Najlepsze komputerowe efekty specjalne
Jak dla mnie nie było tego widać, może dlatego, że stwór poruszał się pomiędzy samymi wysokimi budynkami.

A co do niskich budżetów i świetnych efektów to podaje najlepszy przykład:
[Obrazek: 245593.1.jpg]
[Obrazek: 245583.1.jpg]
[Obrazek: 245602.1.jpg]

Odpowiedz
Czy świetne? Nie wiem czy efekty, które mają być "animkowate" można tak rozpatrywać.

BTW -

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:Czy świetne? Nie wiem czy efekty, które mają być "animkowate" można tak rozpatrywać.

A czemu niby nie?

To chyba podobna sytuacja do tej z tematu o zdjęciach:D

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/video/making_of/jak+powsta%C5%82a+widowiskowa+scena+z+fina%C5%82u-29660
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Dlaczego tego materiału nie ma na Blu-ray? No tak, zapomniałem, bo Avengers dostało najbardziej gówniane wydanie 2012.

Odpowiedz
(29-12-2012, 00:37)Mierzwiak napisał(a): Dlaczego tego materiału nie ma na Blu-ray?

Sprostuj jeśli się mylę:
chyba większości takich FX showreeli, (które można znaleźć na stronach firm od efektów) nie umieszczają w dodatkach, nie?

Nie mówię akurat o tym, gdzie są wypowiedzi twórców ale o takich typowych, gdzie jest tworzenie efektu i muzyczka w tle.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Źle się wyraziłem, miałem na myśli nie tyle konkretnie ten filmik, co raczej o to że FX-owego making ofu (jak i making ofu jako takiego) w wydaniu tego filmu w ogóle nie ma.

(29-12-2012, 00:48)shamar napisał(a): Sprostuj jeśli się mylę:
chyba większości takich FX showreeli, (które można znaleźć na stronach firm od efektów) nie umieszczają w dodatkach, nie?
Raczej niespotykane, aczkolwiek wśród dodatków do Avatara są takie showreele z 6 różnych firm od efektów.

Odpowiedz
Po kolejnym seansie Starship Troopers, muszę to powiedzieć: efekty w tym filmie są doskonałe! Ścisła czołówka generowania stworków (niektóre arachnidy wyglądają jak animatronika!).
loading podpis...

Odpowiedz
Starship Troopers ma jedne z najlepszych CGI jakie widziałem. Jednak film miał pecha bo natrafił w 1997 roku na dwóch mocarzy pod względem efektów: oscarowego Titanica i film, który ma prawdopodobnie najlepiej wykonane ujęcie CGI EVER (zaczyna się na 0:54 <<< ja tu nie widzę efektu komputerowego, tylko prawdziwego dinozaura):

Odpowiedz
(29-12-2012, 12:40)Juby napisał(a): film, który ma prawdopodobnie najlepiej wykonane ujęcie CGI EVER (zaczyna się na 0:54 <<< ja tu nie widzę efektu komputerowego, tylko prawdziwego dinozaura):
Bo to ILM:)
<fanboj ILM mode off>

Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Tylko szkoda, że pękająca w deszczu iskier żarówka (druga od prawej nad szyldem uderzonym przez T-rexa) nadal się pali...
<czepialski mode off>
Choć to błąd w tradycyjnym efekcie. Ten komputerowy bez zarzutu.

Odpowiedz
Dinozaury z dwóch pierwszych Parków są nie do pobicia.:)

A co do filmiku z Avengers - ciekawy, ale jak na tak dużą ilość pracy i kombinowania, efekt finalny jest zaskakująco mało... efektowny. Nie jest to jakiś specjalny zarzut względem tego przyzwoitego filmu, ale wygląda mimo wszystko bardzo serialowo. A teraz, kiedy obejrzałem ten klip, dziwię się jeszcze bardziej, że można zastosować tyle sztuczek i stworzyć wizualnie tak nijaką sekwencję.

Odpowiedz
(30-12-2012, 09:03)military napisał(a): Dinozaury z dwóch pierwszych Parków są nie do pobicia.:)

Really?
[Obrazek: Davy_Jones.jpg]

Odpowiedz
Really. W ruchu już ta morda nie wygląda tak fotorealistycznie.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Owszem, wygląda:

Odpowiedz
Nie, nie wygląda.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Davy Jones jest świetny, ale do fotorealizmu trochę brakuje i czuć pewną sztuczność.

Odpowiedz
Widzieliście Davy Jonesa na Blu-ray?

Odpowiedz
Nie. Jest lepiej czy gorzej?

Odpowiedz
Wizę, że niektórzy mają problemy ze wzrokiem. Davy Jones to jeden z najlepszych (a może nawet najlepszy) efektów komputerowych jakie powstały do filmów i rzadko które ujęcie w Skrzyni umarlaka zdradzają jego sztuczność.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon