Batman (temat ogólny)

Keaton super wygląda :D

Odpowiedz
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Nie wiem czy zwróciliście uwagę na pewien sympatyczny szczegół który powtarza się w filmach o Batmanie (chyba nikt nigdzie tego nie poruszał) a mianowicie Batman wskakujący przez zamknięte okno w dachu odpowiednio efektownie je rozbijając ^^

Pierwszy raz było chyba u Burtona

Potem był Schumacher

przez okno wskakiwała też Batgirl

Zdarzyło się w animacji "Flashpoint"

Był Batfleck (z Supermanem)

A ostatnio przez okno wskoczył Battinson (co mnie trochę rozczuliło) :p

Mój faworyt to chyba w "Batman Forever" ;)

Odpowiedz
(01-05-2022, 19:29)Rozgdz napisał(a): przez okno wskakiwała też Batgirl

Jeszcze w BiR Batman rozbijał okno w sekwencji z muzeum:

Odpowiedz
Dobra. Teraz widzę światło.

Załączone pliki Miniatury

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Na spotify pojawiła się audio drama "Batman Unburied".

Cytat:A serial killer known as The Harvester terrorizes Gotham City, but Batman is not coming to the rescue. In fact, Bruce Wayne has no memory of being the Caped Crusader at all. Instead, Bruce is a forensic pathologist, performing the autopsy on the latest victim when he’s attacked by the killer himself. As Bruce’s obsession with the Harvester consumes him, Dr. Thomas Wayne, head of Gotham City Hospital, orders his son to take medical leave and seek treatment from an unusual psychologist, Dr. Hunter. With Batman missing in action, Detective Barbara Gordon is left with no other choice but to seek help from Gotham’s second smartest detective: The Riddler. Batman Unburied is created by David S. Goyer and stars Winston Duke, Hasan Minhaj, and Gina Rodriguez. Batman Unburied was produced by Phantom Four & Wolf at the Door in association with Blue Ribbon Content and DC for Spotify.

Odpowiedz
Było jeszcze słuchowisko z Jeffreym Wrightem (Gordon z nowego Batmana) w roli Nietoperza. Całkiem spoko, i zabawna ironia bo to już drugi aktor grający Jima Gordona który podłożył też głos Batmanowi (pierwszym był Ben McKenzie).
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Parę miesięcy temu odświeżałem sobie pierwszego Batmana z Keatonem, i naszła mnie taka myśl by kiedyś Batmana zagrał jakiś brzydal. Nie twierdzę że Keaton taki był za młodu, ale umówmy się, że z tymi zakolami i 170 z groszami odbiegał od komiksowego Wayne'a. Mimo to wciąż jest moim ulubionym Batmanem. Od czasu Keatona grają już sami typowi przystojniacy. Kogo byście widzieli w roli Batmana o bardziej specyficznej urodzie, albo typowo przeciętnej, ale z wiarą w charyzmę danego odtwórcy?

Ja niestety nie mam pomysłu. Przyszli mi do głowy Phoenix i Cumberbatch, ale to zbyt oczywiste. Wymieńcie jakieś ciekawe typy. Mogą być czarni, tylko niech nie będą za bardzo przystojni.

Odpowiedz
Kiedyś myślałem o tej roli pod kątem Davida Tennanta. 185 cm wzrostu więc w sam raz ;) 

[Obrazek: David-Tennant-Age.jpeg]
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Tennant byłby ciekawy, i nie jest typowym hamerykańskim pięknisiem, ale przy jego prezencji kusi by odjeżdżać w stronę playboya. Podoba mi się Gacek który jest freakiem też poza strojem jak Keaton i Pattinson. I też do tego by pasował mniej okładkowy wygląd.

Odpowiedz
W sumie Brolin nie jest jakiś najprzystojniejszy a był rozważany do BvS.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Ani nawet wysoki. Byłby ciekawy, ma te charyzmę, i potencjał na kogoś dziwnego. Szkoda że Snyder go nie wziął, uwielbiam Afflecka, ale to byłoby ciekawe. Zawsze byłem zwolennikiem by Batman w DCEU był starszy i bardziej mentorował, dał miejsce większej bat-rodzinie, a solowe filmy można kręcić osobno z młodszymi. Więc włączenie Burtonverse do DCEU mi pasuje.

A Cillian Murphy? Był rozważany w Batman Begins, ostatecznie wiemy kogo zagrał.

Odpowiedz
Największym niewybranym Batmanem w moich oczach pozostanie Matt Dillon. Facet ma coś niesamowitego w tym spojrzeniu a i szczena świetnie by się odnalazła pod maską

[Obrazek: matt-dillon.jpg]

Był moim typem przy okazji Batman Begins, choć wtedy wybór Bale’a wydał mi się strzałem w dziesiątkę

Drugi typ to bardziej pod Keatona - gdybym to ja robił Batman Forever i mi by Keaton odmówił to zaproponowałbym rolę Jasonowi Issacasowi

[Obrazek: 0f3779f0d1014fce4b8fe5a047118270.jpg]
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(11-05-2022, 16:24)Ted napisał(a): A Cillian Murphy? Był rozważany w Batman Begins, ostatecznie wiemy kogo zagrał.

Za delikatny z wyglądu, niestety.

Odpowiedz
https://medium.com/@apollak/flashback-1995-batmanforever-com-screens-2c7a818dc25d

fajne :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Szkoda mi Forever. Mógłby być z tego świetny bat-film, gdyby wymienić dwóch klaunów udających Riddlera i Two Face, wyciąć troszkę slapsticku (ale nie cały, by nie zabić umowności komiksowego klimatu), poświęcić więcej czasu na konflikt wewnętrzny Wayne'a, zostawić te epicką scenę spotkania Bruce'a z wielkim nietoperzem. Nawet ten Robin z Zapachu Kobiety który po odstawieniu Pacino kiblował 10 lat w 1 klasie liceum mógłby zostać. Muszę kiedyś obejrzeć ten słynny fanedit BF którego autor ponoć okroił film z durnot na ile mógł.

Odpowiedz
No cóż, moim zdaniem "Forever" jest słabszy od filmów Burtona czy BvS Ultimate ale za to lepszy od "The Batman" czy "Batman Begins" :)

Odpowiedz
Cytat: "Forever" jest (...) lepszy od (...) "Batman Begins" :)

[Obrazek: sure-jim-carrey.gif]

Odpowiedz
Dwa filmy fajne na swój sposób, nie oglądam ich z takim samym nastawieniem, Begins jest bardziej na poważnie, Forever jest campowe, aczkolwiek Kilmer i jego wątek "poczucia winy" jest zrobiony na poważnie i na pewno lepiej niż w nowym Batafianie.

Odpowiedz
W "Begins" za dużo rzeczy po prostu nie gra, niczego temu filmowi nie ujmując.

"Forever" natomiast jest dobrze pomyslany i ma kupę fajnych rzeczy jak np.. dr Chase Meridian która jest wypadkową wcześniejszych dziewczyn Batmana czyli Vicky Vale i Seliny ( i "normalna" babka i stronk łoman karakter który przywali zbirowi z pięści). I blondynką. Jak widać "stary" Batman lubił blondynki :p

I jest stylizowana na dawną gwiazdę kina w stylu Lauren Bacall (zresztą to spotkanie to jak Bogart/Bacall w stylu noir)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon