Out For Justice (reż. John Flynn)
Daj mi tylko cywilny wóz i STRZELBĘ :)
Idealny przykład jak powinno się traktować z miejsca zatwardziałych kryminalistów/psychopatów.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
U mnie była "broń". Pewnie to jakaś zniewieściała reedycja DVD :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Seagal prosi o strzelbę, żeby upierdalać łby i kończyny:

[Obrazek: justice03med.jpg]

Odpowiedz
Wszystkie moje filmy będą się tak zaczynać:

Zawsze miałem słabość do tego konkretnego filmu Seagala. Po dzisiejszym obejrzeniu 10/10 bez dyskusji.

Odpowiedz
Bo to najlepszy film senseja. Idealne połączenie akcji, sensacji i kina kopanego. Lepszy jest już tylko "Pocałunek Smoka", choć i od niego arcydzieło z Seagelm ma chociażby mocarniejszy klimat.
--
Laozi

Odpowiedz
W pytę film. W sumie nie ma się co rozpisywać, scen i zajebistych motywów co niemiara (Seagal wbijający do knajpy i rzucający do łebków tekstem, że powinni zawalczyć o jego odznakę - <3), a i parę fajnych one-linerów się znajdzie.

- 10 dolców? Myślałem, że bierzesz chociaż 15.

:)

Podoba mi się też to, że rezyser nie traci czasu na żaden rozbudowany wstęp - Forsythe rozwala gliniarza, a potem przypadkową babkę na drodze (swoją drogą, zajebisty motyw, szybko charakteryzujący postać, z jaką mamy do czynienia), Seagal dostaje samochód i strzelbę i idzie rozjebać Forsythe'a. Tyle. Nic więcej wiedzieć nie potrzeba. Obaj panowie w każdej swojej scenie dostarczają, a ich końcowe starcie to nie żaden honorowy pojedynek, tylko zwyczajny, surowy wpierdol, z korkociągiem na deser. Jedyne, co bym wywalił, to scene z psem na koniec, tutaj już trochę zapachniało przaśnością z póżniejszych filmów Senseia. Poza tym cymes, staroszkolna sensacja w najlepszym wydaniu.

Odpowiedz
~22 miliony wyświetleń:

I'm gonna keep coming back to this video, until someone sees Ritchie

:)

Odpowiedz
Uwielbiam tę scenę. Wzorowo nakręcone zbiorowe przesłuchanie lujów w podrzędnej spelunie. I nawet Dan Inosanto ma cameo :)
--
Laozi

Odpowiedz
(22-02-2009, 18:12)Gal Anonim napisał(a): To co mnie w tym filmie uwierało to właśnie walki, które wyraźnie są robione pod kamerę (co mnie zawsze wkurza, apogeum tego to chyba filmowy Blade). Brakuje chaosu i przypadkowości - realizmu. Wyrwane z kontekstu mogą bawić wzrok (jak choćby brutalność w PWZ), ale podczas oglądania filmu jest to niewygodne. Walka u rzeźnika? Seagal rozwala jednego kolesia (fajny motyw z tasakiem), potem drugiego, a trzeci w między czasie stoi i się patrzy, jak mu Seagal torturuje kumpli. A potem ten sam gość (albo koleś od rzeźnika - nie pamiętam już) zostaje ogłuszony przez bohatera dużą kiełbasą. Nie mogę brać na poważnie takiego starcia. Tak samo jak ciężko mi brać na poważnie kogoś, kto rozładowuje broń przed starciem z kilkunastoma kolesiami, którzy chcą go zabić.

Ogladalem wlasnie to nagranie z tuby i od razu mi sie skojarzylo z tym wpisem, ktory z jakiegos powodu zapadl mi lata temu w pamieci:

https://www.youtube.com/shorts/cWgW6TmGbb4
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon