Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Predator
Cytat: The lower half of this shot from PREDATOR (1987) is a matte painting, by artist Robert Scifo (who also worked on THE ABYSS, WARLOCK, THE BLOB , THE LOST BOYS, THE VILLAGE, etc)

[Obrazek: e12c381960e54ba204f5c31130f15a46.jpg][Obrazek: 4795cf74a6e4a2b55a7c90b9565fb722.jpg][Obrazek: c47cdfabefe6f5947491049e9f86a341.jpg]

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
yyyyy w życiu bym nie powiedział że to Matte Painting. Nice one!
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
To tylko dodaje zajebistości temu dziełu. Jak widać dało się zrobić wszystko przed erą chujowego CGI.

Odpowiedz
Dosyć tego narzekania na CGI. Chyba, że "chodzi o chujwe CGI"
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Czyli np takie jak w tym chujowym Preyu.

Odpowiedz
Moim zdaniem to nie jest tak, że jedno jest super, a drugie bee, to, że dzisiaj nadużywa się CGI i nie dba o to by wykonać je jak najlepiej to już inna kwestia, obie rzeczy to narzędzia do stworzenia konkretnego efektu, od razu przypomina mi się jak w Civil War wygenerowali komputerowo bombę w praktycznej drewnianej skrzynce... Tak jakby nie mogli zrobić repliki którą w latach 80 wykonanoby zapewne z jakichś resztek po telefonach stacjonarnych.

Z kolei obcy nigdy nie wyglądali lepiej w szerokich kadrach niż za pomocą CGI gdzie można uczynić je jeszcze szczuplejszymi i nadać im ten płynny ruch, co innego zbliżenia i takie łączenie praktycznych efektów z komputerowymi, ale dzisiaj albo jedno albo drugie niestety.

[Obrazek: d0b52c6dc5a28cf17cab31132463cb81.gif]

Ja mam sentyment do efektów takich jak ten, zwykła skarpeta w tle nadmuchiwana powietrzem od spodu, ale efekt jest niesamowity i taki realistyczny, teraz robiliby zbliżenia, zaglądali do środka tornada i kombinowali jak uczynić to bardziej filmowym i jednocześnie mniej imponujacym.

[Obrazek: bd0990ffcfb8eae35094e1c9e0328bce.gif]

Odpowiedz
Przeżyjmy to jeszcze raz.

Odpowiedz
Piekne:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
https://i.imgur.com/fY6D85h_d.webp?maxwidth=520&shape=thumb&fidelity=high
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Odpowiedz
I ten niemiecki dialog :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Pewnie było bo stare ale rozjebało mnie to :)

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Bylo?

Odpowiedz
Było.
Od lat jest na YT a jeszcze dłużej w dodatkach na DiViDi ;)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Szkoda, że zapomniałem o istnieniu tych scen jak składałem fanedit Rambo z gościnnym udziałem Arniego... ehh... w sam raz by były.

Odpowiedz
Właśnie oglądam "13 wojownika" (25 minut za mną) i jak to jest podobne do Predatora: eka maczystowskich madafakerów dociera do wioski, znajduje wypatroszone i zmasakrowane trupy, w lasie obserwuje ich z oddali jakiś stwór. 1:1 predzio. Nie widziałem tego filmu całe stulecia, więc oglądam jak dziewica.

Odpowiedz
Film ma sporo problemow, ale to nadal kulcik i czysta, testosteronowa zajebistosc.

Jeg er väre den förste man

Odpowiedz
To coś, co widziałeś - chodziło na dwóch nogach czy czterech?

Japierdole, ciary. Kiedyś to były dialogi.

EDIT

Bucho napisał(a):Film ma sporo problemow, ale to nadal kulcik i czysta, testosteronowa zajebistosc.

Prawda. O upadku cywilizacji białego człowieka najlepiej świadczy fakt, że dzisiaj już się takich filmów nie kręci.

Odpowiedz
Umarłem na tym z nudów i nigdy nie próbowałem wracać.

Odpowiedz
Na szczescie zmartwychwstales, takze sie nie liczy :)

Choc ta watpliwe to ciagle mam nadzieje, ze wyplyna te wszystkie wyciete sceny z wersji McTiernana.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon