Hellraiser (seria)
(16-06-2021, 08:38)raven.second napisał(a): Czy Pinhead to przypadkiem nie jest funkcja, a nie pełnoprawna postać? 

W beznadziejnej trójce zrobili z niego pełnoprawną postać, robiąc niego głównego złego i dali wątek z jego dawnym "ja". Dalszych części jeszcze nie widziałem.

Odpowiedz
Właściwie nie wiadomo. Teoretycznie okaleczenie każdego Cenobity powinno być unikatowe i indywidualne, dlatego też tylko Elliott Spenser powinien mieć ten układ gwoździ we łbie. Ale wedle innej teorii ta stylówa przypisana jest do funkcji Hell Priesta/Pontifexa, którą sprawuje Pinhead, więc na przestrzeni tysiącleci różni ludzie mogą stać się Gwoździogłowym. Barker nie raczył sprecyzować.

Odpowiedz
(16-06-2021, 11:54)OGPUEE napisał(a): Dalszych części jeszcze nie widziałem.

Dalej do tego nie wracają. Po prostu jest.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie wiem czy kogokolwiek na świecie jeszcze obchodzi ta umierająca powolną śmiercią tysiąca cięć seria, ale reboot Davida Brucknera (reżyser niedawnego, ponoć niezłego The Night House i takiego sobie The Ritual) zaserwuje transa w roli Pinheada. Dlaczego transseksualna aktorka (Jamie Clayton) miałaby być idealną kandydatką na groteskowo okaleczonego, sprzecznego z naturą, perwersyjnego dziwoląga? Któż to wie.

Odpowiedz
Ponoć w oryginale Pinhead była kobietą, więc to powrót do korzeni
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
W Hellbound Heart o ile pamiętam Cenobici w ogóle mieli zaimek "it"...
Cholera, w sumie rzeczywiście pasuje.

Odpowiedz
(08-10-2021, 23:31)Corn napisał(a): Ponoć w oryginale Pinhead była kobietą, więc to powrót do korzeni
W oryginale Candyman był Biały a nie zmienili.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Wiem, ale ta zmiana nie zmienia wydźwięku w całości jak w przypadku Dindumana
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(08-10-2021, 23:31)Corn napisał(a): Ponoć w oryginale Pinhead była kobietą, więc to powrót do korzeni

W oryginalne to chyba nawet nie nazywał się Pinhead, ale mogę się już mylić. Podobnie jak cały wątek seksu i motywów sado-masochistycznych był zdecydowanie bardziej rozbudowany. 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
PinheadX- first photo

[twitter]https://twitter.com/MsJamieClayton/status/1565371366420844544?s=20&t=35Jbh7LJ9sZ6BIu0fu15dA[/twitter]

Odpowiedz
Ogólnie wiecie, że sprawa jest bardziej skomplikowana i Clayton to pan po tranzycji? :D

Odpowiedz
To ponoć nie będzie rimejk. Tyle dobrego.

[Obrazek: 38879_1.7.jpg]

Odpowiedz
Ja tam czekam, Bruckner to solidny reżyser, plus scenarzyści świetnego "Super Dark Times", strzelam w ciemno, że z tych wszystkich prób wskrzeszania horrorowych franczyz ta będzie najlepsza.

Odpowiedz
Dla mnie nic nie przebije Evil Dead z 2013. Żeński Pinhead nie wygląda źle, ale prezentuje się bardziej jak te tanie podróbki które wypuszczano by zatrzymać prawa do serii.

Daleko temu do oryginału.

[Obrazek: hellraiser.jpg]

Odpowiedz
ED2013 było ok, ale z drugiej strony nic specjalnego. Nie jest to jakoś wysoko zawieszona poprzeczka.

Odpowiedz
Z tamtego filmu zapamiętałem głównie totalny przesadyzm z krwią. Takie coś pasowałoby do koncepcji, jak z oryginału czyli komedio-horroru a nie do filmu na poważnie.
A jeszcze jest ta rozszerzona wersja, gdzie chyba tego więcej.

Odpowiedz
Dawać zwiastun skoro to zrzuty z filmu.

[Obrazek: pinhead-lightened.png]

Odpowiedz
Dopiero teraz zwróciłem uwagę, że ona nie ma gwoździ tylko.. nie wiem jak to się nazywa.

[Twitter]https://twitter.com/FANGORIA/status/1569732977600647169?s=20&t=kCpbOXKk3XkwrA2x97pc-Q[/Twitter]

Odpowiedz
Szpilki Shamar, szpilki, stąd "Pinhead".

W oryginale też były szpilki tylko Clive kazał je poprawić tak by były lepiej widoczne w kamerze.

[Obrazek: 12.jpg]

Swoją drogą, za + - 3 tygodnie premiera, a trailera dalej nie ma.

Odpowiedz
(16-09-2022, 13:14)m arsgrey21 napisał(a): W oryginale też były szpilki

W oryginale były gwoździe.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon