Inglourious Basterds (2009)
Quentinowi wyszedł zajefajny film. Nie będę się rozpisywać co mi się podobało, a co nie, bo byłoby to powielenie 90% postów. Moją ulubioną postacią jest Archie Hicox Uśmiech

9/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Drugie obejrzenie, 720p, no i muszę powiedzieć, że film ani troche nie traci podczas drugiego oglądania. Ba! po drugim razie wiem, że to jest kapitalny film na to żeby go sobie włączać co jakiś czas i delektować się genialnie wprost zagranymi scenami - kurde, pierwszy rozdział to jest wydestulowany geniusz Tarantino i wszystkich występujących aktorów. !!!

Tak sobie myślę, że 2009 to baaardzo dobry rok jest, co chwile wracam z kina z postanowieniem zobaczenia filmu drugi raz, albo kupieniem dvdika. Żyć nie umierać.

Odpowiedz
Po przekombinowanych "Kill Billach" oraz kompletnie złym i niestrawnym "Death Proof", Quentin serwuje w końcu udany, przyjemny filmik. Choć dużo tu typowych dla niego zagrywek, które potrafią zepsuć klimat na dobrych kilka minut (plansze z imionami, kretyńskie wstawki z narratorem, itp), to jednak całość nie tylko się broni, ale i zostawia pozytywne odczucia po sobie. Seans trwał 2,5 godziny, z czego 120 minut to ględzenie, jednak nie nudziłem się ani przez chwilę (kolejny plus - brak pierdzielenia o niczym; fajne to to było w "Pulp Fiction" ale potem... bleh). Doskonale zagrany i ogólnie sprawia wrażenie, że bliżej mu do klasycznego filmu, jak do tarantinowskiej błazenady.
7/10

PS. Pitt mówiący po włosku wymiata.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Może nie wszyscy wiedzą, ale jest się z czego cieszyć, bo oto co trafi do sklepów 10 grudnia:

[Obrazek: 1259237634.jpg]

Odpowiedz
ja sie ciesze, ale poczekam az stanieje do okolo 30zl Uśmiech

Odpowiedz
Hitch napisał(a):plansze z imionami, kretyńskie wstawki z narratorem

fakt, to właściwie jedyny spory zgrzyt IB, którego nie łykam - cały wątek z przedstawieniem Stiglitza pod tym względem ssie, acz jest zabawny

a po dvd melduję się w sklepie w dniu premiery, bo w końcu wygląda, że dostaniemy wydanko na światowym poziomie
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
A mnie się akurat te elementy podobały. W 100% poważny, na serio i po prostu taki, który mógłby się naprawde wydarzyć jest tylko pierwszy rozdział, a każdy inny to jazda mniej lub bardziej dowolna i wariacja Quentina na temat drugiej światówki, więc gdyby, plansza z imieniem Landy się pojawiła w pierwszym rozdziale i zobaczylibyśmy jego historyjkę z narratorem to bym narzekał, ale do Stiglitza pasuje to jak ulał. Mi od pierwszego ujęcia w zwiastunie nie podoba się Hitler i jego bym najchętniej wymienił na bardziej poważnego, mógłby mówić to samo, tylko nie pluć się jak niedorozwój.

Odpowiedz
simek napisał(a):A mnie się akurat te elementy podobały. W 100% poważny, na serio i po prostu taki, który mógłby się naprawde wydarzyć jest tylko pierwszy rozdział

nie zgodzę się - a scena w piwnicy? Uśmiech

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):cały wątek z przedstawieniem Stiglitza pod tym względem ssie, acz jest zabawny
Jest zabawny i dobry sam w sobie. Jednak, można było to przedstawić w formie klasycznej retrospekcji. A tak całe to tarantinowanie odbiera filmowi 3 oczka.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Moim zdaniem 2,9 oczka ale co tam.

Odpowiedz
moim zdaniem 0,01 oczka, ale co tam Oczko

Odpowiedz
z rynku nie zniknie raczej, ale do 30 zł to se chłopak poczeka Uśmiech no chyba, że trafi mu się na allegro

Odpowiedz
Mefisto, zgrywam się tylko. Szczerze mówiąc zdążyłem już o tej typowo tarantinowskiej zagrywce zapomnieć.

Coś mi mówi że po kolejnym seansie Basterdsy dostaną ode mnie 10/10. Tak czy inaczej to drugie miejsce na mojej liście best of 2009 (na pierwszym D9).

Odpowiedz
no, w końcu gadasz z sensem, bejbe :*

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):z rynku nie zniknie raczej, ale do 30 zł to se chłopak poczeka Uśmiech no chyba, że trafi mu się na allegro

no mi sie nie pali. Film wprawdzie wyborny ale moge poczekac, ewentualnie zza granicy sie sprowadziUśmiech

a dodatki do posskiego wydania prezentują sie nastepujaco:

Dodatki:

dysk 1

* sceny usunięte i niewykorzystane
* film propagandowy - Nation's Pride
* kolekcja zwiastunów

dysk 2

* Dyskusja z Quentinem Tarantino, Bradem Pittem i Elvisem Mitchellem
* Jak powstała "Duma narodów"
* Oryginalne Bękarty wojny
* Rozmowa z Rodem Taylorem
* Z Rodem Taylorem przy kuflu piwa
* Anioł kamery Quentina Tarantino
* Cześć Sally
* Wycieczka po galerii z Elvisem Mitchellem
* Prezentacja filmowych plakatów

zrodlo: http://www.filmydvd.pl/x_C_I__P_40526666-40510001.html

wypas!

Odpowiedz
YEAH! Całe szczęście, że ktoś tam wreszcie zmądrzał i wpadł na ten genialny pomysł. Co najciekawsze wtedy kiedy po raz pierwszy (20.11) pojawiła się na Stopklatce informacja o tym w jaki sposób zostaną wydane te filmy nie było mowy o tym wydaniu. Następnie wkurzony tym, że nazwali to filmami roku, a nie było mowy o dwupłytówkach wysłałem zapytanie oto takie zapytanie do wydawnictwa TiM Film Studio:

Cytat:Witam,
Mam do państwa pytanie. Czy te wydawane przez was odpowiednio w grudniu i listopadzie "filmy roku" będą uhonorowane przez państwa wydawnictwo odpowiednim wydaniami DVD czyli dwupłytowymi czy możemy się spodziewać jedynie wydań jednopłytowych?
Pozdrawiam, xxx

I nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, a teraz taka informacja, cudnie Uśmiech.
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow

"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin

Odpowiedz
B2Ka napisał(a):TiM Film Studio
Ja podobnie jak Stefan Majewski TiM Film Studio bardzo dobrze znam, chocby z polskiego wydania "Rogue". Swego czasu szef strony, niejaki Luis Cyfer ;-) napisał do nich:

Witam. Pytanko jak w temacie. Mozemy liczyc na jakies dodatki do tego filmu? Cos bardziej wyszukanego anizeli "wybor scen" i "trailer"?

i otrzymal odpowiedz od Pana Tomasza Jawora (jak sam zaznaczył) o, taka:

Witam. Na wstępie bardzo dziękuję za zainteresowanie naszym katalogiem premier. Niestety w sprawie Rogue nie mam odpowiedzi, której by Pan ode mnie oczekiwał. Otóż mimo naszych usilnych starań oryginalny producent filmu, był wyjątkowo mało pomocny jeśli chodzi o wsparcie w materiałach produkcyjnych dla naszej lokalnej wersji. W związku z tym mieliśmy w firmie silne obawy, jeśli chodzi o wydanie tego tytułu, gdyż siłą rzeczy nie będzie on w pełni reprezentował naszych standardów. Jakkolwiek optymistycznym pozostaje fakt, że film będzie mógł zaistnieć oficjalnie w Polsce, a z naszych informacji czeka na niego sporo osób.

Ogólnie komedia - wszędzie na świecie są do tego filmu dodatki i nie ma z tym większego problemu, u nas oczywiście wydanie gołe, choć usilnie się starali (w dodatku ze zjebanym transferem obrazu - paski i inne wiksy). No ale fajnie, że w ogóle to wydali, trzeba się cieszyć Szczęśliwy Co do "Bękartów..." nawet nieźle się to wydanko zapowiada. Oczywiście i tak jeśli już miałbym cokolwiek wybierac i kupować, wziąłbym to - klik - w końcu i tak większosć filmu jest po niemiecku/angielsku :-)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
jesus, najgorszy ten napis na dole - "The New Film by QT". Postawisz takie na półce i za 10 lat dalej będzie new film by Duży uśmiech

Odpowiedz
No na polskim jest to samo - "Nowy film Quentina Tarantino", czyli to jak widać jakaś ogólnoświatowa głupota jest - trzeba będzie po prostu plastrem zakleić albo czyms równie skutecznym i tyle ;-)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
albo wziąć ten sekator i CIACH! CIACH! CIACH! Oczko

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości