Hannibal
Verger:

[Obrazek: 2014-04-21-HannibalMichaelPittasMasonVerger.jpg]

Odpowiedz
Pasuje mu ta stylówa.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
9 odcinek to srogie guano, powrót do najgorszych tradycji pierwszego sezonu. A Dancy próbujący grać mhhhhocznie jest po prostu kuriozalny. Plus znowu pitolenie przez 3/4 odcinka i taka pretensjonalna pretensjonalność, że słów brak. Widać ten sezon to odwrotność pierwszego - pierwsza połowa fajna, druga żenująca.

Przynajmniej Mads miał fajną czapkę.

Odpowiedz
No kurna dwa ostatnie odcinki to nuda w wuj i gówno konkretne. I wyraznie - tak jak ktoś tutaj sugerowal - serial probuje sie opierac na 'montrych' dialogach Will - Hanni. Bleee.

Odpowiedz
02x10 - w końcu jako - taki powrót do formy. Nie do końca podoba mi się jak prowadzą Grahama ale jeżeli będą mieli jaja by nie "unieważniać" twistu (w co baaardzo wątpię) to rzeczywiście może być ciekawie i bardzo chamsko. Plus zwyżka formy w dialogowaniu i Verger który jest fajny, ale na razie szału nie robi - przypominał mi C. Murphy'ego z Batman Begins :D W każdym razie rozmówka jego z Hannim klasa. Po raz pierwszy od dłuższego czasu czekam na kolejny odcinek.

Odpowiedz
Nie wierzę w ten twist, nawet jeżeli zajawka z następnego odcinka ma fragment BARDZO pamiętnej sceny z "Czerwonego smoka" i odnosi się bezpośrednio do jednego z bohaterów.
Ale sam odcinek bardzo dobry - tableau z pierwszych scen przerażające, Graham nieprzewidywalny, Hani wyraźnie tym zachwycony. Verger jest trochę zbyt... oczywisty jako bad guy - zanim nakarmi świnki jawi się jako połączenie bogatego bachora z odchyłami i modela z katalogu mody zimowej. Ale z drugiej strony oni tak wszyscy w tym serialu ładnie się ubierają;)
Więcej Freddie Lounds i Margot, mniej Morfeusza - od razu lepiej. Podwójna scena miłosna dobra, choć nawet ona musiała być przefiltrowana przez dziwność tego serialu.
Jeszcze tylko 3 odcinki;)

Odpowiedz
Myślę, że będzie tak - Graham jednak nie zabił tej reporterki i po prostu w zmowie z nią udaje wspólnika Hannibala, by wyczekać moment kiedy ten popełni jakiś błąd. Oczywiście takie coś się kupy nie trzyma ani trochę, ale z drugiej strony taki twist pasowałby do poziomu tego serialu ;)

W innym przypadku byłby to serial składający się w zasadzie z samych szwarccharakterów (przynajmniej w większych rolach), a nie sądzę aby NBC miało na tyle jaj.

Odpowiedz
Że on jej nie zabił jest pewne, prawdopodobnie Gruby też już wie (scena z odsłuchiwaniem sekretarki waliła fejkiem na kilometr).

Albertino, nie wiedziałem że oglądasz :)

Odpowiedz
Pytanie odnośnie zapowiedzi kolejnego odcinka - kto się jarał na tym wózku w książce? :P

Btw. czy David Bowie nie miał pojawić się w tym sezonie?

Odpowiedz
Odpowiednik Rudej :D

Odpowiedz
Ano właśnie - dawno czytałem/oglądałem. Czyli zajara się za tydzień, doko :)

Odpowiedz
No sory, ale że Freddie żyje to jest pewne na bank. Powiem więcej: Chilton na bank żyje moim zdaniem. Niby mowi sie o nim w czasie przeszlym, ale nigdzie zwlok nie pokazano, co szczegolnie w tym serialu oznacza, że nikt go nie zjadł ani nie sprawdzil czy ma w żołądku ludzką dupę, którą wcinał rano, więc pewno siedzi w śpiączce. Motyw identyczny jak z Izzardem z pierwszej serii, gdzie też wydawało się, że na bank nie żyje.

A co do wózka i Freddie. Albertino, w MANHUNTERZE i RED DRAGONIE na ten wózek wpakował Loundsa Dollarhyde, więc wątpie, żeby to była ta scena. A przynajmniej nie wydaje mi się, że tak szybko by go wprowadzili (osobiscie obstawiam, że jakieś pierwsze przesłanki o jego zabójstwach mogą być w drugiej polowie trzeciej serii, bo w koncu jeszcze Hannibala muszą dorwać i go zamknąć).

Ogólnie serial dalej raczej męczy, a pretensjonalność ostatniej rozmowy Hanni - Will sprawiła, że pod szyją wyrosła mi muszka na flanelowej koszuli, a na nogach rurki - takie to pozerskie.

Ale przyznam, że zajarał mnie pomyśł Fullera, żeby zrimejkować/zaadaptować w serialu wszystkie części Hannibala i jakoś chętniej mi się to ogląda.

Odpowiedz
Crov, Fuller dość jasne sygnały w tym sezonie wysyła że na kanon ma wy...ne, także raczej przestałbym się sugerować fabułą książkową. Wózek to oczywista zmyła, ale nie widzę w tym serialu na tym etapie miejsca na dosłowne adaptacje książek, tym bardziej, że 3/4 najbardziej znanych scen / dialogów zostało tu już zacytowane. Dolarhyde'a pewnie zrobią psycholem odcinka na jakieś 2-3 tygodnie, EWENTUALNIE będzie działał w tle standardowego procedurala.

Chilton raczej jednak kaput, niepokazanie zwłok rzeczywiście zastanawiające ale w tym wypadku Jack od sceny w przerębli w górę musiałby wiedzieć a raczej mi na to nie wyglądało, w zeszłym odcinku dopiero.

Cytat: a pretensjonalność ostatniej
rozmowy Hanni - Will sprawiła, że
pod szyją wyrosła mi muszka na
flanelowej koszuli,

Bowties are cool!

Odpowiedz
(09-05-2014, 16:15)jarod napisał(a): Crov, Fuller dość jasne sygnały w tym sezonie wysyła że na kanon ma wy...ne, także raczej przestałbym się sugerować fabułą książkową.
Dlatego też zwracam uwagę Albertino, że to wcale nie musi być Lounds. I oczywiscie zmiany są, ale nie są to aż takie zmiany, żeby jakoś blokowały adaptacje reszty ksiązek. Nawet, gdyby część postaci uśmiercili to nie problem.

Cytat:Wózek to oczywista zmyła, ale nie widzę w tym serialu na tym etapie miejsca na dosłowne adaptacje książek, tym bardziej, że 3/4 najbardziej znanych scen / dialogów zostało tu już zacytowane.
No właśnie nie wiem. Zalezy od tego czy Fuller ma takie jaja, by Hannibala dać bardziej w tło. Jeżeli ma to można liczyć na stosunkowo dobrą adaptację, nawet taką z większą ilością Lectera. A że rzeczy zostały zacytowane to nie problem. Jeżeli zrobią z Dolarhyde'a margines i potwora-tygodnia to będzie duzy bład, bo formuła Will-Hannibal JUŻ się przejada, a co dopiero w trzeciej czy czwartej serii.

Zwłaszcza, że Fuller RED DRAGONA przewiduje na czwórkę, więc w trójce myślę że dostaniem konfrontację z Hannibalem i zamknięcie go.

Cytat:Chilton raczej jednak kaput, niepokazanie zwłok rzeczywiście zastanawiające ale w tym wypadku Jack od sceny w przerębli w górę musiałby wiedzieć a raczej mi na to nie wyglądało, w zeszłym odcinku dopiero.
Nie musiałby nic wiedzieć. Chilton dostał szczała w tfasz i leży w śpiączce. Izzard też został nieźle załatwiony w pierwszej serii.

Odpowiedz
Cytat:ale w tym wypadku Jack od sceny w przerębli w górę musiałby wiedzieć

Przecież pod koniec tej sceny jest tekst w stylu
"You set the trap, I reel him in". Wypowiedziany przez Crawforda.

Odpowiedz
Wiesz, Bedelia różne rzeczy też mówiła w pierwszym sezonie i koniec końców nic z tego nie wynikło, ALE. Kilka ogłoszeń parafialnych wypłynęło:
- zaklepano trzeci sezon (serial Fullera z więcej niż dwoma sezonami - szok :) )
- Fuller potwierdził że Chilton żyje (występy w przyszłych sezonach to podobno kwestia dopasowania się do grafiku Esparzy) ergo Gruby już na pewno wie wszystko (abstrahując od sceny na przerębli - zatajanie tego przed Hannim jasno wskazuje na knucie)
- Scully podobno ma wrócić na finał

Odpowiedz
(10-05-2014, 10:36)jarod napisał(a): - zaklepano trzeci sezon (serial Fullera z więcej niż dwoma sezonami - szok :) )
Szkoda, ze najsłabszego swojego serialu. ;)

Cytat:- Fuller potwierdził że Chilton żyje (występy w przyszłych sezonach to podobno kwestia dopasowania się do grafiku Esparzy) ergo Gruby już na pewno wie wszystko (abstrahując od sceny na przerębli - zatajanie tego przed Hannim jasno wskazuje na knucie)
No i co? Nie mowilem? Detektyw Crov na tropie. ;) A ja ciagle nie uwazam, że Morfeusz wie wszystko, tj. tak jak mowie: Chilton wcale nie musial byc czescia planu (no bo co, Morfeusz zaplanowal, ze jego kolezanka strzeli mu w glowe tak, ze ten przezyje?).

Cytat:- Scully podobno ma wrócić na finał
Jej postać kompletnie nie robiła wrazenia, a myslalem, ze bedzie ciekawsza.

Nowy odcinek to ciągle raczej meh. Will jako postać robi sie ciekawszy, ale Dancy to nie jest kolo, ktory umie ciekawie grać. Verger to karykatura, niestety. Taki Joker, który się śmieje jak dostaje po ryju i ma mimikę postaci z kreskówki. Nie, nie, nie. Na zdjeciu pierwszym, tym wyzej, prezentowal się ciekawie, ale teraz mnie wkurwia.

Odpowiedz
Nowy Hanni śmiechowy raczej. Fajnie że nie silą się na udawanie że jest jakiś twist kiedy cały internet rozkminił go 5 minut po emisji poprzedniego odcinka. Gruby zaczyna w końcu pogrywać jak ten książkowy (about fucking time...), Will cisnący po Alanie mnie całkiem rozbawił, performance dla Lectera przy oględzinach zwłok również (chociaż teksty analityków to była taka sucha żenada, że wyparowała mi po tej scenie połowa wody z akwarium). Scena z psychoterapią z Shivą w tle facepalmowa ale w bekowy sposób, przypomniał mi się aż ten odcinek XF w reżyserii Anderson gdzie Scully widziała Buddę

Mason niestety mi nie wchodzi, po zeszłym odcinku wiązałem z nim pewne nadzieje a skończył jak kolejny postjokerowy pajac, chociaż przynajmniej nie wkurzał mnie tak jak Moriarty np, no i jednak w dręczeniu siostry dość kreatywny jest. Duży plus za końcówkę, takiej zagrywki się nie spodziewałem.

Cytat: Szkoda, ze najsłabszego swojego serialu. ;)
No szkoda. Pushing Daisies widziałeś?

Cytat:A ja ciagle nie uwazam, że Morfeusz wie wszystko, tj. tak jak mowie: Chilton wcale nie musial byc czescia planu (no bo co, Morfeusz zaplanowal, ze jego kolezanka strzeli mu w glowe tak, ze ten przezyje?).

Ale Jack przecież mówił Hannibalowi że Chilton jest kaput (tak kojarzę przynajmniej), oczywiste że ukrywają przeżycie przed dobrym doktorem by temu przypadkiem nie przyszło do głowy uciąć luźny koniec. BTW, skoro w tym serialu definitywny koniec postaci = pokazanie trupa, zastanawiające jest że nie widzieliśmy ciała młodej (i Hanni w tym odcinku nie potwierdził że ją zabił, tylko krążył wokół tematu). No i pamiętacie reakcję Chinki na coś co zobaczyła w piwnicy? Jednoręka była przecież trzymana gdzie indziej.

No i podejrzewam że to Scully jakieś dowody dostarczyła zaraz po odstrzeleniu Chiltona, i to pewnie ona za twist będzie robiła, że niby cały czas współpracowała z ekipą...

Cytat:Jej postać kompletnie nie robiła wrazenia, a myslalem, ze bedzie ciekawsza.
Oj tam, fajna była. Jasne że robiła za pretekst do łopatologicznego wykładania widzowi bardziej konkretnych (powiedzmy...) informacji o Lecterze, ale przynajmniej miała jakiś charakter. No i na aktorstwo Anderson mogę patrzeć non stop (wyjątek to gówniany Crisis).

Odpowiedz
(10-05-2014, 20:34)jarod napisał(a): Will cisnący po Alanie mnie całkiem rozbawił
Wiadomo, w ogole beka z Alany zawsze na propsie. ;)

Cytat:Duży plus za końcówkę, takiej zagrywki się nie spodziewałem.
To prawda, to plus. A mnie też wkurza mniej niż Moriarty z SHERLOCKA, ale tylko dlatego, że widziałem fajniejszego Moriarty'ego w filmie z Downeyem Jr. i żaluje, ze nie jest podobny. Jednak mnie ogolem nie bawią takie jokerowate postaci poza Jokerem i jakimiś tam nielicznymi wyjątkami.

Cytat:
Cytat: Szkoda, ze najsłabszego swojego serialu. ;)
No szkoda. Pushing Daisies widziałeś?
Kiedyś pierwsze odcinki, ale zabieram sie za calosc powoli.

Cytat:Ale Jack przecież mówił Hannibalowi że Chilton jest kaput
A to przepraszam w takim razie.

Cytat:
Cytat:Jej postać kompletnie nie robiła wrazenia, a myslalem, ze bedzie ciekawsza.
Oj tam, fajna była. Jasne że robiła za pretekst do łopatologicznego wykładania widzowi bardziej konkretnych (powiedzmy...) informacji o Lecterze, ale przynajmniej miała jakiś charakter. No i na aktorstwo Anderson mogę patrzeć non stop (wyjątek to gówniany Crisis).
Scully jest fajna bo Scully. Sama postać taka w kit.

Odpowiedz
W najnowszym odcinku mamy chyba jedną z obrzydliwszych i bardziej skrzywionych scen jakie widziałem - dziwne, że ta stacja może sobie na tyle pozwolić. Chyba jeden z lepszych odcinków serialu - nie było przynajmniej tej nędznej Bloom (niech zdechnie).

Verger jokerowy do przesady, ale ten w nowej odsłonie już mi się podobał :) Szkoda, że w kolejnych sezonach (aż do ostatniego zapewne) go nie będzie.

Swoją drogą jak oni chcą robić te książkowe sezony skoro tak masowo wykorzystują motywy z nich?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości