Pacific Rim (2013-2018)
Prometeusz nie miał jakichś dziwnych dat premiery też? Że kilka bardziej cywilizowanych krajów niż Polska miało premiery później. W ogóle ostatnio tak się zdarza z paroma filmami rocznie.

Odpowiedz
"Prometeusz" tak, miał. Gdyż pamiętam, że ja obejrzałem "Prometeusza" w Polsce, a potem jak wróciłem do Niemiec, byłem sobie na premierze TDKR i przed filmem leciał trailer do "Prometeusza". "Cabin in the Woods" też w Niemczech z miesięcznym, jak nie dłuższym opóźnieniem.
O dziwo przy animacjach są szybsi, gdyż "Wreck-It Ralph" ja widziałem na początku grudnia, w Polsce chyba pod koniec stycznia się ukazał.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
[Obrazek: v6qe.jpg]

Choć plakat słaby, to już zawiesiłem go na swojej ścianie (trza jakość wypełnić pustkę po oczekiwaniu na MoS). ;)

Odpowiedz
(18-06-2013, 19:52)raven.second napisał(a): Albo ten film okaże się pieprzonym arcydziełem, albo po prostu zwykłym, solidnym, dopracowanym do oporu kinem rozrywkowym, jakiego brakowało.

(18-06-2013, 22:39)Danus napisał(a): (...) albo umrę z ekstazy w kinie, albo po prostu obejrzę kurewsko solidny film!

Hmmm... serio dopuszczacie tylko takie dwie opcje? Zwiastuny wyglądają nieźle, fakt, ale dla mnie szczytem oczekiwań jest właśnie porządny blockbuster, bez większych wpadek, ewentualnie z genialnymi pojedynczymi scenami/elementami. Czyli mniej więcej to czym miały być, sorry za ich przywołanie w tym temacie, ostatnie filmy Nolana, Prometeusz itd. Arcydzieło? Ekstaza? Życzę Wam tego, ale dla własnego dobra zluzujcie trochę.;)

Odpowiedz
Prometeusz to raczej kiepskie porównanie, bo przecież gdy go zapowiedziano to wszyscy narzekali na sam pomysł na film, że po co ruszać to uniwersum prequelem, dopiero świetne zwiastuny, piękne zdjęcia pokręciły hype, poza tym po filmie z serii Alien i po Ridleyu można spodziewać się cudów, a tutaj wszyscy liczą po prostu na to samo co w zwiastunach, tylko więcej, fabuła najpewniej będzie prościutka.

Odpowiedz
Zaznaczam, że jeszcze nie miałem chwili, żeby zapoznać się z tymi linkami:

http://io9.com/all-of-your-biggest-pacific-rim-questions-answered-514358535

http://collider.com/pacific-rim-set-visit/

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Fajna kniga:

http://www.parkablogs.com/content/book-review-pacific-rim-man-machines-and-monsters

Właśnie mi przysłali. Będzie z czym do kibla chodzić ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Jedna rzecz z linka od Cravena:
Fuck yeah!!!111jedenjedenrazraz

Odpowiedz
Hehe, to z tego pierwszego który postanowiłem olać. Drugi link natomiast ma na swój sposób ciekawy materiał, bo pochodzi z marca 2012 roku, goście zaczynają opowieść z planu Pacific Rim od stwierdzenia, że nie widzieli jeszcze Avengersów, TDKR i tony innego szitu, a kiedy ten materiał trafi do netu ludzie pewnie już będą znali pierwsze trailery Pacific Rim. No i tak jest.

Pomijając to, że oba typki są bardzo... hmm... nie wiem jak to określić, powiedzmy dziwni, to nie ma tam raczej spoilerów tylko trochę ciekawych wspomnień o tym jak wygląda praca na planie w wykonaniu GDT, dlaczego efekty do Pacific Rim można było zrobić lepiej i taniej, czemu GDT stwierdził, że film nie będzie w 3D (:D) i takie tam. Prawie nic o fabule.

Odpowiedz
Ale... tchopz, to akurat było wiadome od dawna. I nie chodzi mi tu o scenariusz, tylko o dostępne klipy i zwiastuny. Poniżej fota :)

Odpowiedz
Nie widziałem wszystkich klipów. Tych co oglądałem nie analizowałem klatka po klatce i ten motyw przegapiłem...
Mea culpa.

Odpowiedz
Miałem już nic nie oglądać, ale co tam! Fuck it!

https://www.facebook.com/photo.php?v=10102384871415386&set=vb.175282252538080&type=2&theater

zajebiście autentycznie wyglądają pierwsze sceny

Odpowiedz

Odpowiedz
Już mi się chusteczki pokończyły :/

Odpowiedz
[Obrazek: ku-xlarge.jpg]

Odpowiedz
@Craven: Dobre :)

Przed Man of Steel widziałem ten trailer:

Pan który siedział przede mną po powrocie do domu będzie musiał umyć głowę.

Odpowiedz
Tak, ucieszyłem się mocarnie, że zmienili pierwszy trailer na main trailer :)

Czy ktoś widział ten zwiastun w 3D? Ciekaw jestem jak wrażenia...

Odpowiedz
btw, byłem świadom, że polska premiera PR będzie miała miejsce w lipcu, ale dopiero dziś dowiedziałem się, że akurat w moje urodziny. Lepszego prezentu sobie nie wyobrażam :)

Odpowiedz
(22-06-2013, 21:23)Craven napisał(a): Czy ktoś widział ten zwiastun w 3D? Ciekaw jestem jak wrażenia...

Ja widziałem (przed Man Of Steel ;)). Wygląda to dobrze, ale w scenach walk najeżonych detalami już zaczynało to męczyć. Ogólnie rzecz biorąc, szkoda że tego filmu nie robili w 48 fps.

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(22-06-2013, 22:36)Snappik napisał(a): Ogólnie rzecz biorąc, szkoda że tego filmu nie robili w 48 fps.

Żeby potem wyglądał tak jak "Hobbit"? Niech będzie, że jestem staroświecki, ale całe szczęście, że ten film został nakręcony w klasyczny sposób.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon