Nowy
Liczba postów: 2,012
Liczba wątków: 4
Cytat:Przecież to, że dinozaury zostały wybite przez kaiju to fajna sprawa jest.
Wiecie co jeszcze byłoby fajne? Gdyby okazało się, że były już DWIE inwazje, ostatnia przyczyniła się do upadku Atlantydy i pamiątką po tym wydarzeniu było wzniesienie Kolosa Rodyjskiego. <ok>
W sumie wmieszanie w to fabularne dno* Atlantydy byłoby znacznie ciekawsze, no ale nic.
*kumacie tę grę słów? DNO! Portal <> dno, czaicie??? Ahahahahaha. Sorry za żenujący humor, staram się dotrzeć do fanów PR :P
31-07-2013, 18:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2013, 18:42 przez und3r.)
Fhtagn
Liczba postów: 5,356
Liczba wątków: 9
Przeszkadzacie nam w fapowaniu. Tak nie wolno.
31-07-2013, 18:49
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Szkoda tylko że niektórym nolanówka* uderzyła do łba. Dobrej zabawy, pa.
*To ta gorączka, która dotknęła fanów Nolana po premierze TDK, objawiająca się podwyższonym ciśnieniem i atakami agresji wymierzonymi w każdego, kto nie chciał postawić Nolanowi pomnika.
31-07-2013, 18:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2013, 18:52 przez Mierzwiak.)
Nie będę del Toro stawiał pomnika, ale on przynajmniej nie starał się robić czegoś na siłę. Postawił na zabawę i tyle.
Nie rozumiem niektórych. Widziałeś film, wypowiedziałeś się ok, starczy. Po co w ogóle tutaj wchodzisz?
Widziałem Iron Mana3, Spider-Mana, wypowiedziałem się i mimo, że, aż mnie świerzbi czasami żeby w tych tematach odpisać komuś na pieśni pochwalne na temat tych filmów to tego nie robię.
Dlaczego? Bo szanuję to, że im się podobało i niech się cieszą! Nie bawi Cię film, wypowiedziałeś się, powiedziałeś co Ci nie leży, to daj sobie spokój. Nie będzie nieporozumień i złośliwości. Proste nie?
31-07-2013, 18:55
Banned
Nie dość że po negatywnej opinii dowiadujesz się, że w gruncie rzeczy to jesteś śmieciem i najlepiej idź się zabić*, Twoja opinia jest nieistotna, że nie umiesz się bawić w kinie, no bo jak wiadomo na półce z filmami masz tylko dramaty Von Triera, to jeszcze uczą Cię szacunku (RRRRRRRRRRRROOOOOOOOOOTTTTTTTTFFFFFFFFLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL) i mówią kiedy masz się wypowiadać na forum.
Zajebiste :)
*Skrót myślowy, tłumaczę tak na wszelki wypadek.
31-07-2013, 19:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2013, 19:10 przez Mierzwiak.)
Gdzie Ci napisałem, że Twoja opinia jest nieistotna? Albo, że nie umiesz się bawić w kinie? Czy ja Ci pisałem kiedy masz się wypowiadać na forum? NIE. Stwierdziłem, że skoro to nie jest film dla Ciebie, to daj się innym nim cieszyć, a takich osób nie brakuje (pewnie wszyscy to debile, dla których tylko CGI jest ważne).
I jeszcze musisz ciągnąć to dalej bo:
a). albo lubisz wkur** innych,
b). ostatnie zdanie musi należeć do Ciebie
Dostaliśmy "RRRRRRRRRRRROOOOOOOOOOTTTTTTTTFFFFFFFFLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL" jak z forum onetu i robienie z siebie ofiary tych wstrętnych fanbojów, którzy są głupi bo podoba im się, że kaiju wybiły dinozaury, że potwór był w ciąży i masa innych rzeczy, która jest głupia i nie powinna nikogo cieszyć bo urąga ludzkiej inteligencji.
I nikt nie uczy Cię szacunku. Zakładam, że w tym wieku to już kiedyś się tego nauczyłeś, albo ktoś Cię nauczył. Po prostu staram się wytłumaczyć pewne rzeczy i to nie te związane z filmem.
Gdybyś miał trochę oleju i nie starał się prowokować ostatnie 2 strony tego tematu wyglądałyby inaczej.
I naprawdę dajmy sobie spokój bo szanuję Twoje zdanie, lubię Cie i nie mam zamiaru się spierać.
31-07-2013, 19:22
Banned
(31-07-2013, 19:22)Arahan napisał(a): Gdzie Ci napisałem, że Twoja opinia jest nieistotna?
Przejrzyj sobie temat i zobacz jak reagowałeś na wszelkie opinie niezgodne z Twoją, nie tylko moją. Nie mówię że napisałeś "Twoja opinia jest nieistotna", chodzi o zwykły wydźwięk i odnoszenie się do nich.
Cytat:Albo, że nie umiesz się bawić w kinie?
To po co podkreślasz, jak bardzo Ty się BAWISZ? No po co? Zresztą nie tylko Ty. Trochę już jesteśmy na tym forum, znamy się (tudzież "znamy"), orientujemy jaki kto ma gust, jakie filmy lubi najbardziej (większość z nas preferuje przecież rozrywkę, o!), ale nie, przy każdej możliwej tego typu okazji ktoś (nie piszę konkretnie o Tobie) musi komuś wytknąć, że się nie umie bawić. Choć i tak widzę postęp, bo nikt mi w tym temacie nie napisał flagowego tekstu z KMF o kiju w dupie...
Cytat:Czy ja Ci pisałem kiedy masz się wypowiadać na forum? NIE. Stwierdziłem, że skoro to nie jest film dla Ciebie, to daj się innym nim cieszyć, a takich osób nie brakuje
Jesteśmy na forum, które służy do wymieniania się opiniami i nie zamierzam przestać wypowiadać się o filmie tylko dlatego, że zaburza to czyjeś błogie lewitowanie w obłokach parującego nasienia wylanego na dany tytuł. Masz takie samo prawo fapować tutaj, jak ja dawać wyraz swojemu rozczarowaniu filmem, który ogromnie mnie zawiódł. Poza tym opcja ignorowania postów działa i ma się dobrze, wiem, bo korzystam :)
Cytat:Dostaliśmy "RRRRRRRRRRRROOOOOOOOOOTTTTTTTTFFFFFFFFLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL" jak z forum onetu
Przypomnij mi z jakiego forum pochodzi filmik z Billem Hicksem? ;)
(31-07-2013, 19:22)Arahan napisał(a): robienie z siebie ofiary tych wstrętnych fanbojów, którzy są głupi bo podoba im się, że kaiju wybiły dinozaury, że potwór był w ciąży i masa innych rzeczy, która jest głupia i nie powinna nikogo cieszyć bo urąga ludzkiej inteligencji.
Wyrażam swoją subiektywną opinię. O filmie. O jego scenariuszu i pomysłach. Powtarzam: komentuję FILM, nie ludzi, którym się on podoba.
Napisałem, że motyw z dinozaurami obraził MOJĄ inteligencję, ponieważ uważam, że jest skrajnie głupi i nielogiczny. Powtarzam: WĄTEK jest głupi, a nie ludzie, którym podoba się film.
Nie przekręcaj więc moich słów i nie wmawiaj mi czegoś, czego NIGDY nie napisałem. Robisz to już drugi raz w tym temacie.
PS. Jakiś czas temu odbyłem tu bardzo fajną rozmowę z kolegą und3rem, szkoda że wtedy nie miałeś nic do powiedzenia :]
Cytat:I naprawdę dajmy sobie spokój bo szanuję Twoje zdanie, lubię Cie i nie mam zamiaru się spierać.
Ja Ciebie też, jakkolwiek to brzmi :P
31-07-2013, 19:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2013, 19:53 przez Mierzwiak.)
Nowy
Liczba postów: 669
Liczba wątków: 0
(31-07-2013, 17:23)Mierzwiak napisał(a): (31-07-2013, 11:08)paj napisał(a): Sporo lepsze od Transformers, ale nadal zbyt słabe, bym oszalał.
Czy ja wiem? "Obiektywnie" na pewno, ale ja idąc do kina np. na Transformers 3 nie oczekiwałem dokładnie niczego i szedłem z pełną świadomością, że idę sobie popatrzeć na ILM Demo Reel. W przypadku Pacific Rim liczyłem jednak, że obejrzę świetny FILM, a nie tylko efekty, dlatego owszem, na filmie Baya bawiłem się o niebo lepiej, bo tam na żenadę byłem przygotowany, tutaj to było jak kopniak w krocze.
Mimo wszystko wydaje mi się, że Pacific Rim był mniej denerwujący od Transformerów i trochę więcej widziałem w kinie, lepszy montaż, te sprawy. Zaznaczam, że byłem na wersji dla tradycjonalistów, czyli 2D. Jakby dać tam więcej fabuły i postacie, które mógłbym choć trochę polubić, to może nawet zapamiętałbym ten film na dłużej niż dwie godziny. Czuję tu niewykorzystany potencjał, widocznie tak musiało być.
31-07-2013, 21:43
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,438
Liczba wątków: 67
(31-07-2013, 11:08)paj napisał(a): Czepiłbym się też muzyki, bo główny motyw skomponowany przez Morello
Jedyne, co Morello tam zrobił, to riffowe solówki - i to w takim wykonaniu, że każdy noname mógłby go zastąpić. Niestety, ale muzyka jest średnia i ma z tym gościem naprawdę niewiele wspólnego.
01-08-2013, 04:38
Stały bywalec
Liczba postów: 9,121
Liczba wątków: 44
Stały bywalec
Liczba postów: 10,332
Liczba wątków: 5
Wątpię, aby to coś zmieniło. Warner i Legndary wciąż są około 100 milionów w plecy.
01-08-2013, 13:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2013, 13:52 przez Albertino.)
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,121
Liczba wątków: 57
Może i są w plecy, ale sequel i tak dojdzie do skutku:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
01-08-2013, 14:17
.
Liczba postów: 27,867
Liczba wątków: 62
No kiepsko ten box office wygląda, w Stanach nie będzie pewnie nawet setki, kurcze, więcej zarobił Avatar w Korei Południowej :/
01-08-2013, 14:29
myślę, że tą setkę w USA mimo wszystko złapią, brakuje im około 14 mln, do końca wyświetlania powinno być 100 mln, do tego świat + gadżety, zabawki, figurki, dvd, bluray, gry i cała franczyza - spokojnie, wyjdą na swoje
01-08-2013, 16:54
Banned
Ale pamiętacie jak księgowi Warnera wyliczyli, że Harry Potter który zarobił ponad miliard i tak był na minusie? :)
01-08-2013, 16:58
Nowy
Liczba postów: 94
Liczba wątków: 1
Księgowy był na kwasie? Filmy zarobiły po odjęciu kosztów jakieś 4,5 miliarda dolców...
01-08-2013, 17:15
Stały bywalec
Liczba postów: 10,332
Liczba wątków: 5
Przecież Mierzwiak pisze, że chodzi o jeden film. Był kiedyś wrzucany na forum skan jakiegoś świstka z wyliczeniami. Ile w tym prawdy, to pewnie tylko Warner wie ;)
01-08-2013, 17:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2013, 17:46 przez Albertino.)
Dużo pisze
Liczba postów: 384
Liczba wątków: 4
Trzeba brać też pod uwagę to, że filmy to inwestycja długoterminowa. Franczyza może tu faktycznie zaważyć, bo przykładowo pierwszy Hellboy miał budżet 66 baniek i dochody - 99 baniek. Cztery lata później powstał sequel, z większym budżetem (85 mln) i większymi dochodami (160 mln). IMO z PR będzie podobna sytuacja, tylko że film będzie musiał mieć tak ze 300-320 baniek dochodów, plus zabaweczki itp. muszą także spływać szybko :). Z tym że sequela nie spodziewałbym się prędko, Del Toro robi teraz serial, kombinuje nad kolejnym filmem i nie wiadomo, czy nie weźmie się za trzeciego Hellboya.
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.
01-08-2013, 20:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2013, 20:16 przez Red.)
Nowy
Liczba postów: 475
Cytat:+ gadżety, zabawki, figurki, dvd, bluray, gry i cała franczyza - spokojnie, wyjdą na swoje
Jeszcze guma do żucia, dużo gumy z historyjkami w środku.
Na pewno zarobią.
Idealny Plan Marketingowy dla kilku wagonów zielonych.
01-08-2013, 23:16
Nowy
Liczba postów: 669
(01-08-2013, 04:38)Mefisto napisał(a): (31-07-2013, 11:08)paj napisał(a): Czepiłbym się też muzyki, bo główny motyw skomponowany przez Morello
Jedyne, co Morello tam zrobił, to riffowe solówki - i to w takim wykonaniu, że każdy noname mógłby go zastąpić. Niestety, ale muzyka jest średnia i ma z tym gościem naprawdę niewiele wspólnego.
Piszesz jakby Morello był dziś jakimś nie wiadomo jakim gigantem. Nie jest i to już od dawna. Nawet jakby on sam skomponował cały soundtrack, nic by z tego wielkiego nie wyszło.
02-08-2013, 22:01
|