Co to za film?
Haha, pytałem już w tym wątku o to samo, Tolek. :) Odpowiedź masz gdzieś wcześniej, przeszukaj moje posty tutaj i odpowiedzi na nie.

Odpowiedz
Dzięki, jakoś nie zauważyłem.
Pozdrawiam serdecznie :)

Odpowiedz
DUX napisał(a):A ja szukam filmu o dwóch przybyszach z kosmosu. Jeden to zbieg, drugi to jakiś kosmiczny gliniarz. Oglądałem to lata temu pod tytułem "Rozjemca". Scena, która utkwiła mi w głowie, to pojedynek głównych antagonistów, kiedy to jeden z nich wyjmuje ukrywany w brzuchu pistolet (!) i załatwia drugiego, czy coś takiego. Help ;)
Kevin Tenney "Peacemaker" [1990] ?
Ja ten film znałem pod tytułem "Strażnik Pokoju".

Odpowiedz
Postanowiłem trochę powspominać i co chwilę przypominają mi się filmy, które widziałem kiedyś, kiedyś, a teraz staram się je odszukać. Ach, sentymenty... :)

Film, który teraz poszukuję, to western. Nigdy nie widziałem go w całości, znam tylko połowę albo tylko 1/3, trudno jest mi to ocenić.
Pamiętam dobrze tylko 1-szą scenę - jakiś obóz pracy dla kobiet. Na gł. placu rozgrywała się catfight. Strażnicy (kawalerzyści amerykańscy) przyglądali się tej bójce, która została przerwana przez jednego z nich (polał walczące kobiety wodą), gdy zobaczył zbliżającego się oficera (który, o ile dobrze pamiętam miał drewnianą nogę).
Do obozu przybył "poszukiwacz przygód" o pseudonimie Szybkonogi (tłumaczenie z filmu, nie moje). Dostał on zadanie, aby dostarczyć w jakieś miejsce armaty, które zostały ukryte pod podłogą wozów (takich "kolonialnych"). Mieli mu w tym pomóc żołnierze amerykańscy po cywilnemu oraz kobiety z w/w obozu, udające ich żony.
Wyprawa przez pustynię i wrogie tereny była długa i ciężka. O ile pamięć mnie nie myli, podczas podrózy coś stało się z wodą pitną.

Jeżeli znacie ten film, a nie pamiętacie tytułu (oryginalnego, bądź polskiego), to chociaż podajcie jakąkolwiek informację - każda się przyda. :)

Odpowiedz
Coś mi chodzi po głowie i nie mogę sobie przypomnieć, i mam nadzieję, że mi pomożecie.

W jakim filmie był motyw taki, że ktoś zbierał autografy jakiejś grupy muzyków jazzowych (albo bluesowych) i odkładał je do metalowej puszki? Bodajże zbierał te autografy ojciec głównego, albo jednego z głównych bohaterów, ale ostatni autograf już chyba zdobył syn, bo ojciec umarł, czy jakoś tak...

I cholera nic więcej nie pamiętam. :(

Pomożecie? :)

Odpowiedz
Toż to "Terminal" Romecku.

Odpowiedz
Łooooo noooo oczywiścieeeeee! :)

Serdeczne dzięki! Obroniłeś mnie przed bezsenną nocą. :)

Krakozja! :)

Odpowiedz
Hej :)
Jeste jeden film, ktorego tytulu nie moge sobie za nic przypomniec i wlasciwie niewiele tez pamietam z tego filmu ;)
Ogladalam go jakies 6 lat temu na jedynce albo dwojce. W zasadzie nie pamietam wątkow tego filmu, ale opowiadal o dorastajacych chlopakach. Scenerai byla typowo amerykanska - sielankowe osedle z bialymi domkami i zielonymi przystrzyzonymi trawnikami :)
Jedyna charakterystyczna rzecz, jaka mzoe Was naprowadzic, co to za film, to jedno zdanie, ktore wyrylo mi sie w pamieci wypowiedziane przez jednego z bohaterow:
"80% mezczyzn probuje zaspokoic sie ustami, a tylko 5% sie to udaje" (procentow moge dobrze nie pamietac :wink:

Film mogl miec komediowy charakter, ale glowy nie dam :) Jedyna szansa jest wiec to charakterystyczne zdanie, ktore chyba kazdemu kto ogladal ten film, msuialo utkwic w pamieci :)

Pozdrawiam :)

Odpowiedz
Powinno być proste. Wszystkie role grają dzieci, akcja w czasach prohibicji, film stylizowany na gangsterski, ale w zasadzie to komedia :)

Odpowiedz
Ja sobie przypomnialem ostatnio jakis film , bardzo glupi zreszta ale chcialem przypomniec sobie jego tytul ale nie moge :P Jest to opowiesc o chlopaku , ktory kupuje motocykl crossowy od jakiegos innego chlopaka . Okazuje sie ze ten motocykl jest magiczny i potrafi latac , ma tez wielka sile ( BIG LOL ) :D Jets tez motyw z jakas restauracja co chca ja zburzyc . Film z lat 90 bodajze :) ogladalem go moze z 14 lat temu .

Odpowiedz
Nie wiem jaki był polski tytuł ale chodzi Ci o "The Dirt Bike Kid" z roku 1985.

Fantasmagor napisał(a):Powinno być proste. Wszystkie role grają dzieci, akcja w czasach prohibicji, film stylizowany na gangsterski, ale w zasadzie to komedia :)

Klasyka kina "dziwnego": "Bugsy Malone" Alana Parkera z 1976. Grała tam m.in. mała Jodie Foster.

Odpowiedz
Mi od jakieś czasu po głowie krząta się film i za cholere nie mogę sobie przypomnieć tytułu.W każdym razie był jakis policjant co przestępce ścigał ale w akcje wplątane były...małe...kilkunastocentymetrowe ludziki które potrafiły odczepiać sobie głowy (chyba, jeden łeb na bank luzem latał):shock: Nie wiem czy to były krasnale czy obcy ale wiem ze ich małe pistoliciki działały na ludzi dosyc skutecznie. Nie wymyśliłem sobie tego, brat też to pamięta ale z tytułem się męczymy. any help?
get ready for suprise...

Odpowiedz
Zapomniałem dodać, że jedna z młodych gwiazdek została później dorosłą gwiazdą, ale jak ktoś wie, o co chodzi, to właściwie wystarczy pierwsze zdanie ;) Dzięki :)

Odpowiedz
A ja szukam czegoś takiego: oglądałem w tv film lub jakąś współczesną sztukę teatralną. Akcja toczyła się chyba w jakimś angielskim zamku. Do tego zamku byli zwożeni lub przyjeżdżali na zaproszenie różni ludzie. W środku okazywało się że są przywiezieni na własną rozprawę sądową. Chyba wszyscy są potem skazani na karę śmierci. Pod koniec okazuje się że to wszystko było doskonale sfingowane i było żartem jakiegoś bogacza. Gdy wszyscy już odetchnęli z ulgą i film się kończy reżyser daje do zrozumienia że koszmar powraca na nowo, bo oni jednak mają zginąć!! Czy ktoś to kojarzy?? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Odpowiedz
Obecnie, w dziale 'Wpadki', a konkretnie w 'Wybrane z archiwum', na samym dole strony można zobaczyć tę z filmu 'Kto zabił?'.
Wiem, że oryginalny tytuł tego filmu brzmi 'Cluedo'. Tyle tylko, że obrazów o takim tytule jest kilka.
Z którego filmu pochodzi ta wpadka? Proszę chociaż o rok produkcji, bądź aktora.

Odpowiedz
firehunter napisał(a):A ja szukam czegoś takiego: oglądałem w tv film lub jakąś współczesną sztukę teatralną. Akcja toczyła się chyba w jakimś angielskim zamku. Do tego zamku byli zwożeni lub przyjeżdżali na zaproszenie różni ludzie. W środku okazywało się że są przywiezieni na własną rozprawę sądową. Chyba wszyscy są potem skazani na karę śmierci. Pod koniec okazuje się że to wszystko było doskonale sfingowane i było żartem jakiegoś bogacza. Gdy wszyscy już odetchnęli z ulgą i film się kończy reżyser daje do zrozumienia że koszmar powraca na nowo, bo oni jednak mają zginąć!! Czy ktoś to kojarzy?? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pierwsze, co przychodzi mi na myśl, to "Nothing but trouble" (1991) Dana Aykroyda.
Tyle że to nie jest sztuka teatralna, tylko film fabularny (oparty zresztą na przeżyciach reżysera i odtwórcy gł. roli). Poza tym nie angielski, tylko w USA. I nie bogacz, tylko sędzia. :)

Odpowiedz
Dzięki za podpowiedź, ale to nie ten film. ustaliłem już że film którego szukałem to "Kraksa". Pozdrawiam

Odpowiedz
Pamiętam kiedyś taki film... Przypomniało mi się kiedy oglądałem zwiastun 'Notatki o skandalu'..

Fabuła: Wiem, że w nauczycielce się zakochał uczeń i ona miała z nim romans.

Skończyło się, że nauczycielka poszła do więzienia chyba za molestowanie tego ucznia (a z tego co pamiętam to On był bardziej nachalny na nią :twisted: )...

A ostatnia scena była mniej-więcej taka: 'Nauczycielka wyjdzie z więzienia w 2006 r. i wtedy będzie następny film o tej historii...) ;)

Mało o tym filmie pamiętam bo oglądałem go jakieś 5 lat temu :)

Ktoś pamięta tytuł filmu?

Odpowiedz
W tym filmie byl moze motyw koszuli ?? ze nauczycielka dawala koszule swojemu uczniwoi , ktory z nia sie przespal . Chlopak myslal ze jest dla niej jedynym a okazalo sie ze ona juz miala wczesniej kilku uczniow i im tez dawala koszulki :D

Odpowiedz
MOLQ napisał(a):W tym filmie byl moze motyw koszuli ?? ze nauczycielka dawala koszule swojemu uczniwoi , ktory z nia sie przespal . Chlopak myslal ze jest dla niej jedynym a okazalo sie ze ona juz miala wczesniej kilku uczniow i im tez dawala koszulki :D

nie pamiętam zbytnio już tego filmu ale raczej nie... bo Ona miała już chyba rodzinę a ten uczeń się przyplątał i mała z nim romans (a nie miała takiego zamiaru z początku) ;-)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon