Community
Dan Harmon z wyższością wciera nos nerdów w fakt, że on ma walentynkę, a oni nie.

http://www.avclub.com/article/dan-harmon-and-erin-mcgathy-answer-your-questions--201153
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Cytat:Sincerely,

Reggie Ledoux

O, jak słodko. Dostali list od seryjnego mordercy i pedofilia :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Scenka na napisach 5x07 cudna :)

Odpowiedz
Cytat:Scenka na napisach 5x07 cudna :)

Mam nadzieję, że te końcowe wstawki z Duncunem będą stałym elementem tego sezonu. Ostatnia z brakiem spinaczy też była wyśmienita.

A sam odcinek raczej średni. Lubię te sentymentalne epizody i to, że Community tak fajnie żongluje tonem, ale jednak tym razem wyszło nieco słabiej. W odcinkach takich jak np. "Introduction to Mixology", to skupienie się na relacjach pomiędzy członkami grupy było lepiej napisane i lepiej wplecione w komedię. Tutaj tym razem wyszło odrobinę sucho.

Odpowiedz

Odpowiedz
Ouuu...shiny.

Apropo, słuchał ktoś z was tego Harmonowego podcastu?

Odpowiedz
Poprzedni odcinek był nie tyle slabszy, co wolniejszy i mniej nastaiwony na śmiechy. Ja tam lubie to w Community, ze te odcinki też są i imo ten dzialał.

A najnowszy to typowe Community, cokolwiek to znaczy. :) Rewelacja. I do tego na drugim planie Mitchell Hurwitz, twórca Arrested Development. :)

Odpowiedz
Spoko po prostu "odpowiedniki" tamtego odcinka z poprzednich sezonów robiły to imo jakoś zgrabniej i nieco efektowniej. Poza tym było tam kilka scenariuszowych chwytów, które mi nie leżały, jak np. to nagłe i zupełnie niczym nie podparte stwierdzenie, że Britta zawsze naturalnie sama z siebie przyciągała za sobą sympatię i szacunek ludzi i że Jeff uważa to za pociągające. Taki troche cheating idący nagle naprzeciw wszystkiemu co do tej pory powiedziano o tej postaci.

Za to ostatni odcinek świetny.

Odpowiedz
Cytat:I told my wife that if I ever met Dan Harmon, he'd replace her picture as my phone background.
Guess who I bumped into at SXSW this weekend...
[Obrazek: gLH9Ls2.jpg]

Odpowiedz
Kolejny świetny odcinek. Brie 1 i Brie 2, Vince Gilligan, Pavel, fajne podzielenie fabuły i do tego dawka Giny Gershon w końcówce. Nie zdziwiłbym się gdyby w najbliższym czasie internety wyskoczyły z pełnymi zasadami do "Pile of Bullets".

Czy tylko mi się wydaje, czy McHale ostro przykoksił w tym roku?

Odpowiedz
Ale dobry odcinek! Moglbym ogladac caly sezon odcinków z DnD :D

Obawialem sie na poczatku, ze to nie wypali - znow wracac do tego konceptu - ale sprawdziło się idealnie. Aż chciałoby się, żeby odcinek trwał z 40 minut i więcej jeszcze z tego pomysłu wyciśnięto.

Odpowiedz
Dokładnie!
Wrzucenie dziekana do mixu było strzałem w dziesiątkę, skradł odcinek
nie po raz pierwszy zresztą :)

Odpowiedz
Hickey był rewelacyjny w tym odcinku. Oparcie nerdowskiej rozrywki na problemach starego wygi było świetnym pomysłem.

"Wait, they can talk? I want two taken alive. I wanna try something"

"I punch him in the heart!"

Odpowiedz
Rozkręca się ten serial. O ile fragmenty pierwszego sezony były "what the hell?", tak trafiam na to czasami na CC i nie powiem, uśmiechnąłem się szczerze kilka razy.

Odpowiedz
Polecam zapoznanie się z angielską wersją językową i zaczęcie od pierwszego odcinka 1 sezonu, potem jest wiele ukrytych żartów nawiązujących do poprzednich epów:).

Nowe D&D było spoko, dziekan i wysyłanie wiadomości "krukiem" pozamiatało :D.
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.

Odpowiedz
Abed: Look I don't know people, but I know TV. When characters feel like the show they're on is ending, their instinct is to spin-off onto something safer. In Jeff and Britta's case, something that would last six-episodes and have a lot of bickering about tweezers and gluten, starring them and an equally waspy brunette couple with a title like Better with My Worse Half or Awfully Wedded or Tying the Not but "knot," is spelled without a "K," or #CouplePeopleProblems and every episode you get to decide what is the fight that--

Annie: Abed! Stop developing!

Abed: I'm sorry. The point is, this show, Annie, it isn't just their show. This is our show. And it's not over. And the sooner we find that treasure, the faster the Jeff/Britta pilot falls apart.

Annie: Got it.

Piękne ostatnie trzy odcinki.

Ludzie powinni się uczyć od Harmona tego jak prowadzić postaci w sitcomie. Wybrane momenty z ostatnich dwóch epizodów, pięknie podsumowały dynamikę w tej grupie. Dobry sezon. Czekam na szósty i film kinowy.

Jedynie do czego mógłbym się przyczepić (chociaż to w sumie mniej zarzut do tego co pokazano, a bardziej osobiste "szkoda"), to do tego, że Harmon w sumie nie wykorzystał potencjału jako wprowadził przedostatni odcinek i w finale po prostu przywrócił serialowi i bohaterom stare status-quo. Przedostatni odcinek sugerował dwa różne podejścia dla przyszłości tych bohaterów (sama sytuacja Greendale w tym odcinku służyła za zgrabny meta-komentarz co do historii serialu i sytuacji na linii "Community i Harmon" vs. "Włodarze NBC"). Czyli albo ratujemy Greendale i kontynuujemy stare shananigans, albo wybywamy z tej dziury i pozwalamy tym postaciom w końcu naprawić burdel w życiu, który doprowadził do tego, że trafili 5 lat temu do tego syfu publicznej edukacji. Harmon wybrał pierwszą, a moim zdaniem ta druga opcja "życia po Greendale" to idealny pomysł na szósty sezon i świetny sposób na odprawienie tej serii. I tak jak dużo powiedziane zostało o tym, że związki z rodzaju Jeff-Britta to ograna, serialowa klisza, tak myślę, że jest wiele powodów, dla których to nie tylko mogło zgrabnie wypalić, ale i właśnie być czymś odmiennym od sitcomowego standardu, bo rzadko który serial potrafi dać bohaterom porządną "odprawę".

To co pokazano w finale, czyli Jeff i Britta dochodzący do wniosku, że małżeństwo nie ma sensu oraz scena, w której Winger największego emocjonalnego kopa dostaje od Annie, z jednej strony pasuje do motto serialu - "relationships are complicated" (w którymś sezonie nawet wypowiedziane na głos przez Jeffa), a z drugiej trochę kłóci się dla mnie z odcinkiem przedostatnim, który moim zdaniem bardzo wyraźnie nakreślił jak duża jest przepaść miedzy najmłodszymi z grupy czyli Annie i Abedem, a "rodzicami" czyli Jeffem i Brittą. Przedostani epizod pokazał przedsmak tego co "mogło być", czyli całej grupy wykorzystującej klęskę Greendale po to by ruszyć dalej i coś zrobić ze swoim stęchłym żywotem (co przecież też ma sticomowy potencjał). Harmon w finale wybrał opcję, w której decyzja Jeffa i Britty z poprzedniego odcinka była nieodpowiedzialna i głupia, a bohaterowie nadal kiszą się w Greendale'owym sosie, w którym Jeff może sobie pozwolić na fantazjowanie o Annie, mimo tego, że w każdej innej sytuacji by to stłumił. Ma to sens i Harmon fabularnie usprawiedliwił swój wybór, ale myślę, że ta druga opcja też mogłaby zadziałać i byłaby potencjalnie ciekawsza dla przyszłości serialu. A tak znowu mamy Greendale po staremu, bohaterów którzy cały czas są w tym samym śmietniku (pomimo tego, że wszystkie sezony pokazywały ich ewolucje) i znowu trójkąt britta-jeff-annie.

Epizod z G.I. Joe też pierwsza klasa. Bałem sie, że połowa żartów przeleci mi nad głową, bo za szczeniaka nie oglądałem Joe'sów, ale odcinek wypełniony był świetnymi gagami których sens był czytelny nawet wtedy gdy widać, że były to inside dżołki. Duży plus za animację.

Odpowiedz
[Obrazek: CBx872C.jpg]
[Obrazek: LFZz8YE.jpg]

Odpowiedz
Końcówka, bardzo spoko, choć nie podobała mi się aż tak jak pierwsze sześć-siedem odcinków tej serii.

Z innej beczki - genialne :D

W ogole cała lista "najbardziej szalone easter eggi w serialach" i oczywiście co? Community jest na liście dwa razy, w tym jeden to obszerniejszy opis. :D

http://www.cracked.com/article_21209_the-40-most-insane-easter-eggs-ever-found_p3.html

Odpowiedz
Community anulowane przez NBC! 0_o

Sony poszukuje innej stacji która przejmie serial, ale jak nikt nie będzie zainteresowany to chyba już koniec.

Odpowiedz
Co za debile pieprzone pracują w tych stacjach, mam cichą nadzieję na cud jak w przypadku The Killing.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości