![[Obrazek: 0TQ6oJk.jpg]](https://i.imgur.com/0TQ6oJk.jpg)
W sumie, why not? :)
Wiem, że mocno waliłoby Marvelem i na każdym kroku byłyby skojarzenia z Thorem i Lokim, ale to mogłoby być dla obu panów fajne wyzwanie aktorskie, aby przekonać do siebie widzów. Oglądałbym!
03-07-2021, 21:35
|
Filmowe marzenia
|
![]() W sumie, why not? :) Wiem, że mocno waliłoby Marvelem i na każdym kroku byłyby skojarzenia z Thorem i Lokim, ale to mogłoby być dla obu panów fajne wyzwanie aktorskie, aby przekonać do siebie widzów. Oglądałbym! 03-07-2021, 21:35
1. Film o Kazimierzu Pułaskim i jego udziale w Wojnie o Niepodległość USA. W końcu to twórca kawalerii USA.
2. Serial o Polakach w szeregach Unii w czasach Wojny Secesyjnej. 3. Teraz Wschód. Polacy odgrywali bardzo ważną rolę w historii eksploracji i odkrywania Syberii. Myślę że rosyjskimi twórcami możnaby porządny film o tym zrobić a i politycznie to neutralny temat w trudnych stosunkach polsko-rosyjskich. Można by zatrudnić Pawła Deląga w jakiejś roli zrusyfikowanego Polaka oficera czy urzędnika w carskiej służbie. Karolina Gruszka też jakiś angaż. 4. Serial o pomocy jakiej udzieliła Mafia rządowi USA w latach 1939-1945, celem ochrony portów przed sabotażami III Rzeszy. 5. Zrobić film o postaci Meriana C. Coopera. Na przyjęciu z okazji odebrania Oskara (ewentualnie na emeryturze z San Diego) opowiada w wywiadzie o jego losach w czasie wojny Polsko-Rosyjskiej 1919-1921. 6. Film o zdobyciu biegunów przez Marka Kamińskiego. 7. Film albo i nawet serial o operacji "Most", czyli przerzucie 40k Żydów z byłego ZSRR do Izraela w latach 1990-1992. Tutaj jest ogromne pole do popisu: ewakuacja wojsk rosyjskich z byłego NRD i wyjazd tychże z Polski, korupcja, wojna na górze, początki zorganizowanej przestępczości w Polsce, wchodzące zachodnie inwestycje do Polski. Trzeba odtworzyć klimat początku lat 90-tych. 8. Film/serial o Operacji Most III, czyli AK zdobywa egzemplarz rakiety V2 i transportem trafia ona do Londynu. 9. Film o Nobliście Stanisławie Ulamie. 10. Film/serial o Rudolfie Weiglu. 12. Jak to się stało, że odkrywca witamin Kazimierz Funk, do tej pory nie ma filmu? Enviado desde mi Redmi Note 8 Pro mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan
17-08-2021, 10:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-10-2022, 01:52 przez Nemo.)
Ponad pół roku wojny za nami, więc pora porozmawiać o jej filmowym potencjale. Jakie fabuły sobie wyobrażacie? Ja zacznę:
-wydaje się, że sam początek wojny mógłby być ciekawy do przedstawienia w filmie: nocna bitwa o lotnisko w Hostomelu z obowiązkowym ujęciem zniszczenia Antonowa An-225 plus polowanie ruskich komandosów na Zeleńskiego, obowiązkowo scena z rozmową z Amerykanami i tekstem "I need ammo, not a ride!". Widzę to w reżyserii Paula Greengrassa. -oblężenie zakładów Azowstalu. -odjebka ludności cywilnej w Buczy pewnie doczeka się jakiegoś wstrząsającego filmu. -chciałbym też zobaczyć dzisiejszą akcję ruskich służb specjalnych wysadzających oba Nord Streamy, na dobrą sprawę nie mam pojęcia jak się coś takiego robi: spuścili granaty na sznurku siedząc na pontonie? :) 27-09-2022, 16:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-09-2022, 16:40 przez simek.)
Moze jakies minisuby i nurkowie, albo juz na dzien dobry montuja z opcja destrukcji. Moze jest tez opcja upuszczenia cisnienia i udawanie, ze pierdyklo? :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
27-09-2022, 16:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-09-2022, 16:51 przez Bucho.) (27-09-2022, 16:38)simek napisał(a): Ponad pół roku wojny za nami, więc pora porozmawiać o jej filmowym potencjale. Nie ma żadnego - chyba, że jako wojna dezinformacji.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 27-09-2022, 17:42
LOL. Piszesz serio? Nie ma żadnego, bo? Nie uważasz, że to już jakaś obsesja skoro nawet na pytanie o filmowy potencjał tej wojny odpowiadasz w ten sposób?
Oczywiście te wydarzenia, które simek wymienił to też tylko i wyłącznie "dezinformacja"... 27-09-2022, 17:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-09-2022, 17:57 przez PropJoe.)
Można by zrobić film w stylu 300 o bohaterskich obrońcach Wyspy Węży, którzy bez wahania oddali życia... a, racja.
Ups. 27-09-2022, 18:49 (27-09-2022, 17:55)PropJoe napisał(a): LOL. Piszesz serio? Nie ma żadnego, bo? Nie uważasz, że to już jakaś obsesja skoro nawet na pytanie o filmowy potencjał tej wojny odpowiadasz w ten sposób?Sluze w firmie ktora chyba jako jedyna polska mundurowka oficjalnie na stale przebywa na Ukrainie. Chlopaki robili zdjecia w Buczy i Irpieniu bo jadac do Kijowa musieli przez te miejscowosci przejeżdżać. Te CGI jest wyświetlane na zywo w 3D jak jakies hologramy:) to tylko przyklad. Dzisiaj na szkoleniu chlop opowiadał jak niedaleko naszej placowki jebnela we Lwowie rakieta w blok mieszkalny. A tak na codzien 5 alarmow bombowych i spierdalanie do schronow. O reszcie kraju nie wspomne.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 27-09-2022, 20:22
No ja od początku wojny współpracuję bezpośrednio z korespondentem wojennym, który łącznie już ze 4 miesiące spędził na Ukrainie. I to maksymalnie blisko walk, a nie że siedzi w biurze w Kijowie. Z tego co widzę to mega dobre to CGI na żywo. Chyba, że on taki spec i w telefonie robi fotorealistyczne efekty zanim prześle materiały.
.
27-09-2022, 21:01
Stop, to tej wojny nie ma? To wszystko, ewakuacja, okupacja to konspiracja, taka sytuacja?
A ja myślałem, że to prawdziwa wojna, albo, że to amerykański żydzi ukartowali, a to CGI? 27-09-2022, 21:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-09-2022, 21:05 przez marsgrey21.)
No ale takie głupoty robili jednak:
[twitter]https://mobile.twitter.com/aryan_warlord/status/1505101164060151812[/twitter]
.
27-09-2022, 21:13
Jakie CGI? A może postawili na analogowe efekty, wybudowali dekoracje i przygotowali pirotechnikę?
27-09-2022, 21:22 (27-09-2022, 17:55)PropJoe napisał(a): LOL. Piszesz serio? Nie ma żadnego, bo? Bo ja tak mówię. I co teras? :) A rozszerzając moją wypowiedź zahaczającą o państwową ustawę, której każdy bezwzględnie powinien przestrzegać, bo inaczej kulka w łeb w ciemnej uliczce, to ile miałeś wojen w ostatnich... 20 latach? Ile z nich ma potencjał czysto filmowy na naprawdę ciekawe historie, czyli coś więcej niż kolejne "wojna to piekło", "grupa kolesi odjebała w pięciu super tajną misję" lub "rzeź niewiniątek"? I w końcu ile z nich doczekało się tych super filmów? Z perspektywy czysto dramatycznej to jest najprostszy możliwy konflikt, czyli Putin najechał, a Ukry się bronią. Z perspektywy rozszerzonej, żeby to było de facto ciekawe, to musiał to by być nowy JFK, czyli pokazanie wszystkich tych przekrętów wokół wojenki (a więc pokazanie wojny bez wojny), ustawek, a w końcu tego o co tam za kulisami naprawdę chodzi. A za to się nikt w dzisiejszych czasach nie zabierze - szczególnie, że, halo, ta wojna jeszcze trwa, a my tak naprawdę wuja wiemy. Heh, przecież my do dzisiaj nie doczekaliśmy się dobrego, rzetelnego filmu o 9/11, prócz tych kilku laurek dla ofiar. Cytat:Nie uważasz, że to już jakaś obsesja skoro nawet na pytanie o filmowy potencjał tej wojny odpowiadasz w ten sposób? Obsesja to jest chyba u tych, co z miejsca popuścili po tej inwazji i od razu poszli negować wszystko, co pochodzenia ruskiego, każdemu kto sądzi inaczej przelepiając wygodne łatki. Cytat:Oczywiście te wydarzenia, które simek wymienił to też tylko i wyłącznie "dezinformacja"... OK, napisz mi proszę w podpunktach co z pewnością wiemy o rzeczonych wydarzeniach - ale nie chodzi o cytaty z onetu i takie tam, tylko czarno na białym: kto, kogo i co dokładnie oraz na pewno tam się stało. Osobiście zamiast frontu wschodniego chętniej ujrzałbym coś w końcu o jebanym Monte Cassino albo o tym, co Izrael odpierdala w Palestynie.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 27-09-2022, 23:31 (27-09-2022, 23:31)Mefisto napisał(a): Osobiście zamiast frontu wschodniego chętniej ujrzałbym coś w końcu o (...) tym, co Izrael odpierdala w Palestynie.Może nie film, a Joe Sacco popełnił komiksy Palestyna i Strefa Gazy. Przypisy opowiadający o bestialstwach Izraelitów, w tym jednej masakrze z 1956 roku. Oba tytuły (zwłaszcza ten drugi) polecam, ale były wydane dawno i można jedynie znaleźć w bibliotekach (albo w drugim obiegu). Z Monte Cassino to kojarzę Matkę i córkę z Sophią Loren opowiadającą o gwałtach ze strony Marokańczyków. 27-09-2022, 23:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-09-2022, 23:49 przez OGPUEE.) (27-09-2022, 23:46)OGPUEE napisał(a): Z Monte Cassino to kojarzę Matkę i córkę z Sophią Loren opowiadającą o gwałtach ze strony Marokańczyków. Mi chodziło o najkrwawsze walki tam, m.in. z udziałem Polaków. MiC to raczej o ówczesnym stanie Italii ogólnie. Oczywiście nie muszę dodawać, że dziś film by nie powstał, bo przecież mniejszości w Europie nie gwałcą :] Swoją drogą film o inwazji islamistów na Europę w średniowieczu, to też byłby stos. I od razu poproszę jakiś dyptyk z krucjatami, a nie jakieś tam współczesne rosyjskie popierdółki :P No ale wiadomo, że szanse na takie kino wynoszą zero.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 28-09-2022, 01:04 (27-09-2022, 23:31)Mefisto napisał(a):Być może nadinterpretowałem twoją reakcję, ale biorąc pod uwagę twoje zdanie na temat wojny (a wcześniej covid), nawet niekoniecznie sceptycyzm wobec "oficjalnej" wersji wydarzeń, ale sposób, w który to zdanie wyrażasz, wydaje mi się, że miałem do tego prawo, bo wyglądało to trochę na taką emocjonalną, "agresywną" reakcję, takie NIE I CHUJ, zanim pytający zdążył dokończyć pytanie. Polityczna bardziej niż filmowa odpowiedź.(27-09-2022, 17:55)PropJoe napisał(a): LOL. Piszesz serio? Nie ma żadnego, bo? No, ale później już ją argumentujesz... Cytat:A rozszerzając moją wypowiedź zahaczającą o państwową ustawę, której każdy bezwzględnie powinien przestrzegać, bo inaczej kulka w łeb w ciemnej uliczce, to ile miałeś wojen w ostatnich... 20 latach? Ile z nich ma potencjał czysto filmowy na naprawdę ciekawe historie, czyli coś więcej niż kolejne "wojna to piekło", "grupa kolesi odjebała w pięciu super tajną misję" lub "rzeź niewiniątek"? I w końcu ile z nich doczekało się tych super filmów?Nie rozumiem o co chodzi z tą ustawą, ale no nawet jeśli w ostatnich 20 latach nie było wojen, które w oczywisty sposób dostarczałyby materiału na zajebiste filmy, ale jednak jakieś tam Jarheady, filmy Bigalow to było trochę więcej niż tylko żerowanie na aktualnym temacie. No, ale przede wszystkim nie widzę powodu, żeby nawet z na pozór banalnego zdarzenia zrobić dobry film. Fincher zrobił jeden z najlepszych filmów ostatnich 20 lat o jedbanym Facebooku. A tu, przynajmniej z naszej (no dobra, przynajmniej z mojej) perspektywy, sama wojna wydaje się ciekawsze niż Irak czy Afganistan i daje potencjał na film w każdym niemal gatunku od politycznego thrillera (powiedzmy o tygodniach poprzedzających inwazję i sam początek, dyplomację itd.) przez akcyjniaka o oblężeniu zakładów Azowstalu, coś zahaczającego o horror o ludziach poukrywanych w piwnicach, bardziej klasyczny dramat o tych dzieciakach uwięzionych pod teatrem czy co to tam było... Nie mówię, że to jakiś oczywisty samograj, ale pisanie, że nic tu nie ma potencjału moim zdaniem jest zamykaniem się na temat ze względów ideologicznych, szczególnie w ustach gościa, który widział w życiu tysiące filmów. Ale jasne, masz do tego prawo przecież. Cytat:Z perspektywy czysto dramatycznej to jest najprostszy możliwy konflikt, czyli Putin najechał, a Ukry się bronią. Z perspektywy rozszerzonej, żeby to było de facto ciekawe, to musiał to by być nowy JFK, czyli pokazanie wszystkich tych przekrętów wokół wojenki (a więc pokazanie wojny bez wojny), ustawek, a w końcu tego o co tam za kulisami naprawdę chodzi.No, ale JFK to przecież absolutnie skrajny przypadek, w którym reżyser poszedł na całość i udźwignął temat jak mało kto w historii, nie tylko w "formie", ale przede wszystkim - "treści". Można oczywiście tak wysoko poprzeczkę postawić i zgodzę się, że na JFK o Ukrainie nie ma pewnie szans, też ze względu na inne czasy. O ewidentnych ustawkach nikt poważny filmu też pewnie nie zrobi. Ale nie znaczy to moim zdaniem, że scenariusz musiałby powstać na podstawie "nagłówków z onetu". Cytat:A za to się nikt w dzisiejszych czasach nie zabierze - szczególnie, że, halo, ta wojna jeszcze trwa, a my tak naprawdę wuja wiemy. Heh, przecież my do dzisiaj nie doczekaliśmy się dobrego, rzetelnego filmu o 9/11, prócz tych kilku laurek dla ofiar.Film Greengrasa był spoko a powstał kilka lat po 9/11. O trzynastowiecznej Szkocji wiemy więcej (?) a przynajmniej kurz upadł, mieliśmy setki lat na ustalenie w miarę spójnej wersji wydarzeń a jednak Braveheart delikatnie mówiąc mija się trochę z prawdą, nie? Jasne, że temat Ukrainy jest na tyle świeży i będzie bardziej kontrowersyjny, ale jako widza to mnie szczerze mówiąc specjalnie nie interesuje. Jeśli będzie to tandetna propaganda z którejkolwiek strony, psująca film to jest problem. Ale jeśli zmontują i nakręcą to ładnie to w dupie mam czy wiemy na 100% wszystko. Ludzie się awanturowali o Czarnobyl a to było 40 lat temu, więc tu pewnie byłoby 1000 razy trudniej, ale absolutnie nie podważa to sensowności podjęcia chociaż próby. Więcej, może ktoś ogarnięty (nie wiem kto, pewnie nikt obecnie) zaplusowałby u mnie właśnie zabraniem się za tak świeży temat. No, ale zgadzam się, że nikt poważny się pewnie nie podejmie jeszcze przez jakiś czas. Cytat:No to akurat chyba nie pasuje do definicji obsesji.Cytat:Nie uważasz, że to już jakaś obsesja skoro nawet na pytanie o filmowy potencjał tej wojny odpowiadasz w ten sposób? Cytat:Nie wiem co się stało na pewno i jak, ale patrz wyżej: nie jest to dla mnie warunek konieczny do powstania dobrego filmu i nie przekreśla to filmowego potencjału tych wydarzeń. Bo zakładam, że nie kwestionujesz kompletnie tego czy wydarzenia wymienione przez simka miały miejsce. Każde z nich można by pokazać niekoniecznie w sposób jednoznaczny, pozbawiony szarości i wątpliwości.Cytat:Oczywiście te wydarzenia, które simek wymienił to też tylko i wyłącznie "dezinformacja"... 30-09-2022, 15:33 (30-09-2022, 15:33)PropJoe napisał(a): takie NIE I kurcze pieczone, zanim pytający zdążył dokończyć pytanie. No ale przecież zdążył dokończyć pytanie, a ja odpowiedziałem. Odpowiedziałem jako ja, zaprezentowałem swoje zdanie, jak zawsze, gdy sam piszę posty (bo czasem wiadomo, że musi mi pomóc mama) :) Cytat:Nie rozumiem o co chodzi z tą ustawą Szydera, dodaj do ignorowanych :) Cytat:sama wojna wydaje się ciekawsze niż Irak czy Afganistan Serio? Jak dla mnie starcie wschodu z zachodem, nawet o ropę, jest z miejsca ciekawsze niż naparzający się ze sobą rusini. Cytat:pisanie, że nic tu nie ma potencjału moim zdaniem jest zamykaniem się na temat ze względów ideologicznych, szczególnie w ustach gościa, który widział w życiu tysiące filmów Nie mam żadnych względów ideologicznych na temat tej wojny, bo to #niemojawojna, zatem nie mam opinii w jedną lub drugą stronę. Oczywistym jest dla mnie tylko ten teatrzyk wokół. W czasach Iraku czy Afganistanu to nawet CNN potrafiło dostarczyć dobry, obiektywny materiał. W przypadku tej wojny tego zwyczajnie nie ma - jest narracja albo w jedną, albo w drugą stronę i obie idą w skrajności. Oczywiście u nas przeważa tylko ta ukraińska, bo wiadomo. Natomiast z perspektywy tych tysięcy filmów nie widzę tu właśnie nic ciekawego - albo inaczej: nie widzę tu nic, czego nie było już wcześniej. Jasne, można nakręcić filmy o wszystkim co wymieniłeś - jedne będą lepsze, drugie gorsze, zapewne żaden obiektywny, ale na chwilę obecną zainteresowanie tymi historiami stoi na poziomie zero. Cytat:Ale nie znaczy to moim zdaniem, że scenariusz musiałby powstać na podstawie "nagłówków z onetu". Ale nawet jeśli nie powstanie na podstawie nagłówków to, ponownie, czy to będzie interesujące? Pewnie nie. Cytat:Film Greengrasa był spoko a powstał kilka lat po 9/11. Piszesz o U93? Laurka dla ofiar ale nic więcej. Chuja powiedział ten film o 9/11 jako takim, była to raczej fabularyzowana wersja zapisu lotu. Cytat:O trzynastowiecznej Szkocji wiemy więcej (?) a przynajmniej kurz upadł, mieliśmy setki lat na ustalenie w miarę spójnej wersji wydarzeń a jednak Braveheart delikatnie mówiąc mija się trochę z prawdą, nie? No ale Braveheart nie jest filmem historycznym, tylko oldskulowym freskiem, który wziął sobie z historii konkretną jednostkę i wyidealizował ją w imię długoletnich walk Szkocji. To film romantyczny, gdzie zresztą ważną rolę gra wątek miłosny i prywatna zemsta, a nie walka o kraj. Chyba nikt nie wymagałby czegoś takiego od obecnego konfliktu, który na chwilę obecną ma niecały rok. Plus brakuje mu bohaterów na miarę Wallace'a, bo ten cały Wołodymir czy jak mu tam to jest jakiś medialny figurant i tyle :) Cytat:Jasne, że temat Ukrainy jest na tyle świeży i będzie bardziej kontrowersyjny, ale jako widza to mnie szczerze mówiąc specjalnie nie interesuje. No mnie jako widza specjalnie nie interesuje film o Ukrainie, więc jesteśmy kwita :) Cytat:Ale jeśli zmontują i nakręcą to ładnie to w dupie mam czy wiemy na 100% wszystko. Ale tu nie chodzi o 100% prawdy, bo w kwestii czysto historycznej to jest praktycznie niemożliwe do osiągnięcia - nawet, a może i szczególnie po upływie czasu od danych wydarzeń. Niemniej j.w. - te wszystkie doniesienia o poszczególnych wydarzeniach, które zresztą przestałem śledzić już jakiś czas temu, to jest naprawdę taka wojna dezinformacji, że naprawdę trudno tutaj jakąkolwiek prawdę wychwycić, skoro nawet modelki robią za pseudo ofiary ataków, gdyż najwyraźniej prawdziwych im brakuje. Polecam Wag the dog z 1997 roku. Cytat:Ludzie się awanturowali o Czarnobyl a to było 40 lat temu Ale Czarnobyl od początku był zatajany przed opinią publiczną jak najmocniej się da. Plus był to swego czasu ewenement, którym wojna UKR-RUS już nie jest. Cytat:No to akurat chyba nie pasuje do definicji obsesji. Nazywanie ruską onucą każdego, kto nie przujmuje Ukraińców z otwartymi nogami, przekreślanie wszystkiego co jest made in ZSRR, wliczając w to Tołstoja i bojkotowanie koncertów za wpisy na fejsiku to twoim zdaniem nie jest obsesja? Mmmkay. Cytat:Nie wiem co się stało na pewno i jak, ale patrz wyżej: nie jest to dla mnie warunek konieczny do powstania dobrego filmu i nie przekreśla to filmowego potencjału tych wydarzeń. Bo zakładam, że nie kwestionujesz kompletnie tego czy wydarzenia wymienione przez simka miały miejsce. Każde z nich można by pokazać niekoniecznie w sposób jednoznaczny, pozbawiony szarości i wątpliwości. Stary, nawet robienie kupy po pijaku ma w sobie jakiś tam filmowy potencjał - zwłaszcza jak za kamerą stanie jakiś koleś, który potrafi w kino. Ale czy to znaczy, że ja to robienie kupy muszę chcieć w założeniu oglądać, nawet od Lyncha? A nie oszukujmy się, Lynchów dziś coraz mniej. A i czasy Tylko dla orłów - jakby nie patrzeć wojennej fikcji i w wielu miejscach radosnej propagandówki, ale za to nakręconej tak, że najdurniejsze rzeczy przechodzą - mamy już dawno za sobą. Dodajmy do tego jeszcze zachowawczość ogólną współczesnego kina (w tym wypadku chyba tylko Mongołowie by się nie obrazili oglądając taką produkcję) i mamy gotowy przepis na kiepskie danie.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 30-09-2022, 16:46 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Ciekawostki filmowe | Capt. Nascimento | 4 | 794 |
17-05-2025, 23:47 Ostatni post: Paszczak |
|
| Filmowe guilty pleasure | Maćko | 17 | 4,711 |
27-12-2018, 21:37 Ostatni post: szopman |
|
| Wymarzone filmowe crossovery | szopman | 6 | 3,099 |
22-07-2017, 23:54 Ostatni post: Craven |
|
| AMATORSKIE SCENARIUSZE FILMOWE | Mental | 114 | 38,726 |
24-12-2012, 23:33 Ostatni post: Gal Anonim |
|
| WARSZTATY FILMOWE REŻYSERIA W REKLAMIE Z XAWERYM ŻUŁAWSKIM | Akademia Multi Art | 0 | 1,539 |
01-07-2012, 14:56 Ostatni post: Akademia Multi Art |
|
| Przemijające filmowe tradycje, trendy itp. | military | 5 | 3,261 |
13-06-2012, 00:27 Ostatni post: Mental |
|
| Starocie filmowe, czyli trochę klasyki | Eorath | 44 | 17,460 |
20-12-2010, 19:03 Ostatni post: szopman |
|
| Imprezy filmowe | Bart | 1 | 1,817 |
19-06-2009, 17:10 Ostatni post: Bart |
|
| Filmowe tabu | Bart | 61 | 17,795 |