バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
15-12-2015, 18:20
|
Independence Day: Resurgence (Roland Emmerich) 2016
|
|
Nie jestem obyty specjalnie z polskimi mediami więc nie wiem. Ale po wieloletnich obserwacjach opinie Gieferga są do przewidzenia, za to military ma albo rozszczepienie jaźni albo bierze nieregularnie leki mające wpływ na nastrój i postrzeganie. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 15-12-2015, 18:20
Nie wiem, co rozumiesz przez "zarajcował", bo napisałem o TMNT mniej więcej: "nawet spoko, ale kolorystyka do dupy". Nie powiem, żeby targały mną emocje.
15-12-2015, 18:30
trailer nie wywołał u mnie dreszczy, bo i cała ta produkcja wydaje się skokiem na kasę (najpewniej udanym), ale też nie znudził mnie - ot, kolejny CGI buster jakich ostatnio pełno. Co innego tematyka: po złym Skyline i rozczarowaniu B:LA, bitwa z obcymi w "epickim" CGI wymiarze jest dla mnie w pełni do przyjęcia. Takich filmów jest po prostu mało, a że mogę liczyć na nawiązania do ID4, i są starzy aktorzy z pierwowzoru... dla mnie bomba, bo może uda się poskładać coś przyzwoitego.
loading podpis...
15-12-2015, 20:04
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 05-01-2016, 13:41
Emmerich nie rozumie, że to ciągłe zwiększanie skali i serwowanie coraz to bardziej absurdalnych ujęć przynosi dokładnie odwrotny efekt. Ta wizualna sraczka nie robi na mnie dokładnie żadnego wrażenia, a upadający najwyższy budynek świata nie różni się niczym od innych ujęć rozwałki w jakimkolwiek innym blockbusterze. Równie dobrze mogli tam wkleić rozbijającego się Enterprise ze ST: Into Darkness.
ZIEEEEEEEW! 08-02-2016, 09:39
Podoba mi się. Skala wywalona w kosmos! Szkoda tylko, że kosmici nie użyją starej broni (wysadzania promieniami), ani jakiejś nowej, której jeszcze nie widziałem, tylko pożyczyli magnes od Lockdowna z czwartej części Transformers. :/
08-02-2016, 10:12
W ogóle nie czuję tego filmu, pierwszy był taką komedią po trochu i dużą ilością przerysowania, a tutaj takie serious, serious podejście, ale jakoś mnie nie jara temat kosmitów jako złych, w olbrzymich statkach kosmicznych, chyba się nie doczekam jako fan tematu jakiegoś trzymającego w napięciu filmu.
08-02-2016, 11:29
Wincyj wielkich statków! Niech jednym strzałem rozjebio całe miasto! Wincyj! Niech ten skurwysyn przysłania jowisza! KURWAAA!
Rzeczywiście, jak na taki wdzięczny temat jak inwazja kosmitów, to te zapowiedzi są tak mehowe jak tylko można. Zresztą już ze dwa miesiące nie było w żadnym filmie gwiazdy śmierci, więc niech skończą udawać i już ją pokażą ;)
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.
08-02-2016, 11:48 (08-02-2016, 11:32)Gieferg napisał(a): Jesli zasypiasz na 30-sekundowym spocie to wiedz, że coś się dzieje. Wtedy wiesz, że jesteś Giefergiem:) Ja się jaram filmem, wiadomo. Jednocześnie jednak mam kilka wątpliwości co do tego co widać przynajmniej na zwiastunie. W kilku wywiadach Emmerich niejako tłumaczył dlaczego statki czy same działanie głównych broni wyglądają inaczej mimo, iż to ta sama rasa atakuje po raz drugi. Inwazji w 1996 roku dokonała rasa, która była tylko częścią jak to nazwał "ula", coś jakby jedna z wielu kast tej rasy. W kolejnym filmie mamy po prostu kolejną kastę tej samej rasy. Nie do końca mnie to przekonuje, jakkolwiek fajnie to wygląda to jednak wolałbym coś bardziej podobnego do broni z pierwszej części.
Directed by James "THE KING" Cameron 08-02-2016, 17:16 (08-02-2016, 17:16)Danus napisał(a): Inwazji w 1996 roku dokonała rasa, która była tylko częścią jak to nazwał "ula", coś jakby jedna z wielu kast tej rasy. W kolejnym filmie mamy po prostu kolejną kastę tej samej rasy. Mistrzowskie posunięcie dzięki któremu co dwa lata będziemy mogli oglądać kolejną inwazje obcych coraz wyższego levelu, w coraz większych statkach ;)
08-02-2016, 17:58
Zwłaszcza, że Emmerich planuje z ID4 zrobić trylogię:)
Directed by James "THE KING" Cameron 08-02-2016, 18:14
Sorki, ale nie. Goldblum jest cieniem samego siebie, nie ma Smitha, który niósł ten film na barkach. Tam to wszystko idealnie się zazębiało. Było z patosem, ale śmiesznie. Momentami żenująco śmiesznie, ale ogólnie proporcje były dobre. Tutaj chcą chyba zrobić z tego coś poważnego, a efekty wyglądają jak z 2012.
Jak ja bym chciał zobaczyć REALISTYCZNY film o inwazji. Obcy gdyby chcieli wykończyli by 90% rasy ludzkiej w jeden dzień. 08-02-2016, 18:20 (08-02-2016, 18:14)Danus napisał(a): Zwłaszcza, że Emmerich planuje z ID4 zrobić trylogię:) Ziemska obrona nie nadąży z gotowaniem bigosu na uspokojenie ;) (08-02-2016, 18:20)Arahan napisał(a): Jak ja bym chciał zobaczyć REALISTYCZNY film o inwazji. Tzn, obcy nukują z orbity, film trwa 3 minuty? - wróżę wielki hit kasowy ;)
08-02-2016, 18:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2016, 18:26 przez Negatywny.)
@Negatywny - nie, chodzi o pokazanie potęgi i zagrożenia, a nie latające budynki.
Kilka bomb w odległości 10 km od wybrzeża (90% skupisk ludzkich to wybrzeża), powstaje tsunami, które skutecznie uszczupla populację. Później jakaś bakteria, zaraza roznoszona przez zesłane z orbity pasożyty, ludzie chorują i umierają, trupy walają się na wybrzeżach. Na końcu piechota, maszyny kroczące i statki, które wyszukują i wybijają resztę. I gdzieś tam rodzący się ruch oporu, który może będzie próbował coś zrobić. To wcale nie musi trwać 3 minuty, a mogło by mieć tonę klimatu. Takie mroczne postapo :) 08-02-2016, 18:29 (08-02-2016, 18:29)Arahan napisał(a): Później jakaś bakteria, zaraza roznoszona przez zesłane z orbity pasożyty, ludzie chorują i umierają, trupy walają się na wybrzeżach. A czemu nie promieniowanie albo wirus zamieniający ludzi w zombie? ;) (08-02-2016, 18:29)Arahan napisał(a): I gdzieś tam rodzący się ruch oporu, który może będzie próbował coś zrobić. Rzucać kamieniami w mothershipy? ;)
08-02-2016, 18:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2016, 18:35 przez Negatywny.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Independence Day(reż. Roland Emmerich) | Danus | 129 | 30,966 |
Wczoraj, 18:07 Ostatni post: slepy51 |
|
| Seria Bourne (2002-2016) | Anonymous | 428 | 101,666 |
05-03-2026, 11:18 Ostatni post: Jan_Władeczek |
|
| Inferno (2016) reż. Ron Howard | Juby | 24 | 7,378 |
25-02-2017, 17:35 Ostatni post: Juby |