Pacific Rim (2013-2018)
Pitch Perfect ma szansę stać się najmniej lubianą filmową serią, wśród pewnego grona kinomanów. Gdyż nie tylko jego sequel  wygrał w Box Office z Mad Max Fury Road, ale teraz ponoć to Pitch Perfect 3 ma zająć miejsce kontynuacji Pacific Rim, który jednak ma powstać:

http://www.comingsoon.net/movies/news/618133-the-pacific-rim-sequel-is-still-happening#/slide/1
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
http://movieweb.com/pacific-rim-2-script-budget-guillermo-del-toro/

Gruby naprawdę chce zrobic ten film :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Szczerze mówiąc już się pogubiłem, które studio ma wywalone na ten film i wstrzymało jego produkcję... WB? Universal? Czy Legendary?
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
I chwała mu za to. Liczę, że uda mu się wejść na plan już niedługo, ale jak wiadomo trzeba wiele dobrej woli ze strony wytwórni. Gruby niech walczy do upadłego:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(29-10-2015, 23:26)zombie001 napisał(a): Szczerze mówiąc już się pogubiłem, które studio ma wywalone na ten film i wstrzymało jego produkcję... WB? Universal? Czy Legendary?

Też się już pogubiłem. Z tego co ogarniam, to "Pacific Rim" jest marką należącą do Legendary i to oni podejmują wszelakie decyzje z nią związane. W przypadku sequela zdecydowali się na koprodukcję z Universal. Warner był po prostu dystrybutorem pierwszej części, ale nic poza tym- w przeciwieństwie do "Godzilli", gdzie współfinansował produkcję i ma prawa do dystrybucji kolejnych filmów z serii.

Odpowiedz
Hmm.. no ja ostatnio usłyszałem od znajomego historię, że projekt został wstrzymany, bo Universal nie ma zamiaru zajmować się dystrybucją (co coraz bardziej pogarsza relację na linii Legendary-Universal), a WB nie chce go przejąć, choć bez problemu by mogło, ponieważ widzi większy potencjał w (King) Kongu i Godzilli =/

Taka uwaga do osób kibicujących grubasowi.. Wiecie, że nawet jeśli Del Toro w końcu uzyska zgodę na realizację filmu, to i tak będzie to cień tego co planował zrobić? Przecież nie dostanie budżetu na poziomie pierwszego PR, a nawet minimalne 100mln jest tu bardzo wątpliwe. Ergo braknie mu kasy na realizację tego co było w PR najlepsze - wielkie roboty napierdalające wielkie potwory - a zamiast tego zapcha kontynuację najsłabszym elementem jedynki - wątkiem ludzkim. Niemniej dostrzegam, w aktualnej jego sytuacji, jeden pozytyw. Aby zoptymalizować scenariusz i dostosować go do mniejszego budżetu, tekst przeszedł od Beachama poprzez Penna do łap Spaihtsa, osoby która z nich wszystkich posiada prawdopodobnie najlepsze kompetencje  :P

Odpowiedz
Jasne, że mam obawy co do ewentualnego sequela, jednak zalecałbym trochę bardziej dorosłe i poważne podejście niż dwa przeciwieństwa: albo 250 mln$ w budżecie, zajebiste efekty i świetny film albo 100 mln$ do wydania, słabsze i rzadsze efekty i kiepski film. To nie jest aż takie proste :p

Odpowiedz
Pacific Rim 2 wciąż z szansami na realizację:
http://www.filmweb.pl/news/Czy+Chi%C5%84czycy+w%C5%82a%C5%9Bnie+uratowali+%22Pacific+Rim+2%22-115253
Trzymam kciuki by Del Toro dopiął swego.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Del Toro nie wyreżyseruje dwójki, zamiast niego serialowy scenarzysta i producent Steven S. DeKnight.
http://deadline.com/2016/02/pacific-rim-2-directed-by-steven-deknight-spartacus-creator-legendary-pictures-guillermo-del-toro-1201708221/

Czekam na info, w którym okaże się, że projekt trafił do telewizji. Najlepiej do SyFy, bo tam najlepiej pasuje. ;)

Odpowiedz
Ale DeKnighta to ty szanuj ;)
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Skoro Del Toro nie stanie za kamerą, to jaki jest sens w ogóle to kręcić o.O?

Odpowiedz
A co za różnica?

Jak dla mnie nawet lepiej, przynajmniej jest szansa na 2.35:1 :P

Odpowiedz
John Boyega z główną rolą w sequelu.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Ma zagrać syna postaci Idrisa Elby. Trochę dziwny pomysł, bo Pentecost w jedynce był nadopiekuńczym tatusiem w przypadku swojej przybranej córki, ale ani słowem się nie zająknął, że ma biologicznego syna.

Gdyby Del Toro dalej reżyserował to bym się jarał sequelem okrutnie, niestety Steven S. DeKnight imponującego dorobku nie ma. Same seriale to trochę mało, zwłaszcza że i tutaj aż tak nie świeci. "Angel" to dziecko głównie Whedona, a "Sprartacus" to co najwyżej guilty pleasure (i to tylko przez dwa sezony). Z kolei za kształt i kilka pierwszych (najlepszych) odcinków 1 sezonu "Daredevila" odpowiadał Goddard, a DeKnight przejął robotę po nim i (przynajmniej dla mnie) nieco zjebał. Na drugi sezon już nie wrócił.

Czekam, ale z dużą dawko sceptycyzmu.

Odpowiedz
Może Pentecost był starym rasistą wobec czarnych, dlatego wolał przelać ojcowskie uczucia na Japonkę.

A tak na serio, to ten pomysł z synem jest... no, słaby. Chciałem to jakoś łagodniej określić, ale w sumie nazywajmy rzeczy po imieniu.

Dla mnie "Spartacus" spoko. Znaczy "Krew i piach" bardzo spoko, "Zemsta" tylko spoko, resztę można wyciepnąć. Ale "Pacific Rim" to inna para kaloszy, więc Bóg raczy wiedzieć, czy to będzie miało jakieś przełożenie.

Odpowiedz
Widzę że mamy nowych dwóch etatowych czarnych w Hollywood: Boyegę i B.Jordana.

Odpowiedz
No jak... jest jeszcze Chadwick Boseman
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(07-06-2016, 09:16)Mierzwiak napisał(a): Widzę że mamy nowych dwóch etatowych czarnych w Hollywood: Boyegę i B.Jordana.

I dobrze, Boyega pozytywnie mnie zaskoczył (zwłaszcza po fatalnej roli w "Attack the Block", ale tam film był kiepski), więc niech łapie okazję póki jest. Ma na koncie jedną z głównych ról w jednym z najbardziej dochodowych filmów wszech czasów, który był przecież bardzo ciepło przyjęty. Nic dziwnego, że wszędzie go teraz będzie pełno. Daisy Ridley też przecież będzie grała w nowym filmie Abramsa, a jak wierzyć plotkom to była brana pod uwagę do roli Lary Croft. Przecież przed TFA nikt by nie brał jej pod uwagę.

Co do B. Jordana to się zgodzę. Facet jest mocno przeciętny, ale wszędzie go obsadzają.

Cytat:Może Pentecost był starym rasistą wobec czarnych, dlatego wolał przelać ojcowskie uczucia na Japonkę.

A tak na serio, to ten pomysł z synem jest... no, słaby. Chciałem to jakoś łagodniej określić, ale w sumie nazywajmy rzeczy po imieniu.

Widzę dwa rozwiązania:
1. Pentecost nigdy się nie zająknął o tym, że am syna. Co jest głupie.
2. Pentecost nie widział, że ma syna. Co jest słabe i nudne.

Głupi pomysł. W ogóle to wygląda tak, jakby musieli fabularnie usprawiedliwić obecność czarnego aktora w obsadzie, bo jakby Boyega grał nową postać, nie związaną z Elbą, to dla widzów byłoby nie pojęte. Tak jak w przypadku TFA, gdzie obsadzenie Boyegi było równoznaczne z tym, że gra syna Lando ^^

Cytat:Dla mnie "Spartacus" spoko. Znaczy "Krew i piach" bardzo spoko, "Zemsta" tylko spoko, resztę można wyciepnąć. Ale "Pacific Rim" to inna para kaloszy, więc Bóg raczy wiedzieć, czy to będzie miało jakieś przełożenie.

Dla mnie pierwszy sezon i prequel sezon były całkiem fajną "tak złą, że aż dobrą" rozrywką, ale od "Zemsty" to było już nieoglądalne i tego ostatniego sezonu już nie wymęczyłem. A od "Pacific Rim" chcę dobrej rozrywki, a nie guilty pleasure.

Nie wiem, może się mylę i DeKnight okaże się świetnym reżyserem, ale nie ukrywam, że wolałbym jakiś bezpieczniejszy wybór. Myślę, że taki Matt Reeves by się nadał.

Odpowiedz
Charlie Hunam nie powróci w sequelu, właściwie mnie to nie dziwi, skoro i Del Toro nie reżyseruje.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon