Pacific Rim (2013-2018)
(22-06-2013, 21:13)Mierzwiak napisał(a): @Craven: Dobre :)

Przed Man of Steel widziałem ten trailer:

Pan który siedział przede mną po powrocie do domu będzie musiał umyć głowę.
Szczęściażu ty!!
Ja widziałem przed MoS pierwszy trailer z grudnia. Świetne posunięcie marketingowe mające zachęcić potencjalnych widzów do obejrzenia filmu- czyli dać teaser trailer na 3 tygodnie przed premierą i to w 2D.

Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
ale przecież to jest konwersja i to robiona na ostatnią chwilę, bo tak chciało studio - zapomnieliście o tym czy jak?

Odpowiedz
(22-06-2013, 22:57)Albertino napisał(a): ale przecież to jest konwersja i to robiona na ostatnią chwilę, bo tak chciało studio - zapomnieliście o tym czy jak?

Chyba Ty zapomniałeś ile czasu mają i co mówił o konwersji GDT.

Odpowiedz
Co mówił? Pamiętam jego wcześniejszą argumentację dlaczego nie chce 3D. Zmienił zdanie i teraz też ma rację, a może po prostu robi dobrą minę do złej gry jak wielu przed nim?

Odpowiedz
Ja tylko wspomnę, ze to 3D nie jest robione na ostatnią chwilę, bo filmowcy zdecydowali się na konwersję rok temu chyba.

Odpowiedz
Cytat:“What happened was, in the weeks and months following Comic-Con, what I asked from the studio was to agree to four points that I wanted to do. The more the ILM shots arrived, the more I realized that there were only a few shots that would miniaturize. I asked the studio, number one, that we would not hyper-stereo-lize the thing. That we would not force 3D on the beauty shots. That we would keep the giant dimensions. They agreed.”

Cytat:“Number two, they agreed to something very unusual. Normally a conversion takes a few weeks. I asked to start it immediately so we could take the full 40 weeks to do the conversion. As an example, Titanic took about 50 weeks to convert. The final thing that I asked that they agreed to, which was amazing, was that I asked them to give me an extra budget, which is considerable, to actually have ILM composite the shots that are CG native 3D. We’re not giving elements. ILM is giving the composite in 3D from the get-go. That’s a huge, huge element. Now I’m going to be involved in supervising it. What can I tell you? I changed my mind. I’m not running for office. I can do a Romney.”

Odpowiedz
Dzięki wielkie za cytaty, wciąż mnie to nie przekonuje, bo konwersje zawsze wyglądają gorzej. Jak będzie - się okaże, ale sam z pewnością wybiorę wersję 2D (o ile, oczywiście, będę miał taką możliwość - pozdro dla dystrybutorów!).

Odpowiedz
U mnie jak na razie mam info będą puszczać tylko w 2D.

Odpowiedz
(22-06-2013, 23:27)Albertino napisał(a): Dzięki wielkie za cytaty, wciąż mnie to nie przekonuje, bo konwersje zawsze wyglądają gorzej. Jak będzie - się okaże, ale sam z pewnością wybiorę wersję 2D (o ile, oczywiście, będę miał taką możliwość - pozdro dla dystrybutorów!).

Avengersi mieli idealną konwersję. Park Jurajski też. Ale nie ukrywam - też mam pewne obawy, że głębia zabije skalę, plus pierwszy trailer w IMAX (2D) był nieczytelny np w scenie koziołkowania robota (pod koniec).

Odpowiedz
(22-06-2013, 21:13)Mierzwiak napisał(a): Przed Man of Steel widziałem ten trailer:

Oficjalnie urwało mi dupe...i nie mam dupy :)

Mlody Bucho odwiedza mnie za kilka dni, za tydzien wyprawa na WWZ i Supka, a potem juz czekam na wspolny wlot na PR - ale petarda!!!
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
[Obrazek: 1017189_525638517502450_1447798303_n.jpg]
Nowy spot w którym widać nieszczęsny koniec pewnego Jeagera:
Wielki Spoiler!!!!!!!!!!!

Oraz parę fotek:

[Obrazek: gipsy_to_the_rescue.jpg]
[Obrazek: gipsydanger_saves_boat.jpg]
[Obrazek: striker_rockets_out_pacificrim.jpg]
[Obrazek: ready_for_battle_jaeger_pacificrim.jpg]
[Obrazek: crimson_typhoon_pilots.jpg]
[Obrazek: max_martini_copilot_pacificrim_still.jpg]
[Obrazek: pacificrim_jaeger_concept_artwork_cool.jpg]
[Obrazek: hunnam_to_the_rescue.jpg]
[Obrazek: sydney_kaiju_pacificrim.jpg]
[Obrazek: cherno_alpha_prepares_for_kaiju_attack.jpg]
[Obrazek: deploying_gipsydanger_pacificrim_jaegers.jpg]
[Obrazek: crimsontyphoon_blades_out_pacificrim.jpg]
[Obrazek: rinko_kicking_ass_in_pacificrim.jpg]

Miłego fapowania chłopcy:)

Odpowiedz
by Gabz:

[Obrazek: fepl.jpg]

Odpowiedz
[Obrazek: NOW-THIS-I-CAN-FAP-TO.jpg]

Odpowiedz
No ale... nie można było po prostu użyć prawdziwej katakany (パシフィック・リム)? No bo stylizowanie alfabetu łacińskiego na takową wydaje się nieco... bezsensowne.

Odpowiedz
Cytat:Nowy spot w którym widać nieszczęsny koniec pewnego Jeagera:
Wielki Spoiler!!!!!!!!!!!
Też mi spojler, jak prawie w każdym spojlerze to widać. Ten jaeger ma największy pancerz, największą moc i najlepiej wyglądających pilotów, obstawiam, że dostanie solidny wpieprz ale przeżyje.

Odpowiedz
W tym spocie widać, ze nie tylko dostaje solidny wpieprz i raczej tego nie przeżyje:)

Odpowiedz
(24-06-2013, 23:30)Danus napisał(a): [Obrazek: pacificrim_jaeger_concept_artwork_cool.jpg]
Sądząc po nazwie obrazka to niby tylko concept art, ale...

Odpowiedz
Mam wrażenie, że jednak jest to prosto z filmu (oby:) ). Za to screen z Sydney jest zajebisty w zamyśle, ale mam wrażenie, że stwór mógłby być lepszy (widać za bardzo komputerową Ścianę i tekstury na monsterze chyba też są nie te - chociaż wszystko co pokazali w ruchu to orgazm w HD, a tutaj może zrobili screena z "niewypolerowanej" sceny.
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.

Odpowiedz
Też mi się wydaje, że to kadr z filmu. W albumie jest koncept art tej sceny i wyglada ona ciut inaczej:

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon