Halloween (1978-2020)
Rituals i Just Before Dawn mają uszlachetniającą domieszkę survivalu .
Ja bym do listy perełek dopisał z klasycznych slasherów Hell Night, a z nadprzyrodzonych Tourist Trap.

Odpowiedz
Do listy dorzuciłbym kanadyjski Happy Birthday to Me - mnie akurat nie porwał, ale w pewnych kręgach uchodzi za arcydzieło.

Strzelam, że to również jeden z niewielu slasherów w historii, za kamerą którego stał reżyser nominowany do Oscara (J. Lee Thompson).

Odpowiedz
Halloween 5 tym razem, bo nie ma sezonu halloweenowego bez... Halloween właśnie. Aczkolwiek w tym przypadku, gdyby wyrzucić Michaela i w jego miejsce wstawić innego seryjniaka, to byłoby dużo lepiej. Znaczy, nie, to dalej byłby słaby film, ale przynajmniej jako znośny, typowy slasher gdzie morduje się nastolatki, a nie horror gdzie Michael to legenda bo coś tam coś tam. Typ w czerni i kowbojkach jednak tak mnie zaintrygował, że jutro chyba obejrzę szóstą część. Najwyżej będę wyć z bólu :)
4/10.

Odpowiedz
Taka ciekawostka, faceta w czerni kazali wrzucić do tego filmu producenci i sam reżyser i scenarzysta nie mieli pojęcia kim on jest, dlatego w kolejnej części jego tożsamość to wymysł kolejnych scenarzystów i tutaj pytanie, oglądasz wersję kinową czy producencką? Obie się bardzo różnią i mają inne zakończenia.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Nie wiem, jaka wersja, ale zakończenie to

Odpowiedz
Nie, mam na myśli część 6 którą masz zamiar oglądać, tam są dwie wersje.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
A, to jeszcze nie wiem :)

Odpowiedz
Zaliczyłem Halloween 6 w wersji kinowej, jak mniemam - pociętej, chaotycznej, bo
Za to reszta jest bardzo fajna, ot, naprawdę porządny slasher, gdzie morderca chodzi i morduje, choć tych mordów mogło być trochę więcej... znów mija x lat, znów Michael wraca do Haddonfield by mordować.
Niby nic takiego, a jednak film wszedł lepiej, przyjemniej niż poprzedni. Może za rok obejrzę drugą wersję, bo ta to takie naciągane 5/10.

Odpowiedz
Rozumiem, że jedziesz dalej z Ressurection, Remake, sequel i później Blumhouse Ttrilogy?
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Nie, na ten rok starczy, ale w przyszłym... kto wie, kto wie.

Odpowiedz
Miramax zdobył prawa do Halloween, mowa jest o serii telewizyjnej, ale później musieli niestety to spierdolić stwierdzeniem, że planują jeszcze filmy i inne seriale by stworzyć cinematic universe... Z historii Michael Myersa... Brak słów, już się wkurwiłem, a liczyłem, że A24 zdobędzie prawa.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Cinematic universe z historii o psycholu z nożem... No cóż, czyli jednak będą musieli wrócić do Thorn timeline, bo to jedyna namiastka mitologii jaką ma ta seria.

Odpowiedz
Ja nie rozumiem fenomenu. Myers to kiepski złol.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Może się wyjebią na tym pomyśle i zrobią to tak jak powinni czyli albo jeden film albo serial, Lionsgate też planował serial z Blair Witch Project i skończyło się na filmie który powstaje w bólach.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz

Odpowiedz
Meh, widziałem lepszy, oboje lepiej wyglądali, grali i tańczyli.

que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Halloween H20

To zdecydowanie nie jest jeden z tych filmów które stają się lepsze z wiekiem. Dalej jest słabo, ogólnie to atmosfera jest tutaj taka niesamowicie lajtowa, tak jakoś dziwnie to wszystko jest nakręcone.

Poza tym to Michael jest tutaj tragiczny, ma mega komiczne ruchy a maska w ogóle nie pasuje.
Jeśli chodzi o Halloweeny w którym występuje postać Myersa to jest to moja najmniej ulubiona część.

3/10

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon