Captain Marvel (2019)
@szopman
Absolutnie zgadzam się że na ścieżkę zajebistości Kapitan wkroczył dopiero w Winter Soldierze, ale - abstrahując od tego za jaki film uważamy Pierwsze Starcie (sic!) - czy ktoś ma cokolwiek do zarzucenia Evansowi w tym filmie, temu jak zagrał, jakie emocje przekazał?

Rozwijanie dobrych postaci a naprawianie gównianych to jednak co innego. Oczywiście Marvelówna nie musi być kupiastą bohaterką, ale na razie na taką wygląda.

Odpowiedz
Co więcej, bracia Russo świetnie rozwinęli w swoich filmach postaci Wandy i Visiona. Powiedziałbym wręcz, że udało im się pokazać jakąś tam drogę tego bohatera ku jego bardziej "człowieczej" wersji z IW.

Dalej, bracia wprowadzili do MCU nowego Spider-Mana. Niby to co innego niż w przypadku Kapitana, Thora i Visiona, ale jakby nie patrzeć, jeszcze dwa lata wcześniej na ekranach kin oglądaliśmy inną inkarnację Pająka, z Garfieldem w roli głównej. A jak doskonale wiemy, TASM2 nie cieszył się uwielbieniem fanów Marvela. Bracia Russo wprowadzili do serii Spider-Mana w nowym wydaniu, które większości widzów raczej przypadło bardzo do gustu.

@Mierzwiak
Cytat:- czy ktoś ma cokolwiek do zarzucenia Evansowi w tym filmie, temu jak zagrał, jakie emocje przekazał?
Evans na + oczywiście, wyciągnął co się dało z tej roli ;)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Cytat:Co więcej, bracia Russo świetnie rozwinęli w swoich filmach postaci Wandy i Visiona.

Visiona to akurat zesrali, nie rozwinęli. Na każdym kroku widać, że kompletnie nie wiedzą co z gościem robić.

Odpowiedz
[Obrazek: 076c0bba-a6a9-4f58-9392-fca8f5e3977b-Captain_Marvel.jpg]

oj nie :D

Odpowiedz
TRAGEDIA.

Odpowiedz
Wszędzie na zagranicznych forach czytam że jest HYPE na to.

Ale gdzie i jak i dlaczego lol

Odpowiedz
Słaba fota, ale chcę to zobaczyć w ruchu - może nie będzie aż tak źle. Chyba, że to świadoma decyzja pójścia w odpały początku XXI w. (vide Venom).
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
(03-01-2019, 19:45)harlequinade napisał(a): Wszędzie na zagranicznych forach czytam że jest HYPE na to.

Ale gdzie i jak i dlaczego lol

Zagraniczne fora dostają erekcji od byle zdjęcia stolca. Niestety to jest ta komiksowa kultura, która przyjmie wszystko i drze ryja na comic con podczas gównianego teasera.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
O Boże.
Wygląda jak świadoma parodia superbohatera w stylu Bananamana, tyle że z motywem koguta :D. 

Odpowiedz
Już wiem dlaczego mnie ten kostium nie denerwuje - on zasłania irytującą i zmanierowaną twarz Brie.

Także dla mnie kostium spoko :D

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Oglądam materiały z promocji tego filmu i zastanawiam się co jest u mnie wyżej w skali mamtowdupiemetru.
TO coś czy Black Panther?

Odpowiedz
Czas trwania ma wynosić 130 minut.

https://movieweb.com/captain-marvel-movie-runtime/
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz

Nowy trailer zdaje się rozpaczliwie wrzeszczeć "Patrzcie, ma mimikę! Jest fajna!! SERIO!!!"

Odpowiedz
OK.

Trzeci trailer tak szybko, czyżby jednak Marvel odczuł, że hajp nie jest dopowiednio duży?

Odpowiedz
Nawet na pewno. Bo czemu nagle zmontowali trailer który wygląda jak coś w stylu Akłamana? Brakuje tylko żeby Danvers rzucała co chwila "awesome!" a Fury na to "my man!"

Odpowiedz
Mi tam sie podoba, ale ja jestem fanboj Marvela. Lykam bez popity wszystko co wypuszczą.
Nie mam tez zastrzezen do mimiki Brie. Zreszta to bedzie co najmniej dobry film, Marvel jeszcze nigdy ponizej pewnego poziomu sie nie znizyl:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Zniżył się już dwukrotnie bułami pt. Black Panther i sequelem Ant-Mana. Fanbojstwo łykające bezkrytycznie pierwszy lepszy syf to raczej nie jest powód do chwalenia się tym :)

Co do trailera: o, to Brie jednak wykazuje śladowe ilości życia? Jeśli jakimś cudem jej rola będzie OK / fajna, to nic tylko pogratulować ludziom od marketingu którzy najwyraźniej postanowili sabotować ten film.

Odpowiedz
Ludzie od marketingu postanowili zagrać w podniośle-posągową bohaterską heroinę-kobietę płci żeńskiej. O DZIWO nie zadziałało, więc zmieniają taktykę.
Dla roli jest jakaś nadzieja, jeśli w produkcie końcowym będzie taka bardziej goofy - jak momentami w tym trailerze. Wtedy by to ładnie kontrastowało z tym posągowym banałem.

Odpowiedz
(08-01-2019, 10:23)Paszczak napisał(a): Nawet na pewno. Bo czemu nagle zmontowali trailer który wygląda jak coś w stylu Akłamana? Brakuje tylko żeby Danvers rzucała co chwila "awesome!" a Fury na to "my man!"

Bo widocznie za późno zauważyli, że Wan zrobił coś lepiej z strong female character niż prawdopodobnie z Capt. Marvel (choć chciałbym się mylić):

Odpowiedz
Nadal wygląda mi to na marvelowego Green Lanterna. Trzy zwiastuny i żadnej sceny (poza walącym CGI Songo), która zapadłaby w pamięć. 
Anyway, nadal liczę na

Profil Letterboxd

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon