ! Wybierałem te które widywałem co roku. Jesteśmy the best ! Wesołych Świąt.
20-12-2009, 17:43
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,927
Liczba wątków: 15
Cytat:Sylwestrowy maraton z Brucem Lee
Jak to się ma do świąt? :D
A najlepsze zawsze Die Hard. No i piosenka Deana Martina w napisach podkreślająca ten jakże świąteczny nastrój :].
Osobiście jeszcze co roku puszczam sobie Batman Returns :]
20-12-2009, 17:45
Nowy
Jak ? . Sylwester i Boże Narodzenie to Święta. A maraton z Bruce leci od 3 lat w Sylwka na TVN7.
[ Dodano: Nie Gru 20, 2009 17:19 ]
Jakto ?
20-12-2009, 17:49
^^
Liczba postów: 5,286
Liczba wątków: 73
Niektórzy powinni obejrzeć filmy pt. "Gramatyka" i "Ortografia", a nie filmy świąteczne :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
20-12-2009, 18:34
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,257
Liczba wątków: 73
Pierwszy Kevin, pierwszy McClane i pierwsze Gremliny, niezmiennie.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
20-12-2009, 18:39
Ninja Dinozaur
Liczba postów: 258
Liczba wątków: 0
Die Hard!
A osobiscie to lubie sobie przypominac Love Actually
"Imagine that you could save a family by sacrificing a child... but that you had to explain it to the child. What would you say?" - Black Bolt
20-12-2009, 18:49
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Azgaroth napisał(a):Niektórzy powinni obejrzeć filmy pt. "Gramatyka" i "Ortografia", a nie filmy świąteczne :)
Azg, jak widać, niektórzy nie doszli do tego w szkole jeszcze ;)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
20-12-2009, 18:53
Don Sinatio
Liczba postów: 2,948
Liczba wątków: 11
Zły mikołaj i Die Hard - tylko te dwa ale klimat świąteczny jak marzenie (i może jeszcze "Beavis i Butt-Head zaliczają święta :wink: ).
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
20-12-2009, 19:54
Nowy
Postanowiłem dodać ankietę jaki film jest telewizyjną tradycją, proszę wypełnić ankietę. Jestem bardzo ciekaw, jaki film zwycięży i zostanie okrzyknięty tradycją TV !
Założyłem ten temat by każdy mógł zagłosować na jaki film mu się podoba.
Co roku lecą prawie te same filmy. Więc niech wygra ten, który na to zasługuje !
Kevin i Szklana pułapka napewno należą już do klasycznych filmów świątecznych. Ale każdy lubi inne filmy. Pzdr.
21-12-2009, 16:12
Nowy
Liczba postów: 62
Kevin ;) Chociaż i tak pewnie zobaczę tylko kontem oka bo reklamy w czasie filmów mnie przerażają.
Co do DVD to polecam odpalić "Oczy szeroko zamknięte". Dużo świątecznego, zimowego klimatu <ok>
"Każdy dzień to pieprzona walka; nigdy nie wiesz, kto chce cię utrącić, zwłaszcza gdy jesteś już capo albo bossem. (...) Trzeba mieć oczy dookoła głowy. Każdy pieprzony dzień to wojna o utrzymanie władzy i pozycji"
-Sonny Black
21-12-2009, 16:41
Hah ! Wszedłem jeszcze teraz przed pracą na forum żeby założyć podobny temat ;)
Moje filmy bez których nie wyobrażam sobie świąt (kapitalnie się je ogląda w ten magiczny czas) i które w tym okresie powinny być w TV co roku to:
- Kevin 1 & 2 ( 24 i 25 grudnia w tym roku),
- Szklana Pułapka ( 25 grudnia),
- W krzywym zwierciadle: Witaj Święty Mikołaju ( brak info),
- Wigilijny Show (w niedzielę 20 grudnia w TVP 2 było, kapitalna wariacja na temat Wigilijnej Opowieści Dickensa ze świetną rolą Murray'a). Widziałem to pierwszy raz, ale tak mi się spodobało, że muszę obejrzeć znowu, najlepiej w okresie świątecznym ;),
- Screamers (może to dziwne, ale od kilku lat emitowane w TV właśnie w okresie świątecznym w nocy, w sumie przyzwyczaiłem się ;)).
21-12-2009, 19:41
Dużo pisze
Liczba postów: 604
Liczba wątków: 2
A dlaczego w zestawieniu nie ma Brzdąca w opałach, Beethovena, Kochanego urwisa.
21-12-2009, 21:18
Nowy
Liczba postów: 41
Gremliny!!! Zdecydowanie! :mrgreen:
21-12-2009, 21:35
Don Sinatio
Spirit napisał(a):A dlaczego w zestawieniu nie ma Brzdąca w opałach, Beethovena, Kochanego urwisa.
Bo nie ma w nich żadnego świątecznego motywu?
21-12-2009, 21:38
Stały bywalec
Liczba postów: 750
Liczba wątków: 13
Jak dla mnie brakuje przede wszystkim Love Actually. Z innych filmów które zawsze staram się oglądać :
-Love Actually - w porze obiadowej
-Fluke - w niedzielę po świętach żeby podtrzymać nastrój
-Tańczący z wilkami - nie ma to jak w I dzień świąt puścić sobie przed północom ten film, w tle choinka, pierniki lub jakaś rybka w galarecie
W święta zawsze staram się odświeżyć :
-Hook
-Back to the future
-NeverEnding Story
-The Edge
-Adventures in Babysitting
Z filmów z ankiety obejrzę:
-Die Hard 1/2 - do makówek i ajerkoniaku w sam raz
-Kevina do śniadania - do śniadania
-Witaj, Święty Mikołaju - bez tego nie ma świąt
No i marzenie, które chyba nigdy się już nie spełni. Jedyny film którego jeszcze nie mam na DVD z filmów mojego dzieciństwa ( chociaż teraz marzyłbym żeby mieć go na VHS)
-It Nearly Wasn't Christmas - Historia dziewczynki która wyrusza w podróż do zapracowanego ojca na święta. W autobusie spotyka świętego Mikołaja. Po drodze mają masę przygód.
http://www.filmweb.pl/f350878/It+Nearly+Wasn%27t+Christmas,1989
Co ja bym dał żeby mieć ten film?
Jeżeli ktoś go ma na VHS, nie się odezwie, zapłacę :)
http://www.facebook.com/BLUVISIONPL
21-12-2009, 21:50
Don Sinatio
http://www.imdb.com/title/tt0085334/
Raz obejrzany dawno temu w telewizji, niezapomniany film. Szkoda, że już nigdy potem nie go nie puścili, na święta idealny zarówno dla dzieci jak i dorosłych.
21-12-2009, 22:19
|