Agent Putina
Liczba postów: 4,364
Liczba wątków: 21
Rituals i Just Before Dawn mają uszlachetniającą domieszkę survivalu .
Ja bym do listy perełek dopisał z klasycznych slasherów Hell Night, a z nadprzyrodzonych Tourist Trap.
10-11-2022, 13:14
Red Crow
Liczba postów: 12,682
Liczba wątków: 50
Do listy dorzuciłbym kanadyjski Happy Birthday to Me - mnie akurat nie porwał, ale w pewnych kręgach uchodzi za arcydzieło.
Strzelam, że to również jeden z niewielu slasherów w historii, za kamerą którego stał reżyser nominowany do Oscara (J. Lee Thompson).
10-11-2022, 13:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2022, 13:20 przez nawrocki.)
Fhtagn
Liczba postów: 5,348
Liczba wątków: 9
Halloween 5 tym razem, bo nie ma sezonu halloweenowego bez... Halloween właśnie. Aczkolwiek w tym przypadku, gdyby wyrzucić Michaela i w jego miejsce wstawić innego seryjniaka, to byłoby dużo lepiej. Znaczy, nie, to dalej byłby słaby film, ale przynajmniej jako znośny, typowy slasher gdzie morduje się nastolatki, a nie horror gdzie Michael to legenda bo coś tam coś tam. Typ w czerni i kowbojkach jednak tak mnie zaintrygował, że jutro chyba obejrzę szóstą część. Najwyżej będę wyć z bólu :)
4/10.
07-10-2023, 15:04
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Taka ciekawostka, faceta w czerni kazali wrzucić do tego filmu producenci i sam reżyser i scenarzysta nie mieli pojęcia kim on jest, dlatego w kolejnej części jego tożsamość to wymysł kolejnych scenarzystów i tutaj pytanie, oglądasz wersję kinową czy producencką? Obie się bardzo różnią i mają inne zakończenia.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
07-10-2023, 15:39
Fhtagn
Nie wiem, jaka wersja, ale zakończenie to
Michael za kratkami, Jamie w samochodzie, facet w czerni wchodzi na posterunek i masakruje gliniarzy - potem jest ujęcie na pustą celę i rozwalone kraty.
07-10-2023, 16:45
PapaBoomer
Nie, mam na myśli część 6 którą masz zamiar oglądać, tam są dwie wersje.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
07-10-2023, 18:01
Fhtagn
A, to jeszcze nie wiem :)
07-10-2023, 18:21
Fhtagn
Zaliczyłem Halloween 6 w wersji kinowej, jak mniemam - pociętej, chaotycznej, bo
Jamie zostaje zabita na samym początku, faceta w czerni praktycznie nie ma, elementy celtycko-druidyczne są ograniczone do minimum i ledwo wspominane, a wszystko co się wiąże z kultem jest urwane, porzucone i w ogóle bez sensu (ale są płody w szpitalu i lekarze robiący jakieś eksperymenty czy coś), co w sumie wyszło na dobre, bo to ni cholery nie pasuje do Michaela. Za to reszta jest bardzo fajna, ot, naprawdę porządny slasher, gdzie morderca chodzi i morduje, choć tych mordów mogło być trochę więcej... znów mija x lat, znów Michael wraca do Haddonfield by mordować.
Niby nic takiego, a jednak film wszedł lepiej, przyjemniej niż poprzedni. Może za rok obejrzę drugą wersję, bo ta to takie naciągane 5/10.
08-10-2023, 14:35
PapaBoomer
Rozumiem, że jedziesz dalej z Ressurection, Remake, sequel i później Blumhouse Ttrilogy?
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
08-10-2023, 14:57
Fhtagn
Nie, na ten rok starczy, ale w przyszłym... kto wie, kto wie.
08-10-2023, 15:11
PapaBoomer
Miramax zdobył prawa do Halloween, mowa jest o serii telewizyjnej, ale później musieli niestety to spierdolić stwierdzeniem, że planują jeszcze filmy i inne seriale by stworzyć cinematic universe... Z historii Michael Myersa... Brak słów, już się wkurwiłem, a liczyłem, że A24 zdobędzie prawa.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
12-10-2023, 19:58
Agent Putina
Liczba postów: 4,364
Liczba wątków: 21
Cinematic universe z historii o psycholu z nożem... No cóż, czyli jednak będą musieli wrócić do Thorn timeline, bo to jedyna namiastka mitologii jaką ma ta seria.
12-10-2023, 20:40
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,347
Liczba wątków: 29
Ja nie rozumiem fenomenu. Myers to kiepski złol.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
12-10-2023, 20:41
PapaBoomer
Może się wyjebią na tym pomyśle i zrobią to tak jak powinni czyli albo jeden film albo serial, Lionsgate też planował serial z Blair Witch Project i skończyło się na filmie który powstaje w bólach.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
12-10-2023, 20:42
Stały bywalec
Liczba postów: 12,513
Liczba wątków: 29
PapaBoomer
Meh, widziałem lepszy, oboje lepiej wyglądali, grali i tańczyli.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
31-10-2023, 00:01
Dużo pisze
Liczba postów: 503
Liczba wątków: 0
Halloween H20
To zdecydowanie nie jest jeden z tych filmów które stają się lepsze z wiekiem. Dalej jest słabo, ogólnie to atmosfera jest tutaj taka niesamowicie lajtowa, tak jakoś dziwnie to wszystko jest nakręcone.
Poza tym to Michael jest tutaj tragiczny, ma mega komiczne ruchy a maska w ogóle nie pasuje.
Jeśli chodzi o Halloweeny w którym występuje postać Myersa to jest to moja najmniej ulubiona część.
3/10
01-11-2023, 19:11
|