Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Predator
To jest franczyza Disneya, ale z bazą produkcji skierowaną do jednak innego odbiorcy. Widać po ich Originals, że nie boją się inwestować w ciekawszy content - Palm Springs było bardzo spoko, Dopesick z Keatonem też, ostatnio Pam & Tommy też dawało radę (nawet jeśli nie najlepsze to przynajmniej 10x bardziej kreatywne niż wysrywy Netflixa).
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
No nie wiem. Sama historia i ta zajawka pozytywnie nie nastawiaja. I z takim nastawieniem bede kiedys to ogladal, moze milo sie zaskocze..
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
tizerek wygląda trochę jak jakiś fanfilm.

Odpowiedz
(16-05-2022, 22:54)Gieferg napisał(a): tizerek wygląda trochę jak jakiś fanfilm.

;)

Odpowiedz
(16-05-2022, 20:56)OGPUEE napisał(a): przy okazji gdzieś czytałem że kobiety wśród północnoamerykańskich Indian były traktowane na równi i plemionom daleko było do opresyjnego patriarchatu :P

Bzdura. Tzn. tak, u niektórych plemion kobiety mogły więcej, a jak laska miała spryt i wiedziała jak działa drzewko społeczne, to i rządzić mężem (wodzem) mogła ze swojego tipi. Ale generalnie baby siedziały we wiosce, a walczyły tylko w ostateczności i raczej mało która stała w jednym rzędzie z wojownikami plemienia - notabene do nich też nie zaliczał się każdy facet. Mało tego! Indianie potrafili też swoimi kobietami handlować :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Cytat:jak laska miała spryt i wiedziała jak działa drzewko społeczne, to i rządzić mężem (wodzem) mogła ze swojego tipi.

To akurat wszędzie działa tak samo w każdej, nawet najbardziej patriarchalnej kulturze.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Jaka epoka ziemskich wojowników pasowałaby do starcia z Predatorem? Oczywiste wybory które przyszły mi do głowy to Wikingowie, Indianie (już wykorzystani), Kowboje, Rycerze, Samuraje. Jakieś pomysły? Mam nadzieję że od Prey podróżowanie Predatorów po różnych epokach stanie się nową tradycją, to znacznie ciekawszy motyw niż komandosi.

Odpowiedz
Według lore z jedynki i dwójeczki Predy pojawiały się kiedy na ziemi jest wyjątkowo ciepło. Tu jest absolutny potencjał na sci-fi z globalnym ociepleniem i jakimiś igrzyskami predów na ziemi - zgodnie z zasadą Alien - Aliens, Predator - Predators ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(17-05-2022, 21:50)Ted napisał(a): Jaka epoka ziemskich wojowników pasowałaby do starcia z Predatorem? Oczywiste wybory które przyszły mi do głowy to Wikingowie, Indianie (już wykorzystani), Kowboje, Rycerze, Samuraje. Jakieś pomysły? Mam nadzieję że od Prey podróżowanie Predatorów po różnych epokach stanie się nową tradycją, to znacznie ciekawszy motyw niż komandosi.

A ileż można przerabiać jedno i to samo?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie rozumiem Shamar, wymieniłem dotąd nie pokazywane w serii motywy. Chyba że mówisz o samym schemacie pojedynku Predatora z jakimś ziemskim wojownikiem. Skoro to cię nudzi to nie mam pomysłu jak pokazać to oryginalniej. Może komedia prawnicza z Predatorami, których morderstwa młody lewicowy prawnik opisuje jako różnice kulturowe i walczy z dyskryminacją Predatorów, np.forsując rzucanie im katolików i białych mężczyzn do polowań.

Odpowiedz
(17-05-2022, 23:05)Ted napisał(a): Nie rozumiem Shamar,

You cannot understand Shamar.

[Obrazek: ColossalImpeccableChimpanzee-size_restricted.gif]

Odpowiedz
Ciekawe czy Shamar sam siebie rozumie i ile osobowości mieszka w jego ciele.

Odpowiedz
(17-05-2022, 23:05)Ted napisał(a): Nie rozumiem Shamar, wymieniłem dotąd nie pokazywane w serii motywy. Chyba że mówisz o samym schemacie pojedynku Predatora z jakimś ziemskim wojownikiem.

Tak. Wiking, samuraj, rycerz to będzie "to samo", tylko w innej scenerii. W sumie byłem sceptyczny do tego pomysłu: galaktyczne zawody na planecie Predów (planowane jako trójka a później kontynuacja "Predators") ale to był chyba jedyny w miarę oryginalny pomysł.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(17-05-2022, 23:10)marsgrey21 napisał(a):
(17-05-2022, 23:05)Ted napisał(a): Nie rozumiem Shamar,

You cannot understand Shamar.

[Obrazek: ColossalImpeccableChimpanzee-size_restricted.gif]

Przepuściłeś okazję na lepszą ripostę ;)

Odpowiedz
(17-05-2022, 21:50)Ted napisał(a): Jaka epoka ziemskich wojowników pasowałaby do starcia z Predatorem? Oczywiste wybory które przyszły mi do głowy to Wikingowie, Indianie (już wykorzystani), Kowboje, Rycerze, Samuraje. Jakieś pomysły? Mam nadzieję że od Prey podróżowanie Predatorów po różnych epokach stanie się nową tradycją, to znacznie ciekawszy motyw niż komandosi.
Husaria na dzikich polach w XVII wieku.
(16-05-2022, 18:49)Dirk napisał(a): Ja bym chciał Predatora w średniowieczu. Wiem, że był jakiś fanowski film, ale marzy mi się taka pełnoprawna superprodukcja '80s style osadzona w Wiekach Ciemnych.
Względnie ekranizacja "Batman versus Predator", ale tylko tego pierwszego.
Coś fanowskiego i osadzonego w tej epoce jest. Służę linkiem jeśli potrzeba.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Pełny zwiastun Pokahontas.
Wszędzie kasują

https://www.scified.com/uploads/prey-movie-trailer.mp4

Odpowiedz
Momentami wygląda to zbyt teatralnie, przydałby się ktoś lepszy od charakteryzacji i kostiumów, ale i'm digging the vibe, wybrzmiewa to inaczej niż dotychczasowe filmy.

Pomyliłem się po trailerze co do jakości Stranger Things 4, więc wstrzymam się z jazdą po tym filmie, bo na razie nie wygląda to źle, a to jak strong female character wypadnie tutaj trudno ocenić po samym zwiastunie.

Odpowiedz
Tak jak przy teaserku, wieje taką telewizyjną biedą. Ale z drugiej strony przecież to leci prosto na streaming, więc oczekiwania nie powinny być wygórowane.

Widać że pomysł jest całkiem spoko, ale Trachtenberg to nie Gibson, a z Prey'a nie wyjdzie jakieś tam kolejne Apocalypto...

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
No, Disney posłuchał krytyki ad swych aktorskich remake'ów i live action Pocahontas mocno różni się od animacji :).

Faktycznie. Źle to nie wygląda. Wyczuwam tu jakieś świeży pomysł i nawet stronk women aż tak mocno nie wybrzmiewał (laska ledwo daje radę z CGI-misiem, i tekst "I want protect you" wypada neutralnie). Oczywiście, zwykle jest tak że trailery kłamią i ostatecznie wyjdzie chłam. Ale na razie mam ziarnko optymizmu i jak będą dobre opinie, to może skuszę się.

Są i biali osadnicy. Widać, że to jednak WASP muszą być, bo same indiańskie plemię - za mało diversity :).

Odpowiedz
Bardzo lubię 10 Cloverfield Lane, więc jeśli poziom strongfemalowania będzie podobnie poprowadzony, czyt. postać z mocnymi i słabymi stronami która nie sra na płeć przeciwną, to będzie dobrze, niektóre sceny akcji wyglądają naprawdę fajnie i ciekawie, ten setting robi robotę.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon