Captain Marvel (2019)
[Obrazek: C7l7XC0.jpg]
[Obrazek: 82zfqW4.jpg]
[Obrazek: DmWCjqSX0AEExdC.jpg]

Odpowiedz
Law wygląda świetnie! Zwiastun pewnie na dniach.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Może do Venoma go dołączą?

Odpowiedz
Ta, zawsze mają dorzucać zwiastuny do jakiegoś innego głośnego filmu a potem zawsze są w innym terminie :P trailer obstawiam do końca września.

Odpowiedz
Ja obstawialem ze dzisiaj skoro cos tam wspominala ze dzisiaj jakis duzy material ujrzymy.
Brie w stroju wyglada nieziemsko, Law tez spoko, ale ogolnego feelu filmu nie czuje, poki co te zdjecia wygladaja no nie wiem, zbyt normalnie.
Czuje jednak w kosciach, ze film bedzie swietny i bardzo blisko klimatu Starznikow, niekoniecznie komediowych klimatow.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Zdążyłem już zapomnieć o tym projekcie.

<rzuca okiem na fotki>
<wzrusza ramionami>

Mina Larson na okładce tragiczna, zero osobowości, jakaś mieszanka znudzenia / irytacji / udawania że to nie ona zanieczyściła powietrze.

Aktorka bardzo dobra ale to chyba pierwszy casting Marvela którego w ogóle nie czuję, a sam film interesuje mnie tylko z racji związku z Infinity War 2.

Odpowiedz
Na okładce EW - ich okładki (i zdjęcia) zazwyczaj są kiepściutkie więc słaba mina Larson nie wiele znaczy.
IMO zwiastuna dziś nie będzie, Larson w na w swoim tweecie odnosiła się bezpośrednio do EW którzy trailerów raczej nie udostępniają. Nie kojarzę aby Marvel dawał zdjęcia i od razu z biegu zwiastun. Szczególnie, że do premiery jeszcze trochę.

Odpowiedz
Oj tak, Feige chyba osobiście stał nad redakcją aby tym razem nie było kompromitacji, jak na EW wygląda to wszystko podejrzanie dobrze. Bez jakichkolwiek zaskoczeń, kontrowersji, zgodnie z wyobrażeniami i w najbardziej bezpieczny sposób. Nawet nie ma zbytnio czego omawiać. Dziwię się, że połowa internetu spodziewała się zwiastuna, skoro od razu zapowiadano akcję promocyjną z EW.

Odpowiedz
(05-09-2018, 19:15)Kuba napisał(a): Na okładce EW - ich okładki (i zdjęcia) zazwyczaj są kiepściutkie więc słaba mina Larson nie wiele znaczy.
A co ma do tego EW? To studio udostępnia im materiały promocyjne.

Odpowiedz
Też odbiłbym takim argumentem, ale dziwnym trafem to zawsze materiały EW słyną z koszmarnego poziomu i fotoszzopowej maestrii. Najsłynniejszy przypadek z ostatnich lat to chyba falstart kampanii X-Men: Apocalypse i koszmarne zdjęcie Isaaca w charakteryzacji które z miejsca podkopało cały marketing.

Odpowiedz
Trochę obojętny jestem bo nie znam postaci, nie pierwszy raz w MCU i póki co zawsze świetnie wprowadzali nowych bohaterów. Fotki niewiele mówią, ale jest nadzieja, że będzie trochę space opery, ale podejrzewam, że to tylko może być tylko prolog i finał. Ale nie brakuje obaw, bo dużo zależy od tej postaci. Po pierwsze boję się, że będzie przegięta, najlepsza we wszystko itd. Po drugie już teraz namaścili ją na następczynię Starka w MCU, co jest niedorzecznie wysoko postawioną poprzeczką, na to trzeba czasu.
No i przede wszystkim boję się efektu "fajnie, fajnie ale dajcie już Avengers 4".

Odpowiedz
(05-09-2018, 19:27)Szaman napisał(a): Też odbiłbym takim argumentem, ale dziwnym trafem to zawsze materiały EW słyną z koszmarnego poziomu i fotoszzopowej maestrii. Najsłynniejszy przypadek z ostatnich lat to chyba falstart kampanii X-Men: Apocalypse i koszmarne zdjęcie Isaaca w charakteryzacji które z miejsca podkopało cały marketing.
Tak ale to wciąż materiały studia i nawet jeśli EW coś tam przy nich grzebie to przecież nie bez ich aprobaty. A materiały z Apocalypse, jak się okazało, 1:1 oddawały wygląd filmu i bohaterów więc nie widzę tu po stronie EW żadnego przewinienia :)

@Craven
Dokładnie. Za bardzo lansują Brie / Marvel na nie wiadomo kogo a tymczasem nikt jej jeszcze na oczy nie widział. Robert / Stark na swoją pozycję w MCU sobie zapracowali, tutaj zdaje się mieć znaczenie tylko to że to strong (dosłownie) female character.

Odpowiedz
Na szczęście w artykule z EW obiecują też jakieś słabości naszej bohaterki.
https://naekranie.pl/aktualnosci/captain-marvel-zdjecie-pierwszej-superbohaterki-mcu-juz-jest-3483550

Odpowiedz
Zgodzę się z tym, że Marvel jest kreowana na nowego Starka MCU. Tą role powinien przejąć Doctor Strange, nie dlatego, że z Tonym są do siebie podobni, to jest po prostu znacznie ciekawsza postać z większymi możliwościami a Cumberbatch zjada charyzmą praktycznie każdego z tej nowej fali superbohaterów którzy od czasu Avengers 2 dołączają do MCU.

Te wady Marvel pewnie będa tylko w solówce a w Avengers 4 juz będzie idealna wojowniczką, inteligentną i wzorową liderką :P
Ciekawe czy ubiją Mar-Vella. Mam nadzieje, że nie. Fajnie jakby Law na dłużej zagościł w tej serii. Kurde, strasznie mnie cieszy jak sie ma jego kariera w ostatnim czasie.

Odpowiedz
(05-09-2018, 20:13)Craven napisał(a):  Po pierwsze boję się, że będzie przegięta, najlepsza we wszystko itd. Po drugie już teraz namaścili ją na następczynię Starka w MCU, co jest niedorzecznie wysoko postawioną poprzeczką, na to trzeba czasu.

Niektórzy spekulują, że może to być pierwszy flop MCU. A to dlatego, że mogą zastosować potencjalny marysueizm, a jak pokazały ostatnie SW to może odstraszyć widzów.

Ja tam jestem dobrej myśli i to jedyny film MCU przed Avengers 4, na któy czekam i pójdę do kina (choć głównie niesiony nostalgią lat 90). 

Odpowiedz
Ja tez na ten film oczywiscie ide do kina, bo to marvel wiadomo i mocno zwiazany z Infinity War.
Ale mam nadzieję, ze to flopnie skoro podobno szykuja ja na nastepce Starka no i generalnie na uber bad ass female superhero.

Odpowiedz
Masz nadzieję ze flopnie ale idziesz do kina. Czytasz się czasem?

Odpowiedz
A gdyby nie była "uber bad ass female superhero" to byś życzył sukcesu?
WTF w ogóle.

Odpowiedz
Marysueizm może zadziałać dopiero przy kontynuacji, tutaj bez problemu zadziałają kosmiczna otoczka, nostalgia za 90s i samo przekonanie, że to odcinek ważniejszy niż Ant-Man 2. Feige nie jest debilem, już pierwszy, szerszy materiał jaki zaprezentował dzisiaj EW ucieka od wszystkiego co nie spodobało się przy Rey.

Odpowiedz
(05-09-2018, 20:59)Mierzwiak napisał(a): Masz nadzieję ze flopnie ale idziesz do kina. Czytasz się czasem?
Czego nie zrozumiales, napisałem wyraznie- ide bo to marvel, ale mam nadzieje, ze flopnie, bo wtedy to uniwersum nie pójdzie w tym kierunku jakim zapowiadaja.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon