LEGO / Ninjago
(17-01-2015, 00:08)Perfik napisał(a): Jestem chyba jedyną osobą na świecie, która nienawidzi tej piosenki.
Nie jesteś.

Śmieszne jest oczywiście to usprawiedliwianie braku nominacji dla LEGO "dziadami z Akademii", skoro te same dziady doceniają inne animacje przeznaczone raczej dla dzieci, czy nawet takiego Johnny'ego Deppa za rolę w "Piratach z Karaibów". No ale jak się nie ma, co się lubi, to się szuka wymówek.

PS. Reakcja reżysera na twitterze doskonała.

Odpowiedz
To prawda, Mierzwiak nie jest dziadkiem z Akademii, a tez się nie zna. ;)

Odpowiedz
Wydaje mi się, że dziadom z Akademii łatwiej jednak załapać How to Train Your Dragon niż film, w którym 85% żartów dotyczy współczesnej popkultury i w którym te żarty są podawane w absurdalnym tempie.

No i - Lego Przygoda nie do końca jest filmem dla dzieci :)
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
(17-01-2015, 00:08)Perfik napisał(a): Jestem chyba jedyną osobą na świecie, która nienawidzi tej piosenki.

Nie. Już chyba nawet ten remix/zrzynka Pitćwoka (?) z utworu A-HA (?) lepiej się słucha.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Mnie się najbardziej podobają argumenty, że o dwóch z pięciu nominowanych filmów nigdy nie słyszeli - ergo jakim cudem mogą być lepsze :). Ode mnie dziadki mają propsy za to, że praktycznie co roku doceniają jakieś europejskie i azjatyckie animacje.

Odpowiedz
(17-01-2015, 00:26)Motoduf napisał(a): No i - Lego Przygoda nie do końca jest filmem dla dzieci :)
Bitch, please :) Ostatnio kupiłem sobie trzy mini zestawy LEGO Star Wars i ich składanie dostarczyło mi więcej radochy niż pińćset gagów, smaczków i sraczków z tego filmu. Paliwo w postaci uderzania w sentyment dorosłego widza wyczerpało się temu filmowi po jakichś dziesięciu minutach jazdy, choć zaznaczam, że gdyby nie koszmarny live-action finał, odebrałbym go znacznie lepiej jako całość, ale niestety jest to coś co w moich oczach psuje ten film.

Odpowiedz
(17-01-2015, 00:34)Perfik napisał(a): Ode mnie dziadki mają propsy za to, że praktycznie co roku doceniają jakieś europejskie i azjatyckie animacje.

I za to szacunek, gdyż te animacje zasługują na uznanie. Ale z drugiej strony nominowanie "Big Hero 6" to tak dla zasady, gdyż to Disney. Zaznaczam, uwielbiam "Wreck-It Ralph", ale ta animacja jest tak schematyczna, tak typowa, że dla mnie jakoś nie zasługuje na nominację. Podobnie "Boxtrolls", które jest sympatyczne, ale nie ma co się równać chociażby z "Coraline".

I nie ograniczyłbym "Lego: The Movie" wyłącznie na jechaniu po nostalgii i gagach.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Bitch, please :) Ostatnio kupiłem sobie trzy mini zestawy LEGO Star Wars i ich składanie dostarczyło mi więcej radochy niż pińćset gagów, smaczków i sraczków z tego filmu. Paliwo w postaci uderzania w sentyment dorosłego widza wyczerpało się temu filmowi po jakichś dziesięciu minutach jazdy, choć zaznaczam, że gdyby nie koszmarny live-action finał, odebrałbym go znacznie lepiej jako całość, ale niestety jest to coś co w moich oczach psuje ten film.

Z tym, że to film dla dorosłych, nie chodziło mi o nostalgię, a to, że Lego Przygoda to całkiem zgrabna, niegłupia dystopia, momentami mocno satyryczna :). I jakoś nie wydaje mi się, żeby przeciętny ośmiolatek zrozumiał, o co chodzi z konformizmem w zakresie kupowania/słuchania tego samego.

Nie przesadzałbym też z jechaniem na nostalgii, no bo serio, ile odwołań do wspomnień dorosłych jesteś w stanie wymienić? Na pewno astronauta z lat osiemdziesiątych i Star Wars, ale poza tym? Większość żartów nie odnosi się do dzieciństwa dorosłych widzów; te żarty są po prostu do dorosłych skierowane, tak samo, jak było choćby w pierwszym Shreku.

Live action finał jest słaby, tu się zgodzę, ale już zamykający film najazd Duplo -10/10 :)

Odpowiedz
Świat w LEGO to naprawdę ciekawa dystopia. Szczególnie jak się spojrzy, że mamy do czynienia z wielką korporacją, LEGO, która używa swojej marki, do sygnowania filmu w pewnym sensie krytykujący konsumpcjonizm i niektóre zasady kapitalizmu.
Ale wiadomo, że to są te motywy dla starszych.
Przy czym w LEGO z żartami to są one moim zdaniem lepsze od Dreamworksowskiego mrugania okiem do dorosłych.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(17-01-2015, 03:30)Motoduf napisał(a): Nie przesadzałbym też z jechaniem na nostalgii, no bo serio, ile odwołań do wspomnień dorosłych jesteś w stanie wymienić?
Hmm, niech się zastanowię... jest tym cały film? Bo jest w formie LEGO? :) Gdyby nie to, jaki stosunek mam do klocków, film w ogóle by mnie nie interesował, zwłaszcza jako fana najlepszych animacji Pixara.

Odpowiedz
(17-01-2015, 14:13)Mierzwiak napisał(a): stosunek mam do klocków

pervert alert!
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
https://twitter.com/Roxikinz/status/258699297078521856

LOL :D

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Hmm, niech się zastanowię... jest tym cały film? Bo jest w formie LEGO? :) Gdyby nie to, jaki stosunek mam do klocków, film w ogóle by mnie nie interesował, zwłaszcza jako fana najlepszych animacji Pixara.

No ale idąc tym tokiem rozumowania, to jedna trzecia filmów, które wchodzą do kin, jedzie na nostalgii :D

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
No i taki trailer do filmu animowanego ja rozumiem. Poza tym fabuła miodzio - apokaliptyczny klimat pozbawionych ludzików nadziei w walce z opresyjnym Duplo :).

Premiera dopiero w lutym? Meh...

Odpowiedz
Wygląda mega fajnie, wizyta w kinie obowiązkowa :)

"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Kocham pierwszą część i wiadomo nie należy oceniać książki po okładce itd. ale jakoś na razie nie porwał mnie ten trailer. :/
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Strasznie suchy trailer, ale filmografia Pratta uwzględniająca Indianę Jonesa mnie rozbawiła.

Odpowiedz
Nie dałem rady obejrzeć tego zwiastuna do końca.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon