Daredevil [Marvel/Netflix]
od 3-4 sezonu (po tym jak serial porzucił James Mason Jr.), Dexter nie miał już showrunnera z prawdziwego zdarzenia i to producenci przejęli kierownictwo nad serią - jedną z głównodowodzących osób była Rosenberg, chociaż też dość szybko porzuciła Dextera, więc może jednak jest nadzieja ;)

Odpowiedz
Manos odszedł po czwartym sezonie. Zresztą on też nigdy nie był showrunnerem (1-4 Clyde Phillips, 5 Chip Johannessen, 6-8 Scott Buck) ;)

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/news/B%C4%99dzie+drugi+sezon+%22Daredevila%22-111042 Nie jest to jakieś wielkie zasko, ale i tak dobry news z rana ;)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Kurde, tylko ci nowi showrunnerzy. Ramirez pracowal przy poczatkowa SoA i Orendż is the Nju Blek... Drugi przy Buffy, AHS i Pushing Daisies. W sumie dobre seriale maja na koncie (poza praca przy DD). Tylko czy podołaja.

Odpowiedz
Serial w drugiej połowie wyraźnie spuszcza z tonu, rozczarowuje finałem i ogólnie robi się mocno średni, no ale pierwsza połowa nadrabia to w dostatecznym stopniu, także "Daredevila" oceniam bardzo pozytywnie. Żadne objawienie, po prostu solidny, nieźle nakręcony, przywoicie zagrany i napisany serialik, który pomimo wad, potrafi wciągnąć. Na pewno obadam kolejny sezon.

Odpowiedz
Bardzo dobry serial - do pewnego momentu jeden z najlepiej napisanych seriali ostatnich lat (szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że to kolejne superhero). Zgadzam się z tym, że koniec nieco słabuje, ale ponieważ Daredevil zawsze mi latał koło dupy, to nie miałem wielkich oczekiwań i w sumie łyknąłem wszystko bez wzdrygnięcia...

moment zamysłu

...no dobra, ten pistolet na stole to było mega słabe i pod koniec mniej trochę Foggy wkurwiał. Ale poza tym jak najbardziej superos. Czekam na drugi sezon i liczę, że zmiany za kamerą nie wpłyną na poziom fabularno-realizacyjny (ktoś tu narzekał na telewizyjny wygląd, a przecież ten serial wygląda lepiej jak wszystkie Batmany i Supermany razem wzięte - abstrahując rzecz jasna od mniejszego rozmachu samej historii, jej zasięgu).

8 / 10
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Wieszałbym nad łóżkiem
[Obrazek: Aaai01x.jpg]
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Obejrzałem cały sezon i odczucia raczej na plus (pierwsza połowa faktycznie lepsza). Ogólnie nie jestem wielkim fanem superbohaterów, Arrowa wytrzymałem kilka odcinków (festiwal żenady i aktorskiego tartaku), ale Daredevil stoi jednak na przyzwoitym poziomie. Pełnokrwiste postacie, walki pełne ładnych ujęć, trochę filozoficznej gadki (wiadomo, że charakter serialu na za wiele nie pozwoli), ciemniejsza atmosfera. Ładnie to opakowane.

No i jak dla mnie czerwony kostium jest zbędny, chociaż wiem że musiał się pojawić.

Czekam na drugi sezon.

Odpowiedz
Skończyłem jakiś czas temu i dla mnie to przehajpowane średniactwo próbujące momentami skakać wyżej własnego tyłka. Powyżej totalnej przeciętności tą produkcję wynosi jak dla mnie tylko Cox, fajne sceny walk (chociaż zrobili błąd że wrzucili najlepszą już do drugiego odcinka - później już nic nie zrobiło na mnie podobnego wrażenia, no może tylko całkiem sympatyczny parkour po dachach) i to, że mieli jakiś tam pomysł na stronę wizualną co w tego rodzaju serialach nie jest regułą. Do Agent Carter IMO brak startu.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
OK, właśnie skonczyłem 13sty odcinek :)

+ bardzo fajny, klimatyczny opening
+ świetnie zagrany Murdock/Daredevil przez Charliego Coxa
+ odc. 2, kiedy na końcu Daredevil spuszcza wpierdol całej bandzie badguyów; naprawde świetna napierdalanina
+ odc. 4: Kingpin niszczy ruska ;) Fuckin' epic ;)
+ większość mordobić w wykonaniu Daredevila, zdecydowanie prezentują całkiem inny (bardziej realistyczny poziom) niż inne tego typu produkcje.
+ pierwszy kostium Daredevila. Dlaczego ? Bo wygląda realistycznie i jest praktyczny.
+ jako, że jest to troche moje zboczenie, to mega mi się podoba to, że DD mówi po hiszpańsku
+ to co w wielu produkcjach kuleje, tutaj jest ogromną zaletą - rosjanie mówią po rusku, latynosi w castellano itp itd. Niestety w większości filmów bracia rosjanie rozmawialiby między sb po angielsku
+ Wilson Fisk. Nie każdemu ta wizja postaci przypadła do gustu, jednakże ja go kupuje w 100%. W przeciwienstwie do flashbacków młodego Matta, retrospekcje Kingpina bardzo mi się podobały.
+ Klimat ! Mrok, dużo brudu, realizm, brutalność, krew
+ Rosario Dawson i jej postać ;)
+ Czarny dziennikarzyna, postać zdecydowanie bardzo na plus
+ Parkour na dachu
+ Odcinek 12: Daredevil ze spluwą :)
+ Sceny kiedy Fisk kasuje ludzi
+ Cały ostatni odcinek

- Daredevil, który nie chce zabijać szumowin.
- OK, rozumiem, że DD nie chce być mordercą, ale po co np rzucać w ludzi magazynkami, spluwami itp. Nie chce zabijać, ale czy nie może np strzelać w kolana albo coś? I tak zadaje ludzią ból np łamie kości itp.
- za dużo retrospekcj. Uważam, że lepiej funkcjonowałyby niedomówienia i same aluzje do przeszłości postaci
- brak przekleństw ;/ w takiej konwencji w jaką poszedł ten serial, powinny one padać z ust bandziorów itp. Skoro w serialu upier**ala się komuś głowe drzwiami od auta, to myśle, że powinny również lecieć z ust badguyów liczne fucki.
- Laska z "True Blood"
- Postać Sticka i wszystkie wątki z nim związane oraz debilny motyw z śmiertelnie niebezpieczną bronią - dzieckiem. No serio ... ? To jest kurwa Arrow czy Daredevil ?
- Cały odcinek siódmy
- Nobu - Ninja - WHAT THE FUCK ?
- Akcja z pistoletem, odc. 11 - przegięte to troche
- Babcia, która niczym Yoda w Star Wars II rzuca się i odpycha Daredevila.
- Największy minus: DEBILNY NOWY STRÓJ ;o

Generalnie serial oceniam na takie 8/10. Napewno między poziomem Daredevila a 99% filmów superbohaterskich jest przepaść, aczkolwiek liczyłem na więcej. Marzy mi się Batman w takiej konwencji. Mega przypadł mi do gustu Fisk. Świetny antagonista, który podobnie jak Daredevil - he just want to make his city a better place :) Ciężko powiedzieć, że gość jest wcielonym złem. On po prostu jest człowiekiem z wizją, który gotów jest pobrudzić sobie ręce dla tego co w jego mniemaniu jest wyższym dobrem.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Co do super-dziecka, ninji i babci - to dalej uniwersum Marvela, a więc pojawi się też mistycyzm i magia. W końcu w kolejce jest Dr Strange i Iron Fist.

Odpowiedz
Cytat:rozumiem, że DD nie chce być mordercą, ale po co np rzucać w ludzi magazynkami, spluwami itp.

Wchodzę tu na sekundę, czytam to i wychodzę. Już nigdy tu nie wrócę :)

Odpowiedz
Daredevil rozdaje ludziom broń. Powinienes sie cieszyć :)

Odpowiedz
No w sumie. Nie pomyślałem o tym w ten sposób :)

Odpowiedz
No ale mordobicia przynajmniej obadaj, pierwsza klasa. :)

Odpowiedz
Za dużo skakania, piruetów, klękania w dziwnych pozach w tych mordobiciach.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Pamietam, ze byla mowa o drugim sezonie, ale nie pamietam czy ktos pisał:

Daredevil season 2 is set to premiere in 2016, likely in an April time frame similar to the arrival of the first season.

Ja nie wiedzialem. Jestem milo zaskoczony, bo myslalem, ze najwczesniej w 2017 wroci. Tylko ciekawe w takim razie jakie sa plany daty Defenders i czy to jakos wplynie na ich fabułe.

Odpowiedz
Latino Review twierdzi, że Jason Statham prowadzi negocjacje w sprawie roli Bullseye'a w 2 sezonie Daredevila.
http://www.latino-review.com/news/exclusive-daredevil-may-have-found-its-bullseye

Odpowiedz
Eh,ah,oh..
Ja tak sobie myślę, że darowali by sobie to serialidło, tak jak i nowego Pajęczaka, i zrobili wspólny film Daredevila ze Spider-manem oraz ich konfrontacji z Kingpinem. Z pewnością miałoby to więcej świeżości, niż rozciągnięty do granic możliwości serial, przy którym brak pomysłu na 13 epizodów, czy przygody Parkera-gimnazjalisty, trzeciej wersji Osborna i 10-cio letniej Gwen Stacy, lub kogokolwiek oni tam wpakują.

-.-

Ale Statham spuszczająy łomot Daredevilowi? Jak najbardziej na tak. Szkoda, że źródło takie trefne i pewnie się nie sprawdzi.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Odkąd niedawno podzielili się na Latino Review i Heroic Hollywood, wydają się rywalizować na newsy co może wiązać się z próbą dotarcia do lepszych źródeł. Oczywiście Latino Review od lat jedzie na tym, że jako pierwsze napisało o Ledgerze jako Jokerze, ale czasami jednak ich newsy się sprawdzają. A Statham byłby świetnym wyborem, dodatkowo udałoby mu się wpasować swój ekranowy wizerunek w nieco ambitniejszą pozycję. O taki powrót w rejony choćby minimalnie bliskie początkom u Guya Ritchie stara się on już podobno od kilku lat, co widać choćby po Kolibrze, Killer Elite czy planowanym Przekładańcu 2.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon