9/10
24-11-2009, 18:52
|
Inglourious Basterds (2009)
|
|
Quentinowi wyszedł zajefajny film. Nie będę się rozpisywać co mi się podobało, a co nie, bo byłoby to powielenie 90% postów. Moją ulubioną postacią jest Archie Hicox
9/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
24-11-2009, 18:52
Drugie obejrzenie, 720p, no i muszę powiedzieć, że film ani troche nie traci podczas drugiego oglądania. Ba! po drugim razie wiem, że to jest kapitalny film na to żeby go sobie włączać co jakiś czas i delektować się genialnie wprost zagranymi scenami - kurde, pierwszy rozdział to jest wydestulowany geniusz Tarantino i wszystkich występujących aktorów. !!!
Tak sobie myślę, że 2009 to baaardzo dobry rok jest, co chwile wracam z kina z postanowieniem zobaczenia filmu drugi raz, albo kupieniem dvdika. Żyć nie umierać. 26-11-2009, 21:38
Po przekombinowanych "Kill Billach" oraz kompletnie złym i niestrawnym "Death Proof", Quentin serwuje w końcu udany, przyjemny filmik. Choć dużo tu typowych dla niego zagrywek, które potrafią zepsuć klimat na dobrych kilka minut (plansze z imionami, kretyńskie wstawki z narratorem, itp), to jednak całość nie tylko się broni, ale i zostawia pozytywne odczucia po sobie. Seans trwał 2,5 godziny, z czego 120 minut to ględzenie, jednak nie nudziłem się ani przez chwilę (kolejny plus - brak pierdzielenia o niczym; fajne to to było w "Pulp Fiction" ale potem... bleh). Doskonale zagrany i ogólnie sprawia wrażenie, że bliżej mu do klasycznego filmu, jak do tarantinowskiej błazenady.
7/10 PS. Pitt mówiący po włosku wymiata.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 28-11-2009, 21:51
Może nie wszyscy wiedzą, ale jest się z czego cieszyć, bo oto co trafi do sklepów 10 grudnia:
29-11-2009, 14:59 Hitch napisał(a):plansze z imionami, kretyńskie wstawki z narratorem fakt, to właściwie jedyny spory zgrzyt IB, którego nie łykam - cały wątek z przedstawieniem Stiglitza pod tym względem ssie, acz jest zabawny a po dvd melduję się w sklepie w dniu premiery, bo w końcu wygląda, że dostaniemy wydanko na światowym poziomie
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 29-11-2009, 17:30
A mnie się akurat te elementy podobały. W 100% poważny, na serio i po prostu taki, który mógłby się naprawde wydarzyć jest tylko pierwszy rozdział, a każdy inny to jazda mniej lub bardziej dowolna i wariacja Quentina na temat drugiej światówki, więc gdyby, plansza z imieniem Landy się pojawiła w pierwszym rozdziale i zobaczylibyśmy jego historyjkę z narratorem to bym narzekał, ale do Stiglitza pasuje to jak ulał. Mi od pierwszego ujęcia w zwiastunie nie podoba się Hitler i jego bym najchętniej wymienił na bardziej poważnego, mógłby mówić to samo, tylko nie pluć się jak niedorozwój.
29-11-2009, 17:54 simek napisał(a):A mnie się akurat te elementy podobały. W 100% poważny, na serio i po prostu taki, który mógłby się naprawde wydarzyć jest tylko pierwszy rozdział nie zgodzę się - a scena w piwnicy?
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 29-11-2009, 17:55 Mefisto napisał(a):cały wątek z przedstawieniem Stiglitza pod tym względem ssie, acz jest zabawnyJest zabawny i dobry sam w sobie. Jednak, można było to przedstawić w formie klasycznej retrospekcji. A tak całe to tarantinowanie odbiera filmowi 3 oczka.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 29-11-2009, 22:45
moim zdaniem 0,01 oczka, ale co tam
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 29-11-2009, 22:57
z rynku nie zniknie raczej, ale do 30 zł to se chłopak poczeka
no chyba, że trafi mu się na allegro
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 29-11-2009, 23:00
Mefisto, zgrywam się tylko. Szczerze mówiąc zdążyłem już o tej typowo tarantinowskiej zagrywce zapomnieć.
Coś mi mówi że po kolejnym seansie Basterdsy dostaną ode mnie 10/10. Tak czy inaczej to drugie miejsce na mojej liście best of 2009 (na pierwszym D9). 29-11-2009, 23:03
no, w końcu gadasz z sensem, bejbe :*
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 29-11-2009, 23:05 Mefisto napisał(a):z rynku nie zniknie raczej, ale do 30 zł to se chłopak poczeka no mi sie nie pali. Film wprawdzie wyborny ale moge poczekac, ewentualnie zza granicy sie sprowadzi ![]() a dodatki do posskiego wydania prezentują sie nastepujaco: Dodatki: dysk 1 * sceny usunięte i niewykorzystane * film propagandowy - Nation's Pride * kolekcja zwiastunów dysk 2 * Dyskusja z Quentinem Tarantino, Bradem Pittem i Elvisem Mitchellem * Jak powstała "Duma narodów" * Oryginalne Bękarty wojny * Rozmowa z Rodem Taylorem * Z Rodem Taylorem przy kuflu piwa * Anioł kamery Quentina Tarantino * Cześć Sally * Wycieczka po galerii z Elvisem Mitchellem * Prezentacja filmowych plakatów zrodlo: http://www.filmydvd.pl/x_C_I__P_40526666-40510001.html wypas! 29-11-2009, 23:10
YEAH! Całe szczęście, że ktoś tam wreszcie zmądrzał i wpadł na ten genialny pomysł. Co najciekawsze wtedy kiedy po raz pierwszy (20.11) pojawiła się na Stopklatce informacja o tym w jaki sposób zostaną wydane te filmy nie było mowy o tym wydaniu. Następnie wkurzony tym, że nazwali to filmami roku, a nie było mowy o dwupłytówkach wysłałem zapytanie oto takie zapytanie do wydawnictwa TiM Film Studio:
Cytat:Witam, I nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, a teraz taka informacja, cudnie .
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow
"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin 29-11-2009, 23:40 B2Ka napisał(a):TiM Film StudioJa podobnie jak Stefan Majewski TiM Film Studio bardzo dobrze znam, chocby z polskiego wydania "Rogue". Swego czasu szef strony, niejaki Luis Cyfer ;-) napisał do nich: Witam. Pytanko jak w temacie. Mozemy liczyc na jakies dodatki do tego filmu? Cos bardziej wyszukanego anizeli "wybor scen" i "trailer"? i otrzymal odpowiedz od Pana Tomasza Jawora (jak sam zaznaczył) o, taka: Witam. Na wstępie bardzo dziękuję za zainteresowanie naszym katalogiem premier. Niestety w sprawie Rogue nie mam odpowiedzi, której by Pan ode mnie oczekiwał. Otóż mimo naszych usilnych starań oryginalny producent filmu, był wyjątkowo mało pomocny jeśli chodzi o wsparcie w materiałach produkcyjnych dla naszej lokalnej wersji. W związku z tym mieliśmy w firmie silne obawy, jeśli chodzi o wydanie tego tytułu, gdyż siłą rzeczy nie będzie on w pełni reprezentował naszych standardów. Jakkolwiek optymistycznym pozostaje fakt, że film będzie mógł zaistnieć oficjalnie w Polsce, a z naszych informacji czeka na niego sporo osób. Ogólnie komedia - wszędzie na świecie są do tego filmu dodatki i nie ma z tym większego problemu, u nas oczywiście wydanie gołe, choć usilnie się starali (w dodatku ze zjebanym transferem obrazu - paski i inne wiksy). No ale fajnie, że w ogóle to wydali, trzeba się cieszyć Co do "Bękartów..." nawet nieźle się to wydanko zapowiada. Oczywiście i tak jeśli już miałbym cokolwiek wybierac i kupować, wziąłbym to - klik - w końcu i tak większosć filmu jest po niemiecku/angielsku :-)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
30-11-2009, 01:59
jesus, najgorszy ten napis na dole - "The New Film by QT". Postawisz takie na półce i za 10 lat dalej będzie new film by
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 30-11-2009, 02:10
No na polskim jest to samo - "Nowy film Quentina Tarantino", czyli to jak widać jakaś ogólnoświatowa głupota jest - trzeba będzie po prostu plastrem zakleić albo czyms równie skutecznym i tyle ;-)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
30-11-2009, 02:15
albo wziąć ten sekator i CIACH! CIACH! CIACH!
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 30-11-2009, 02:36 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |