Pacific Rim (2013-2018)
Mnie w ogóle filmy nie przekonują bo ci ludzie na ekranie tylko udają.

Odpowiedz
Ale teraz wszystko jest przepuszczane przez komputer, trzeba było by się obrazić na każdy film po 2000 roku, od hollywoodzkich superprodukcji, przez Garden State, po Almodovary i polską "Różę".

Odpowiedz
(30-04-2013, 13:34)tchopz napisał(a): Czyli, żadna ze współczesnych animacji nie ma prawa być z definicji dla Ciebie angażująca, tak?

Faceci w gumach byliby bardziej angażujący, bo nie byliby sztuczni? I tylko dlatego?

A to jest temat o filmie animowanym?
I tak sto razy bardziej uwierzę z żółwia ninja z 1990 r. niż niebieskie smerfy z Avatara z 2009 r. Takie efekty CGI zawsze walą oczojebną plastikową sztucznością.

Wyjątki bywają ale "Pacific Rim" nie oferuje efektów tak dobrze wykonanych jak w "Jurajskim Parku" czy "Dystrykcie 9" gdzie nie razi to wypolerowaną "rzeczywistością".

(30-04-2013, 13:38)Szaman napisał(a): Ale teraz wszystko jest przepuszczane przez komputer, trzeba było by się obrazić na każdy film po 2000 roku, od hollywoodzkich superprodukcji, przez Garden State, po Almodovary i polską "Różę".

W wypowiedzi użyłem stwierdzenia widoczne CGI, składające się w 90% z CGI filmy. To że nie ma dziś filmów bez efektów jest oczywiste ale można je wykorzystać w sposób niezauważony lub wykonać dużo lepiej.

Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Bez kitu, Krokiet ma rację. Twórcy powinni wziąć dupę w troki i sami zbudować te wielkie roboty, a potwory wyhodować. Robiąc film o walkach wielkich maszyn z mutantami z kosmosu twórcy poszli po najmniejszej linii oporu. Del Toro sucks!
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
(30-04-2013, 14:02)SonnyCrockett napisał(a): I tak sto razy bardziej uwierzę z żółwia ninja z 1990 r. niż niebieskie smerfy z Avatara z 2009 r. Takie efekty CGI zawsze walą oczojebną plastikową sztucznością.

Ja tam nie wierzę w żadne z wymienionych, co nie zmienia faktu, że na jednym i drugim potrafię się dobrze bawić. Avatar nie jest mniej angażujący niż TMNT dlatego, że jest pełny CGI.

Odpowiedz
(30-04-2013, 14:02)SonnyCrockett napisał(a): wykonać dużo lepiej
To co tu w końcu jest problemem, fakt, że masz sceny w 100% CGI, czy że to CGI jest sztuczne? Dla mnie te sceny prezentują dokładnie taki poziom, jakiego oczekuję po CGI AD 2013, a Ty chciałbyś czego? Żeby po obejrzeniu zwiastuna nie móc powiedzieć, czy to CGI robot czy prawdziwy? :)

Może w ogóle nie należy kręcić takich filmów?

Odpowiedz
(30-04-2013, 14:21)Mierzwiak napisał(a): Żeby po obejrzeniu zwiastuna nie móc powiedzieć, czy to CGI robot czy prawdziwy? :)

O to, to tato bym chciał. :P

A jeżeli tego nie da się zrobić to nie warto kręcić takiego filmu. Ale no tak przecież "Avatar" zmieścił się w TOP15 pierwszej dekady XXI w. więc z kim mam dyskutować o badziewnym CGI :P

Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Krokiet, w tym temacie spuszczamy się nad zajebistością wszystkiego co się wiąże z Pacific Rim, dołącz do nas albo GTFO :)

Co do zwiastuna:

Odpowiedz
(30-04-2013, 14:49)SonnyCrockett napisał(a): A jeżeli tego nie da się zrobić to nie warto kręcić takiego filmu.
To znaczy że w ogóle nie warto kręcić filmów pokazujących nieistniejące rzeczy?

Nie wierzę, że piszesz na serio, skreślając jednym zdaniem całe gatunki filmowe, ale z drugiej strony wcale mnie to nie dziwi. Tego typu kino wymaga pewnej wrażliwości, wyobraźni. Ty jej nie posiadasz, co czyni Cię bardzo smutnym człowiekiem.

Odpowiedz
OK. Znikam. Pomyliłem gabinet, cholerny bank nasienia :P

[Obrazek: 61vx3rqrl8uy7.gif]

Odpowiedz
Cytat:A jeżeli tego nie da się zrobić to nie warto kręcić takiego filmu.
Zwiastuny obejrzałeś - nie dla ciebie to - wypowiedziałeś się - pozwól nam szczytować w spokoju :)

Nie wiem, który fragment jest najlepszy. Czy pieprznięcie łajbą kaiju, czy krótki fragment walki Cherno Alpha vs 2 kaiju, w deszczu, z piorunami, w morzu.

Odpowiedz
(30-04-2013, 14:55)SonnyCrockett napisał(a): OK. Znikam. Pomyliłem gabinet, cholerny bank nasienia :P
Żebyś wiedział. You went full retard, poszukaj psychiatry. :)

Odpowiedz
Cytat:Nie wiem, który fragment jest najlepszy. Czy pieprznięcie łajbą kaiju, czy krótki fragment walki Cherno Alpha vs 2 kaiju, w deszczu, z piorunami, w morzu.

Coś mi się wydaję, że po tej walce nie zobaczymy już rosyjskiego jaegera;)

Odpowiedz
(30-04-2013, 16:04)Arahan napisał(a):
Cytat:Nie wiem, który fragment jest najlepszy. Czy pieprznięcie łajbą kaiju, czy krótki fragment walki Cherno Alpha vs 2 kaiju, w deszczu, z piorunami, w morzu.

Coś mi się wydaję, że po tej walce nie zobaczymy już rosyjskiego jaegera;)
Przeglądając ta scena w slo mo i robiąc analizę stop klatek jestem pewny na sto procent, ze to ostatnia walka ruskiego.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Nie ma to jak unicestwić najfajniejszego robota... Ale hej, to rosyjska technologia, pewnie jeszcze na lampach tranzystorowych. Jest szansa, że się podniesie i powali potwory uderzeniem z komina.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Ja sam nie wiem jaki finansowy był udział Chińczyków, w tym wszystkim, ale jakby co to spodziewam się, że chiński może dłużej pociągnąć.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(30-04-2013, 12:36)Mierzwiak napisał(a): Będzie na 100%, wszak grają w 3D.

osz kurwa....
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Zwiastun znakomity, ciśnienie na film przekracza wszelkie limity.

Odpowiedz
@SonnyCrockett

Tutaj trwa masowa masturbacja, która polega na analizowaniu trailera klatka po klatce by sprawdzić kto zginie, kto przeżyje a Ty wchodzisz nagle do pokoju chłopaków i przyłapujesz ich na gorącym uczynku i jeszcze krytykujesz! Wiesz jakie to uczucie? Już zapomniałeś jakie to uczucie gdy mama Twoja którejś nocy weszła nagle do Twojego pokoju a Ty akurat miałeś ręce pod kołderką! Nie dziw się więc chłopakom, że traktują Cię jak trolla. Psujesz im tylko zabawę! ;)

Odpowiedz
Monia, strasznie dużo wiesz o masturbacji chłopaków ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon