Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Botoks (2017) reż. Patryk Vega
Ale przecież nikt nie dyskutuje z tym, że odniósł sukces. Znalazł swoją publiczność, schemat który łyka (napierdalnanie w konkretną grupę zawodową, brud, smród, patologia do kwadratu i suchary z dna netu) i tłucze kasę.

Tylko czy to znaczy, że jest dobrym reżyserem? Chaos w jego filmach, które wyglądają jak zlepek randomowych scen, wg mnie temu przeczy.

Odpowiedz
Według mnie nie jest złym reżyserem, raczej takim któremu brak wyczucia i w jednym filmie może mieć bardzo dobrą, tak też zagraną i napisaną scenę obok absolutnie żenującej i wymuszonej.

Odpowiedz
(05-10-2017, 15:44)srebrnik napisał(a): To jedno. Druga sprawa jest taka, że Vega nie sprawia wrażenia cynika. Podobnie jak Zenek trochę. Mam wrażenie, że on naprawdę wierzy, że te jego "Botoksy" i "Pitbulle" to świetne kino. Pewnie wręcz sam lubi te swoje filmy oglądać.

Zenek ok, chyba wierzy w to co robi. Za to Vega mi wygląda na cynika i koniunkturalistę na maksa. Będzie doił tą dojną krowę aż nie skończą mu się pomysły. Niedługo będzie film o prawnikach, urzędnikach itd.
Captain Obvious

Odpowiedz
(04-10-2017, 13:41)Capt. Nascimento napisał(a): Vega tutaj właśnie jest dobrym biznesmenem sprzedającym gówniane jedzenie. :)

[Obrazek: TheFounder.jpg]

Sorry, nie mogłem się powstrzymać ;)
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Oj na pewno mu mega na kasie zależy. Zresztą gdzieś tam słyszałem o stawkach, jakie sobie woła, kiedy ktoś próbuje go zatrudnić do zewnętrznego projektu i to są absurdalne wymagania. Jednak nadal uważam, że gość szczerze wierzy, że po prostu jest tyle wart. To nie tak, że próbuje się nachapać póki co ma swoje 5 minut. On wydaje mi się, autentycznie być dumnym z tych dzieł i ma przeczucie, że zmienia myślenie społeczeństwa. W "Botoskie" momentami przecież odchodzi już mocno od tego śmieszkowania i cytowania memów, na rzecz "edukowania".
.

Odpowiedz
To co odwala Vega na swoim facebooku to jakiś żart. Nie umie znieść krytyki, i zasłania się jakąś propagandą. Pewnie krytyka Smoleńska to też była propaganda. Uwielbiam to jak twórca nie umie zachować się wobec krytyki z klasą, i próbuje zwalić na kogoś winę. Oceny Botoksu tylko udowadniaja że Vega jest słabym reżyserem, a pierwszy Pitbull to był wyjątek w jego cv.

Odpowiedz
Przestańcie, naprawdę. Pierwszy Pitbull to też syf.

Odpowiedz
Nie wiem czy słuchaliście wywiad z Vegą w Radiu Zet przeprowadzony przez Szymona Majewskiego. Co prawda w humorystycznym wydaniu (wszak Majewski to satyryk) ale dało się wyczuć, że Vega jest przekonany o swoim geniuszu i talencie. Zapowiedział nawet, że kiedyś jeżeli nie zdobędzie Oscara to przynajmniej będzie do niego nominowany. Zabrzmiało to jak żart ale kiedy Szymon zaczął go naciskać to wszyło, że Vega mówi serio i naprawdę w to wierzy. :)

Odpowiedz
(08-10-2017, 22:56)Gej napisał(a): To co odwala Vega na swoim facebooku to jakiś żart. Nie umie znieść krytyki, i zasłania się jakąś propagandą. Pewnie krytyka Smoleńska to też była propaganda. Uwielbiam to jak twórca nie umie zachować się wobec krytyki z klasą, i próbuje zwalić na kogoś winę. Oceny Botoksu tylko udowadniaja że Vega jest słabym reżyserem, a pierwszy Pitbull to był wyjątek w jego cv.

Wy poczytajcie komentarze ludzi pod jego postami. To dopiero horror. 

Odpowiedz
Naprawdę dobry to jest tylko serial "Pitbull", pierwszy sezon. Moim zdaniem to nawet nie jest zasługa reżyserii, tylko niezłej znajomości tematu przez Vegę, no i... aktorów. Przecież tam wszystko leżało na barkach Dorocińskiego, Gajosa, Grabowskiego... z taką obsadą nawet rozmowa przy kawie byłaby interesująca. Plus niezła muzyka. Scenarzystą to tam Vega był czwartym, a na pewno wtedy jeszcze musiał słuchać mądrzejszych od siebie w kwestiach realizacji.

Film to przeciętniak z przebłyskami (patrz wyżej). Wszystko inne co zrobił Vega to totalna grafomania jakby kierująca się w stronę (nie tylko poziomu) Kac Wawy.

Odpowiedz
Panie Vega, pan albo do kina akcji, albo nic. "Botoks" absolutnie nie ma takiego polotu jakie miały "Pitbulle" i jako, że nie ma tu scen akcji, no to pozostają tylko dialogi, a te wołają o pomstę do nieba. Przede wszystkim, zaskoczyło mnie to, że ten film prawie w ogóle nie jest zabawny. "Niebezpieczne Kobiety" w kinie rozbawiły mnie do łez, a tutaj nic, zero, null. Jedynie postaci Fabijańskiego (jego pierwsze wejście mnie rozjebało, a to co się potem okazało to już w ogóle kosmos), i Stramowskiego były zabawne (Stramowski z taką powagą wygłaszał swoje kwestie,że po prostu stało się to śmieszne). Cały film i historia wyglądają jak jakiś świat w krzywym zwierciadle. Wierzę dla Vegi, że zrobił research, i że zebrane przez niego historie są prawdziwe, ale ni chuja nie uwierzę, że stałoby się tyle rzeczy w jednym filmie. Jest tu wątków od cholery, aborcje, ciąże, patola, feminizm, in vitro, t. Obsada niby spoko, Bołądź jako brzydula o wiele lepsza niż jej późniejsza wersja, Warnke spoko, Dygant spoko, Żukowska źle napisana, reszty nie oceniam, bo ten film jest jak nie film. Jest tu cała masa dennych tekstów ("grunt pod nogami" mnie zabił). I uwaga, najgorsze jest to, że ten film całościowo nie jest interesujący, jest nudny. Pierwszy raz na filmie spoglądałem na zegarek. "Pitbulle" miały to w sobie, że jak nie dialogami to scenami akcji, i do takich filmów Vega powinien tylko wracać. 3.5/10.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Cytat: "Pitbulle" miały to w sobie, że jak nie dialogami to scenami akcji,
To ja chyba oglądałem jakieś pocięte wersje tych filmów, bo nie było w nich żadnych scen akcji. Dobrych czy złych.

Odpowiedz
Vega dał wywiad w tvp info.
--> Link do artykułu o tym <-- 

Cytat:(...) lekarze sami powiedzieli mi, że nie było dotąd żadnego filmu, ani serialu, który w sposób autentyczny pokazywałby współczesną służbę zdrowia i stwierdziłem, że to jest dobry powód, żeby się tym zająć

Aha. Lekarze narzekali, że nikt nie nakręcił autentycznego filmu o ich pracy, więc poprosili by Vega pokazał służbę zdrowia jako bandę patologicznych, zdemoralizowanych i zdeprawowanych psycholi oraz morderców.

Cytat:Dla mnie to film misyjny. Robiąc ten film miałem poczucie, że rozszerza światło w świecie ogarniętym ciemnością. Ja uważam, że ten film dostałem z góry. W przypadku jego byłem tak naprawdę narzędziem. W związku z czym liczę na to, że on w sposób realny zmieni rzeczywistość.

Siostro, kaftan!
Quite an experience to live in fear, isn't it?
That's what it is to be a slave.

Odpowiedz
Bzyku, tak z ciekawości, oglądałeś film?

Odpowiedz
https://www.tvp.info/34358724/vega-jestem-dumny-ze-jestem-katolikiem-dla-mnie-to-film-misyjny

hahahahahhahahahahahaha!!!!

Odpowiedz
Czy tylko ja czekam aż Vega weźmie na tapetę księży? :)

Odpowiedz
Na razie Smarzowski się tym już zajmuje.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(13-10-2017, 11:45)Mierzwiak napisał(a): Czy tylko ja czekam aż Vega weźmie na tapetę księży? :)

To byłoby epickie. Kolejny film do listy zakazanych tytułów Watykanu xD
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Duch święty nawiedził Patryka, tzw. Vegę, bo chyba tak się to zajumane z "Pulp Fiction" nazwisko odmienia i ponoć kazał zrobić film. Nic, młodszy brat poprosił żeby jechać, to żem kurwa był ja pierdolę chuj w dupę Jadzi pojechał.

I co? I jajco kurwa gumowe. Zjesz połowę?

Vega tak właśnie wyobraża sobie kręcenie dramatu na poważny temat - dwie scenki dobijania widza i spoko nakręcone plus mało (o dziwo) drona, jeszcze plus komedia na podstawie "Dobrego humoru" o lekarzach by Szczepan Sadurski, rocznik jak wino - im starszy, tym lepszy.

Lubicie tzw. żarty z dłuuuuuuuugą brodą, klepane pomiędzy dramatyczne scenki zabijania płodów i noworodków, luz, poczujecie się jak w niebie i będziecie się śmiali w niebogłosy. Jak zresztą połowa sali na seansie, na którym byłem.

I, trochę odchodząc od tematu, bardziej się mimo wszystko martwię o stan psychiczny ludzi, dla których to jest wesołe i dres i w ogóle zajebiście, a nie że Vega taki prosty film zrobił.
Bo fabuły jak zwykle brak, są scenki, są bohatery, nagle na koniec bohatery się znają i kochają, chociaż ze scenek nijak to nie wynika. No luz - a da radę zrobić dobry film z takiego mega poważnego tematu?

Da, ale po co? Jest beka (hehe) i jest martwe dziecko (uuuuuuu). Vedze (prawdopodobnie tak się to nazwisko odmienia, jak nie to proszę o poprawkę) o to chodziło chyba, bo Duch Święty kazał. Narzędzie większego porządku światu zdania widać nie ma, kręci to co siła wyższa każe:)

Ale ogólnie wesłoło - nie, że film taki śmieszny, ale kilka scen dramatycznych było całkiem w punkt; film zabija dziwne niezdecydowanie pana reżysera i Ducha Świętego, czy kręcimy poważny dramat o służbie zdrowia, czy kolejnego "Pitbulla", bo fani, komediowe scenki i beka. BO KASA SIĘ MUSI ZGADZAĆ.

Był tutaj potencjał na przyzwoity film, ale pan reżyser wolał kręcić to co lubi - tzn. słaby materiał (bo za dużo wątków) na niezłe kino ale dobry na spoko serial; no ale wypłata, niż naprawdę poważny film; który chce powiedzieć coś ważnego. Ten mówi rzeczy ważne i smutne a potem daje żart z brodą, że rowery to chujnia, bo pedały są złe.

Ja ogólnie z takiego roweru wysiadam, pedałować mi się nie chce, ale zwrócę uwagę na jeszcze jedną rzecz - KAŻDY facet w "Botoxx'ie" (UK tytuł, powaga) to idiota plus debil łamane przez zwyrol i psychopata. Mega hint - jedyna przyzwoita męska postać (Vege żart) to kobieta po zmianie płci. Nie wiem, pan Vega może chciał zrobić kino mocno feministyczne, ale po drodze zapomniał o tym, że jadąc tak fabularnie po łebkach ważnych tematów, robi krzywdę wszystkim, a kobietom chyba najbardziej.

Propaganda antyaborcyjna, luz, spoko, poważny temat do dyskusji. Wkurwia tylko fakt, że u Vegi nikt nie ma nic do gadania - wszystko jest podporządkowane śmichom chichom, a dramat w tle przez to traci, bo pan reżyser, jak aktor Stramowski w jednej ze scen, wali sobie konia na ekranie, ale ogólnie to pokazuje widzom tylko dupę. Szkoda.

Ps. product placement i wycieczki po całym świecie, w tym do Afryki; to prawdopobnie pierwszy polski film od czasu "W pustyni i w puszczy", w którym pokazano słonia. No ale tym razem prawdziwego, afrykańskiego, bo długa trąba i w ogóle;)

Ps.2 - żart o imigrantach był żenujący; kolejny napoczęty, ale jak kiepskie śniadanie, niedokończony temat przez pana "reżysera".
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Cytat:Ja ogólnie z takiego roweru wysiadam

Zadałbym wszystkim co na to poszli pytanie "po **** było wsiadać?" :P

Cytat: to prawdopobnie pierwszy polski film od czasu "W pustyni i w puszczy", w którym pokazano słonia. No ale tym razem prawdziwego, afrykańskiego, bo długa trąba i w ogóle;)

W rimejku W pustyni i w puszczy też był afrykański :P

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon