Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. / Agent Carter
[Obrazek: tumblr_oduecxl7FS1uslsrzo1_500.gif]

Powracają chyba dobre strony serialu z drugiego sezonu, czyli wielowątkowa fabuła, tajemnice i dobra akcja.
Pierwszy ep nowego sezonu fajny i czekam co będzie dalej.

Odpowiedz
Ej, wcale nie wygląda to źle!
https://thumbs.gfycat.com/ShrillBitterFox-mobile.mp4

Cigarettes and coffee, man. That's a combination.

Odpowiedz
Wie ktoś może, kiedy premiera czwartego sezonu na FOX?
"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop... ever, until you are dead!" - Kyle Reese

Baretto - Filmweb

Odpowiedz
Widzę, że mieszają w to elementy mitologii Blaze'a/Ketcha. Więc chyba oficjalnie nadzieję na występ tych postaci w filmach można spuścić w kiblu.

Karny kutas Marvel, karny kutas.

Odpowiedz
Jakie elementy Blaze'a/Ketch'a wmieszali w Reyesa?
Zmieniają nieco historię Reyesa dostosowując do serialu, ale nie widzę w nim niczego z tamtych postaci.

Odpowiedz
W zwiastunie do drugiego odcinka mówi o tym, że sprzedał duszę diabłu, a aktor grający Reyesa w jakimś wywiadzie zdradził, że będą nawiązywali do Mefisto. No i wychodzi na to, że Reyes nie jest opętany przez swojego wujka mordercę a ducha zemsty.

Odpowiedz
No i git. Może w solowym serialu/filmie ukażą jak duch zemsty przechodzi na kogoś innego itp. Chyba, że w ogóle już nie planują niczego solowego z Ghost Riderem.

Odpowiedz
To tylko zapowiedź, a ją się tworzy tak by ciekawiła, samo stwierdzenie potem mogą jakoś inaczej rozwinąć, z resztą nie znam postaci na tyle by czuć jakieś rip-off, wszyscy Riderzy, a było ich sporo w taki czy inny sposób zdobywali moce Ridera, a najczęściej poprzez deadl z Mephisto :P

Odpowiedz
Blaze, Badilino i Caleb sprzedali swoje dusze. Ketch i reszta moce odziedziczyli. Reyesa wyróżniało to, że nie ma z tym nic wspólnego, poza ogniem piekielnym (ale to w Marvelu nie jest moc przypisana tylko do Riderów) oraz zerżniętym desingem płonącego pojazdu i czachy.

A skoro Marvel Studios dał zielone światło na to, by w serialu mogli używać mitologii innych postaci, to raczej oznacza, że sami nie mają żadnych planów względem nich.

Odpowiedz
Tego bym nie powiedział, nie mają planu na Reyesa i to oczywiste, postać ma tylko jedną pełną serię i druga dopiero nadchodzi, więc też ją ubarwiają, zmieniając co nieco.
Nie wiem czemu ludzie myślą, że jak użyją jednego, nieznanego szerzej Ridera, to już cały wątek jest do wycięcia.

Odpowiedz
Obejrzałem. Po słabym 3 sezonie stwierdzam ogromny skok jakościowy w tym odcinku. Jest mrocznie, tajemniczo, a efekty specjalne - jak na serial telewizyjny - są świetne. Ghost Rider wypadł rewelacyjnie, wątek SI na bank wyjdzie ciekawie (powiew Ex Machiny poczułem) no i tajemnicza skrzynka z jakimś duchem (czyżby przybysz z innego wymiaru?) zrobiła robotę. Serial, który spisałem na straty obudził we mnie na nowo tego ducha Szildów, którego mogliśmy poczuć przy okazji zdarzeń z Zimowego Żołnierza.

Odpowiedz
3 sezon nie był słaby, raczej druga połowa sezonu i ostatnie parenaście odcinków :P

Odpowiedz
Tyle nawiązań do Blaze'a w prologu do ostatniego odcinka. Czyli kompletny sztylet dla Ghosta w filmach...

Odpowiedz
No i już wiemy jak Robbie zyskał moce i w dodatku dostaliśmy wprowadzenie nowej postaci:

Tutaj zdjęcie, też spoiler :P

Odpowiedz
Część mojej ekscytacji MCU umarła bezpowrotnie.

Odpowiedz
Bo co?

Odpowiedz
Bo nie jest tajemnicą, że telewizyjny Marvel to nic innego jak odpadki z którymi Marvel Studios nie planuje nic robić. Z tą różnicą, że Netflix jakoś kompetentnie to wykorzystuje, gdyż wiedzą, że streetlevelowcy nie są tak kosztowni. ABC bierze na barki Inhumans czy Riderów i kompletnie się wypierdalają na twarz.

Serialowy Ghost Rider to idiotyzm, co udowadnia ten sezon AoS. Tylko chodzi po korytarzach i przez minutę mu czacha płonie (z efektami jak z początku tysiąclecia). Ciężko też twórców za to winić, bo przecież nie ma budżetu na nic bardziej wymyślnego.

Kurwa, wolałbym już trzecie kinowe gówno od Sony z Nicolasem Cage. Przecież ta głupkowata, niskobudżetowa tandeta była ciekawsza od tego co mamy w AoS:

Odpowiedz
Może na seriale mają wywalone, ale na taką postać jak Ghost Rider myślę, że nie. Może pojawi się w film z kolejnym wcieleniem ducha zemsty, albo jakiś origin? Aż mi smutno, że w tym miernym serialu umieścili taką postać. :(

Odpowiedz
Co nie zmienia faktu, że serial i tak trzyma lepszy poziom niż reszta komiksowych widowisk, a sam Robbie mimo mojego uwielbienia Cage'a, jest lepiej prowadzoną postacią.
Efekty jak efekty, jak na serial tv, są bardzo fajne, z resztą nie jestem tak małostkowy by narzekać na efekty, kiedy są one drugorzędne względem historii, to tylko dodatek podkreślający postać o paranormalnych zdolnościach.

Ja lubię kinowe Ghost Ridery, jako lekkie zabawowe kino, ale przecież te filmy względem historii Ridera z serialu to totalne gówno, w Agentach, historia jest prowadzona lepiej, jasne, wciąż jest ten serialowy szlif i psuje to kontrast, ale mimo wszystko, to lepiej poprowadzony Rider, jedyne co lepsze było w kinówkach, to efekty Ridera w SoV, a tak, nic nie zasługuje na zapamiętanie.

Ale oczywiście, każdy ma swoją opinię, więc spoko :)

A tak poza tym to większość nawet nie zna Robbiego, a przeżywa, że umieścili go w serialu, Nicka Fury'ego też i co? i nic, i pojawił się w filamach xD

Odpowiedz
Cytat:Question: How did you come to the decision to not incorporate the current timeline of the Marvel Cinematic Universe?

JED WHEDON: Part of it had to do with the question of when we’d air, truthfully. We had talked about summer, but there was always a chance that we’d get moved up to the beginning of the year. With the amount of characters and money and machine in place with Endgame, we had to dodge it completely.

JEPH LOEB: It’s the most important film of the year. That’s what it was.

WHEDON: So, imagine if we had incorporated it, and then, at the last minute, the network was like, “You know what? We’d love to have this on in January.” And then, all of a sudden, we’d spoil something. So, we made the decision to just be pre-snap, tell our story, and carry it forward. Hopefully, it will be satisfying and, in no way, a thing that bothers you about the show. We have our logic, but we don’t spend any time explaining it because we just wanted people to enjoy our story.

Niby nic nowego, ale można już oficjalnie ignorować ten serial jako "część" MCU. Niesamowity strzał w stopę, bo Snappening dał im przecież możliwość eksplorowania historii w tym 5 letnim przeskoku z "Endgame", który przecież w filmach będzie raczej nietknięty. Tą telewizyjną dywizją Marvela jakieś debile zarządzają.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon