LOST (ABC, 2004-2010)
Jak przystalo na odcinek z retrospekcjami Jina i Sun - cienizna.
Jak widac, nie moze byc caly czas fajnie.

Odpowiedz
Przecież wspomnienia Sun były wyjątkowo całkiem niezłe :) W przeciwieństwie, do dosyć drętwych wspomnień Desmonda z poprzedniego odcinka (wcześniej było znacznie lepiej).

Odpowiedz
Khet napisał(a):drętwych wspomnień Desmonda

Ostatnie retro Desmonda było rewelacyjne. Po Locke najlepsze w tym sezonie! A jeśli chodzi o Sun to średnio ale nie najgorsze.

Odpowiedz
Khet napisał(a):Przecież wspomnienia Sun były wyjątkowo całkiem niezłe :)

A zlituj sie. Nudne jak cholera i ckliwe jak wciaz powtarzane: 'kocham cie do szalenstwa'. W ogole caly ten odcinek taki telenowelowo-melodramatyczny. <rzyg>

Odpowiedz
A ja tam uwielbiam koreańską parkę (ze wskazaniem na Sun) i uważam ich retro za świetne. Zwłaszcza te, gdzie okazało się że
SPOILER 3x18
to tak naprawdę ona odpowiada za te wszystkie złe rzeczy, które robił Jin. Świetna sprawa.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):A ja tam uwielbiam koreańską parkę (ze wskazaniem na Sun) i uważam ich retro za świetne.

Mierzwiak, ty malo co w Lost uwazasz za nieswietne. Twoje opinie sa w tej kwestii malo wiarygodne. ;)

Odpowiedz
Jestem w tym serialu zwyczajnie zakochany, co nie znaczy że nie dostrzegam pewnych wad. Gdybym chciał, wypisałbym je. Ale nie chcę :D

Właśnie nasunęło mi się takie małe spostrzeżenie - niejednoznaczność i zagadkowość postaci Juliet kojarzy mi się bardzo z Iriną Derevko z ALIAS (dla niewtajemniczonych: poprzedni serial J.J Abramsa). Tylko że tam ostatecznie twórcy poszli po najmniejszej linii. Jeśli tak samo stanie się z Juliet, będzie to wielka porażka, bo postać jak i aktorka są pierwsza klasa.

Odpowiedz
No wkoncu pojawila sie jakas pieknosc :D ahh Naomi , tylko zeby ja nie usmiercili za szybko :o . Zgadzam sie z Jakuzzi , retrospekcja naprawde nudna w cholere . Dobrze ze Jin troche namachal sie kopiac Mikhaila ( bo jaki bylby z niego Koreanczyk bez karate :) ) .

Jestem ciekaw gdzie Ben ze swoja swita sie wybral :D ?? Chyba nie do kolejnego hoteliku ? 8)

Odpowiedz
MOLQ napisał(a):No wkoncu pojawila sie jakas pieknosc :D ahh Naomi ,

Czy ja wiem... Kate wymiata ;-)

Cytat:Jestem ciekaw gdzie Ben ze swoja swita sie wybral :D ?? Chyba nie do kolejnego hoteliku ? 8)

SPOILER 3x19

W następnym odcinku ma pojawić się Locke.. więc pewnie i Ben :)

KONIEC

Odpowiedz
Owszem Kate jest ladna , ale nie ma tak fajnej chrypki i cery jak Naomi i w ogole Kate jest jakas dziecinna :) . Zobacze jak sie Naomi dalej rozkreci i dopiero pozniej wyciagne wnioski :D jak narazie 1:0 dla Naomi :D hihi

Odpowiedz
3x19

To chyba najlepszy odcinek w historii tego serialu. Niesamowity. Jeśli coś tak genialnego ma miejsce przed finałem, wolę nie myśleć jak skończy się sezon.

Odpowiedz
uwaga, spojlery

odcinek 18 był strasznie drętwy, retrospekcja Sun ...zieeew.... głupie zachowania rozbitków. Dopiero ostatnie zdanie miało kopa (to chyba czyściec będzie :D ). W 19 było już lepiej, retrospeckje na wyspie i kilka wątków. Widać ze serial rozkręcił się przed końcem sezonu. Jednak w tych odcinkach uderzyło mnie jedno: totalna głupota i niekonsekwencja rozbitków. Mieli cudownie zmartwychwstałego ruska - puścili go wolno. W obozie jest Juliet, jedna z tych którzy porywali i zabijali ich na początku, i nic sobie z tego nie robią (oprócz wyłączenia jest z życia towarzyskiego plażowiczów). Nie zadają jej żadnych pytan na temat innych bo to nietaktowne. Stacji medyczne tez ne przeszukali (wielgaśny przełącznik w jednej z szafek).
Co za głupota. Im chyba nie zalezy na opuszczeniu tej wyspy, informacje o wrogach to podstawa przyżycia a oni głównie snują się po plaży.
Wpuścić tam Jacka Bauera (jestem swieżo po 5 sezonie, hyhy), on w jednym odcinku wyciągnąłby cenne informacje od ruskiego i Juliet (Said z Benem bujał się chyba kilka dni a i tak nic z niego nie wyciągnał, dobrze za to poszło mu torturowanie jednego ze swoich - no comment).
get ready for suprise...

Odpowiedz
SPOILER

Czyli wiadomo mniej-więcej co będzie działo się w finałowych odcinkach: 'Inni' przybędą do obozu aby zabrać kobiety w ciąży a rozbitkowie będą czekać...

Odcinek 2x19 może nie najlepszy ale bardzo dobry. Zrazili mnie strasznie 'Inni' gdyż myślałem, że Oni są dobrzy a tu proszę... chcą aby Locke zabił swojego Ojca.... oj, oj.. już ich nie lubię ;-)

koniec

Odpowiedz
SPOILER

Nie wspominając już o fakcie, że w końcu Sawyer dokonał zemsty...pytanie tylko, czy rzeczywiście przyniesie mu to spokój :]

Odpowiedz
Natężenie emocji w tym odcinku było nieprawdopodobne. Scena Sawyer/Cooper - bezcenna. Najlepsze że dokładnie było wiadomo co się stanie. Ha! Wiedziałem to od momentu, gdy tylko pokazali Coopera w poprzednim odcinku o Johnie. A mimo to 3x19 dostarczył mi ogromnej dawki silnych wrażeń.

Co to innych nie byłbym taki pewny jacy są - nie wiadomo. Po części wydają się dobrzy, po części źli, ale nie wiemy o co im chodzi i co tak naprawdę robią na wyspie.

Odpowiedz
Ja mogę powiedzieć jedno - 3 sezon miażdży - i tyle ;) Co prawda nie od samego początku, ale jednak ostatnie 9 tygodni było niesamowite.
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
W ciągu najbliższych 2 tygodni ABC ma oficjalnie podać, że serial skończy się na 5 sezonie, jednak będzie on krótszy od dotychczasowych, podobnie jak było to w przypadku "Alias" (17 odcinków w V sezonie). Miłym smaczkiem byłby 108 odcinek :wink:

I dobrze. Raz, że teraz twórcy mogą dokładnie rozplanować fabułę i odpowiednio regularnie dozować rozwiązania kolejnych zagadek, a dwa - po tym czego dowiedzieliśmy się na razie w 3 sezonie (i wcześniej też) widać że za tym wszystkim kryje się sporo historii i r sezon to byłoby za mało. Yupi!

Odpowiedz
myślicie, że wrócą do domu w ostatnim odcinku ;-) ?

Odpowiedz
Nie wiem co myślę, bez kitu ;) Trochę mnie przeraża wiadomość o 5 sezonie, ale wiadomość o 3 też mnie kiedyś przerażała (i myślałem, że słusznie po kilku pierwszych odcinkach) więc zobaczymy co oni tam powymyślają.
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
- Penny
- dymek
- przeszłość wyspy
- historia Dharmy
- 16 lat Danielle na wyspie
- Jacob
- wyjaśnienie tego czym jest wyspa, jakimi rządzi się prawami

Jak dla mnie to BARDZO dużo materiału :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon