For All Mankind (Apple, 2019)
Z jednej strony - coś nowego w postaci życia w marsjańskiej bazie i takich, no, zwyczajnych tam problemów, jak niska płaca bo góra wstrzymała projekt, kiepskie żarcie czy brak telewizji, albo gorsze warunki zwykłych techników i lepsze astronautów, ot, miła odmiana po dramatycznych wydarzeniach z poprzednich sezonów. Jest nawet sympatyczna scenka jak Baldwin marudzi, że "kiedyś to było" i wszystko dla ludzkości, dla misji robili, a nie dla pieniędzy jak teraz. Z drugiej, tak dosłownie jak i w przenośni, bo na Ziemi, śmierdzi odtwórstwem i powtórką tego co już było.
Na plusik ruska pacyfikacja tłumu przy kiosku z gazetami w wątku Margo :)

Odpowiedz
(18-11-2023, 10:39)raven.second napisał(a): Jest nawet sympatyczna scenka jak Baldwin marudzi, że "kiedyś to było" i wszystko dla ludzkości, dla misji robili, a nie dla pieniędzy jak teraz.

Dlatego wszyscy astronauci jeździli korwetami ;)

Odpowiedz
utknąłem z półtora roku temu na połowie 3 odcinka pierwszego sezonu, warto?

Odpowiedz
trochę tak, a trochę nie. W 3 sezonie była kulminacja gay dramy, plus rozwiązanie problemu pierwszego człowieka na Marsie było kuriozalne, Z drugiej strony całkiem fajna wizja świata i Piotr Adamczyk.

Odpowiedz
Cytat:warto?
Moim zdaniem tak. Bardzo fajna alternatywna historia świata, a odcinki skupione na kosmosie i akcji tam są albo świetne, albo po prostu dobre, z kolei te skupione na obyczajowej części są albo dobre, albo fatalne (jak wspomniana gay drama). No i Adamczyk jako sowiecki naukowiec daje radę, to mała, ale b. ważna rola.

Odpowiedz
Ja zaryzykuje twierdzenie, że w 3 sezonie Adamczyk wymiata - wiadomo jest bardziej w tle plus ma dosyć traumatyczną historię, ale dał pokaz pełnej profeski bez szarżowania.

Odpowiedz
skończyłem przed chwilą 3 sezon

no dwa pierwsze sezony bardzo mocarne, fajnie to się oglądało, Gordo Janusz mi nie przeszkadzał z wąsem i brzuchem, idealna rola i mój ulubieniec

co do pierwszych dwóch sezonów

klimat księżyca, aury mnie zachwycał i realizacja, a Mars taki no... no szału nie zrobił

wątki homo drażniły bardzo banałami i tego, że wiedziałem jak to się wszystko potoczy swoim życiem

dużo bzdur, absurdów ale przez postacie pierwsze dwa sezony na księżycu szybko i przyjemnie zleciały, trzeci najgorszy, za dużo wątków na Ziemi, dla mnie czarny Musk tragiczny, może to przez aktora który go grał

Odpowiedz
Ależ spieprzyli robotę :/

Odpowiedz
Ej no to jeszcze nie koniec przecież. Ja tam liczę na Putina w ostatnim odcinku ;)

Odpowiedz
męczy mnie postać Danielle Poole jakoś tak od drugiego sezonu, tutaj jest jeszcze gorzej

Odpowiedz
Danielle mogła zostać na emeryturze albo siedzieć w NASA jako ktoś z doświadczeniem i zapleczem, to prawda. Tyle dobrego, że dała nam krótkie, ale całkiem fajne flashbacki jak przetrwali na Marsie.
A może zrobią niespodziankę i całość to nieoficjalny prequel Expanse, a Dev to prekursor terraformowania Marsa i zabawy z asteroidami to początek Pasa :)

Odpowiedz
no właśnie, przypomniałeś, że

Odpowiedz
Panowie, ile odcinków już zostało udostępnione? Chcę kupić na miesiąc abo ale mając pewność, że cały sezon jest dostępny ;)

Odpowiedz
Połowa czwartego sezonu minęła właśnie.

Odpowiedz
ale męcząca buła ten nowy odcinek, poziom drastycznie spadł, mało kosmosu w serialu o podbojach kosmosu

pierwsze dwa sezony miały klimat, zdjęcia na księżycu, w 4 sezonie to jakaś porażka

Odpowiedz
Cytat:męcząca buła ten nowy odcinek
I to jest dziwne, bo w teorii jest tu mnóstwo dobra:

Odpowiedz
kolejny słaby odcinek w którym nic się ciekawego nie wydarzyło, na końcu jeszcze Dev

Odpowiedz
Tak samo było poprzednim razem, w teorii to powinno działać, a w praktyce... coś złego się tu dzieje. Oby to była cisza przed burzą.

Odpowiedz
nadal wieje nudą, nic się praktycznie nie dzieje

mało kosmosu w kosmosie

9 odcinek i jeszcze mniej kosmosu w kosmosie

PL towar eksportowy

biedne zakończenie sezonu, naprawdę bardzo denny sezon

Odpowiedz
Chyba najsłabszy sezon. Zaczął się całkiem fajnie, ale potem była równia pochyła, nie jakoś mocna, ale jednak wyczuwalna, bo - jak pisałem wcześniej - w teorii wszystko powinno tutaj grać, działać, a wyszło tak... miernie. Co dalej, nie wiem, ale jakoś mnie niezbyt to obchodzi. Konflikt Mars-Ziemia? No raczej nie, skoro Helios jest na Ziemi, a to 1/3 tych kosmicznych sił, obok NASA i Sowietów. Eksploracja pasa asteroid i nieformalny prequel Expanse? Też jakoś tego nie widzę. Jakiś księżyc Jowisza czy coś? No za daleko chyba. Tyle dobrego, że akcja na asteroidzie może być duchowym spadkobiercą akcji na Księżycu...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon