Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Kochani, czas na podsumowanie. Źle zrobiłem, że na początku nie ustaliło się jakichś konkretnych zasad według których wyłonimy zwycięzców w poszczególnych kategoriach, więc przyjąłem zasadę, że każdy film wymieniony jako główny w danej kategorii dostaje 3 pkt, natomiast pozostałe 1 pkt. Jeśli ktoś nie wyszczególnił jednego filmu, wtedy wszystkie propozycje liczyłem jako 1 pkt, jeśli ponumerował ze wskazaniem że w kolejności od najlepszego, miejsce pierwsze liczone jako 3.
Brałem pod uwagę tylko filmy które weszły do polskich kin w 2007, i tylko te które uzyskały minimum 2 pkt.:
Oto wyniki naszego podsumowania:
NAJLEPSZY FILM 2007:
1) The Prestige (26 pkt.)
2) Death Proof (16)
3) Pan's Labyrinth; Zodiac (15)
4) 300 (9)
5) The Fountain (8 )
6) Planet Terror (6)
7) 3:10 to Yuma; Little Children; Little Miss Sunshine; Ratatouille (5)
8 ) The Bourne Ultimatum; Mr. Brooks (4)
9) A Guide to Recognizing Your Saints; The Simpsons Movie; Stardust (3)
10) The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford; Fracture; The Good Shepherd; The Last King of Scotland; The Lives of Others; Notes on a Scandal; Pirates of the Caribbean: At World's End; Rocky Balboa; Scoop; Sympathy for Mr. Vengeance (2)
NAJGORSZY FILM 2007:
1) Ghost Rider; Transformers (10 pkt.)
2) Katyń; Świadek koronny (6)
3) AVPR: Aliens vs Predator - Requiem; Die Hard 4.0; Dlaczego nie! (5)
4) 300 (4)
5) Epic Movie; Inland Empire; Pirates of the Caribbean: At World's End; Spider-Man 3 (3)
6) 4: Rise of the Silver Surfer; Captivity; Hostel: Part II; Ryś; Shooter; Shrek the Third, Testosteron (2)
ROZCZAROWANIE 2007:
1) 300; Die Hard 4.0 (9 pkt.)
2) The Golden Compass; Katyń; Shrek the Third; Spider-Man 3 (3)
3) 3:10 to Yuma; Harry Potter and the Order of the Phoenix; Sunshine (2)
300 wyraźnie budziło skrajne emocje, włącznie z rozczarowaniem :)
06-01-2008, 23:23