Pacific Rim (2013-2018)
No 2 godziny napierdalania się robotów byłoby spoko, ale tu nie wiem czy nawet pół godziny tego się znajdzie :P

Odpowiedz
Jakoś nie widzę, żebyś tak wypowiadał się o Robot Jox. Ani o pierwszych TF-ach. Masz jeszcze tę mentalność ośmiolatka, dla którego film powinien składać się w 100% z akcji?

Odpowiedz
Między 25 a 100% jest jeszcze trochę rozwiązań pośrednich, a Robot Jox i Transformers pod tym względem wypadają od PR znacznie gorzej. RJ bo ma akcji po prostu za mało, TF bo nie dość, że ma jej za mało, to jeszcze przez większość czasu zamiast walki robotów mamy prezentację sprzętu US army i biegających z karabinkami żołnierzyków, których nie mam najmniejszej ochoty oglądać w filmie pt "Transformers" (powinni być jak w komiksach całkowicie bezradni i zepchnięci do trzecioplanowej roli).

Odpowiedz
Lepszy niedosyt niż przesyt, a przesyt akcji miałem np. w B:LA (85% - strzelanina), który powinien być twoim ulubionym filmem, bo przecież nie jest szczególnie głupi, a ma dużo efektów i się szczelają cały czas.

Odpowiedz
Del Toro przegiął. Stworzył coś tak wspaniałego i wciągającego, że po seansie zostaje tylko jedno, wielkie uczucie niedosytu, bo człowiek chce więcej Cherno Alpha, więcej Australijczyków i ich relacji ojciec-syn, więcej chińskich trojaczków, więcej akcji w dzień, więcej materiałów telewizyjnych dotyczących kaiju, więcej wszystkiego... dołączam się do grona zachwyconych, za tydzień drugi seans. I to chyba wystarczy za opinię, bo co więcej pisać?

Odpowiedz
Zgadzam się z Militarym. Pacific ma akcji jak i jej rozłożenie w scenariuszu na idealnym poziomie.
Film dzięki temu nie ma przestojów, nie nuży i pozwala w pełni cieszyć się walkami, które gdzieniegdzie przeplatane są ciekawymi scenami dialogowymi.
Dopiero w sequelu, o ile powstanie, życzyłbym sobie troszeczkę odwrócenie tego i pokazanie początków wojny, gdy Jeagerów jeszcze nie było, budowa tychże i czas gdy wygrywaliśmy.
To byłoby coś.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Chciałem iść do IMAXA Katowice w sobotę 3 raz i ... nie ma seansów :/ grają to przez 1,5 tygodnia. No ej? Co jest? Puszczają jakieś Głębiony oceanu, albo inne edukacyjne rzeczy, a nie puszczą filmu, który domaga się tak DUŻEGO ekranu?
Bardzo chciałbym w łapy dostać komiks i książkę o produkcji filmu.

Odpowiedz
Cytat:Playing at 3,275 theaters, Pacific Rim debuted to $37.3 million this weekend. That's the highest opening ever for director Guillermo Del Toro ahead of Hellboy II: The Golden Army, which took in $34.5 million on the same weekend in 2008. Still, it's not a particularly strong start: among recent non-sequel sci-fi, it's about on par with Oblivion ($37 million), and way off from World War Z ($66.4 million).

The movie performed particularly well in IMAX, which accounted for $7.9 million (19 percent) of the opening. Its 50 percent 3D share was the highest so far this Summer, though that's mainly a statement on how weak 3D has been at the domestic box office lately.

Going in to the weekend, some tracking suggested Pacific Rim was in for a truly terrible start (below $30 million). While it wound up opening noticeably better than that, its $38.3 million debut is still a little disappointing. Because director Guillermo Del Toro isn't a mainstream selling point, and because the movie was entirely free of true movie stars, Warner Bros. marketing made the primary selling point the monsters vs. robots action. While that proved very appealing to a niche "fan boy" audience, the movie remained inaccessible to general moviegoers. Without their support, there's only so high a movie can go on opening weekend.

As expected, the audience skewed younger (67 percent under the age of 35) and male (61 percent). It received a good "A-" CinemaScore; combine that with decent reviews, and it's likely that Pacific Rim has solid holds over the next few weeks. Still, it's unlikely that the movie winds up much higher than $110 million, which means that its ultimate success will be almost entirely dependent on international performance.

Fragment pochodzi z boxofficemojo.com.

Odpowiedz
Tak, wiem czytałem. And?

Odpowiedz
Nic. Pokazuje, że opinia profesjonalnego portalu pokrywa się z tym co tutaj pisałem.

Odpowiedz
Cytat:Lepszy niedosyt niż przesyt, a przesyt akcji miałem np. w B:LA (85% - strzelanina),

To zależy jeszcze od jakości tej akcji.

B:LA, w którym strzelają do zrobionych zupełnie bez pomysłu kosmitów, szczerze nienawidzę i miałem ochotę wyłączyć po 30 minutach. Ale np marzy mi się film osadzony w realiach Battletecha (czyli z Mechami w roli głównej) zrobiony w stylu Black Hawk Down (który z kolei uwielbiam).

PR proporcje ma w sumie całkiem spoko (dorzuciłbym jeszcze tylko jedną walkę za dnia, lub rozbudował tę z udziałem Strikera Eureki), tylko jakość akcji pod koniec niestety dramatycznie spada co nie pozwala mi być w pełni usatysfakcjonowanym.

Odpowiedz
(16-07-2013, 17:54)Juby napisał(a): Nic. Pokazuje, że opinia profesjonalnego portalu pokrywa się z tym co tutaj pisałem.

Cóż, podobno masz magistra z boxofficologii. ;)

Wreszcie, dwa bilety na pokaz w czwartek. 3D wersja oryginalna.

Nie IMAX i tak się trochę obawiam jak będzie to 3D wyglądało? Gdyż wiem, że podczas trailera przed "Man of Steel" to miałem pewne drobne zastrzeżenia.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Cytat:jak będzie to 3D wyglądało?
Dobrze wyglądało, przynajmniej w Olsztynie. Wszystko wyraźne, jest głębia, nic chamsko nie rzuca się na twarz. Jedynie podczas finału było gorzej, bo brakuje jakiegoś punktu odniesienia, jednak jest dobrze.

Cytat:Bardzo chciałbym w łapy dostać komiks
Jest w sieci, na chomiku na przykład.

Odpowiedz
dzięki Ci dobry człowieku :)

Odpowiedz
Nie dziękuj, to tylko komiks. Co innego gdyby to była książka...

W ogóle to mam wrażenie, że pierwotny scenariusz był bardziej, hm, przyziemny i ponury, czy też może w innej skali, niż to, co dostaliśmy w wersji finalnej. No i w paru miejscach był naprawdę rewelacyjny i aż mnie ściska w środku, że del Toro nie wykorzystał niektórych patentów (jak na przykład bariera językowa między Mako a Raleigh! Ona nie zna angielskiego, on nie zna japońskiego!).

Odpowiedz
Taki mały OT. Pamiętacie może Monster Roll? :)

Odpowiedz
Ja sie pytam, gdzie jest ten hejter Mierzwiak?
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Na urlopie. Przemyślał sprawę, pewnie mu się spodobało i nie chce się przyznać ;p

Odpowiedz
Ja chyba przehype'owałem. Miałem nadzieję na nie wiadomo co, a wyszedł dość standardowy blockbuster ze świetnymi efektami. Może kolejny, domowy seans poprawi ocenę, ale teraz jestem nieco zawiedziony, zwłaszcza powodami ataku Kaiju.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
(17-07-2013, 17:43)wujo444 napisał(a): , ale teraz jestem nieco zawiedziony, zwłaszcza powodami ataku Kaiju.
To było wiadome na 3 miesiące przed premierą, wiec nie rozumiem zawodu.

Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon