Daredevil [Marvel/Netflix]
No nie wiem, w takim Breaking Bad jest sporo brutalności, a miało kategorię wiekową TV-14, to samo z Hannibalem. A że w obu tych serialach nie ma ani cycków, ani fucków, myslę, że jednak w "Daredevilu" te elementy się pojawią.

Odpowiedz
Tak? No to teraz sprawiles, ze jestem naprawde zaintrygowany. Jezeli okaze sie, ze ten telewizyjny Daredevil ma Rke to nabiore nowego szacunku do Marvela. ;) Nota bene, oczywiscie jest juz pelno recenzji pierwszych pieciu odcinkow - nie spotkalem sie jeszcze z zadna negatywna czy chłodną.

Odpowiedz
Ja przez ostatnie dni się dość mocno napaliłem na ten serial i recenzje i takie wieści, jak ta powyżej, tylko pompują balonik oczekiwań. Pewnie się rozczaruję, no ale trudno. :P

Odpowiedz
(04-04-2015, 10:30)Crov napisał(a): Obstawiam, że MA dostalo za brutalność i cycków czy fucków w serialu nie będzie.

Przecież to Netflix, więc czemu niby miałoby ich nie być? To tak jakbyśmy się zastanawiali czy będą w HBO :P

Odpowiedz
No tak, ale Netflix jednak pod nadzorem Marvela, a ich nikt raczej nie kojarzy z cyckami i wulgarnym słownictwem. :)

Odpowiedz
No, ale Netflix to platforma. Netflix robi teraz kontnuacje "Full House", która raczej z miejsca Rki mieć nie będzie. ;) "Arrested Development" też Rki nie miało. Za "Daredevilem" przede wszystkim stoi Marvel i to oni decydują co przejdzie, a co nie, bo to część ich świata i - przede wszystkim - marki. Oczekiwałem raczej "Hard-PG-13" (sic!) niż prawdziwej Rki, wiec to mila niespodzianka.

Odpowiedz
To może niech się wypowie showrunner:

"I mean, they go (Netflix) anywhere from G to NC-17. But the Marvel brand, that's a little different. They're obviously not comfortable going that far with it, though they've allowed us to push it much further than you've seen in the Marvel Cinematic Universe since starting with Iron Man. It is much more geared towards adults. We call it PG-16. We don't quite get to R, but we kiss right up to it."

Odpowiedz
Szkoda że Marvel tak ich hamuje pod względem kategorii wiekowej :/. Czyli o jakimkolwiek filmie komiksowym z kategorią R można sobie pomarzyć.

Taki deadpool dostaje R-kę(tak wiem że niski budżet ale mino wszystko) a tutaj studio które dorobiło się niesamowicie przez tyle filmów nie chce zaryzykować na poważniejszy, krwawszy film . Why marvel? :(
koronex1989

Odpowiedz
Cytat:Why marvel? :(

Po pierwsze: $$$$
A po drugie: ciągłość uniwersum. Jakby nie patrzeć (na tą chwilę) ma ono być skierowane do szerokiego grona odbiorców, także wszystkie produkcje muszą tworzyć mniej-więcej pod ten sam target.

Eh.. no cóż.. któż by jeszcze kilka lat temu przypuszczał, że te pipy z FOXa dadzą zielone światło na "Deadpoola" w Rce? Może Marvel też kiedyś zdecyduje się nakręcić np. Punishera w tej kategorii :)
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Cytat:A po drugie: ciągłość uniwersum.

A tam pieprzenie. Tacy Strażnicy Galaktyki czy Zimowy Żołnierz są w PG-13 ale jakoś ich ton jest różny(w tym pierwszym dużo humoru). Przy czym oba filmy nie łączą się ściśle wątkami ze sobą.

Prawda jest taka że Marvelowi brakuje po prostu jaj aby pokazać jednocześnie coś nowego jak i bardziej dorosłego. Zresztą kiedyś czytałem jeden wywiad w którym Kevin Feige mówił że z czasem powstaną filmy bardziej dla dorosłego widza. Mówił o tym z jakieś 5 lat temu, no to pytam się gdzie te filmy????

Cytat:Może Marvel też kiedyś zdecyduje się nakręcić np. Punishera w tej kategorii :)

Biorąc pod uwagę że za którymś razem film kinowy Punishera nie zdał próby, serial wydaje się bardziej odpowiedni.
koronex1989

Odpowiedz
Dwa nowe trailery:

Odpowiedz
(04-04-2015, 20:41)koronex1989 napisał(a): Prawda jest taka że Marvelowi brakuje po prostu jaj aby pokazać jednocześnie coś nowego jak i bardziej dorosłego. Zresztą kiedyś czytałem jeden wywiad w którym Kevin Feige mówił że z czasem powstaną filmy bardziej dla dorosłego widza. Mówił o tym z jakieś 5 lat temu, no to pytam się gdzie te filmy????
5 lat w swiecie produkcji filmu to jest bardzo malo. Przeciez jeden film wysokobudżetowy to mniej wiecej 2 lata pracy. Filmy z Rką z Marvela w koncu pewnie powstana, jezeli Marvel dalej bedzie tak sie rozwijał, ale nie spodziewalbym sie tego zbyt predko, ani nie oczekiwalbym, ze to bedzie np. "Iron Man 5" z Rką. Zobaczymy jak to z tym Daredevilem bedzie, bo moze okazac sie to zadowalajacym kompromisem. Pewnie wielkich hardkorów nie bedzie, ale i jeden z najlepszych seriali wszechczasów - "The Shield" też pełnej Rki nie miał. (A mial bodajze TV-14, a nie TV-MA, ktore jest wyzszym ratingiem). Takze jezeli to bedzie brutalność i dorosłość na poziomie "The Shield" to bedzie przekozak.

Odpowiedz
Heloł, filmy Marvela z eRką już powstały i to dawno, dawno temu, czy wszyscy zapomnieli już o Blejdzie? Poza tym czy przypadkiem Deadpool nie ma mieć jednak takiej kategorii?

Odpowiedz
Blade to film New Line Cinema, nie Marvela. Marvel Studios to nie to samo, co Marvel Entertainment, ale o tym na pewno wiesz, dlatego dziwne, ze przywolujesz ten przyklad, czy przyklad Deadpool.

Odpowiedz
Cóż, ekranizacje Marvela nie kręcone przez Marvel Studios to w dalszym ciągu ekranizacje Marvela :)

Nie widzę za bardzo powodów, aby ekranizacje większości z tych tytułów potrzebowały eRki, bo komiksy takie z reguły nie były. Oczywiście poza wyjątkami jak Punisher czy Daredevil. Iron Man z R nie jest mi do szczęścia potrzebny (zresztą ten w PG-13 również, ale mniejsza z tym).

Wygląda na to, że Daredevil będzie miał mocne sceny przemocy (co już troszkę widać w trailerach), ale być może podarują sobie faki i cycki, co szczerze mówiąc nie jest w tej historii jakieś niezbędne.

Odpowiedz
(04-04-2015, 22:58)Albertino napisał(a): Nie widzę za bardzo powodów, aby ekranizacje Marvela były R, bo komiksy takie z reguły nie były. Oczywiście poza wyjątkami jak Punisher czy Daredevil. Iron Man z R nie jest mi do szczęścia potrzebny.
Dokladnie tak. I tez tak mysle. DD, czy Punisher (czy reszta serii, ktora bedzie w Netflix) to idealne materialy na Rki. A Luke Cage i Alias ("AKA Jessica Jones") to serie komiksowe, ktore w oryginale mialy fucki, cycki, seks i brutalne motywy. To dobrze wrozy, bo moze adaptacja Alias zostawi motyw hardkorowej akcji Purple Mana, ktora byla brutalna psychicznie i dosc przerazajaca w komiksie.

Odpowiedz
Cytat:Daredevil stands alone as an artful, gritty ensemble drama that could elevate the superhero origin story like HBO's "True Detective" did for the crime procedural.

Na Rottenach póki co 100%, przy 6 recenzjach, ze średnią 9/10.

Odpowiedz
będzie co robić w łikend ;) <nolife>

Odpowiedz
[Obrazek: 0tmX52a.jpg]
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
-10 do podjarki

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon