Predator 2
Cytat:W latach 80. i 90. (kiedy jeszcze nie było DVD z dodatkami), to co wycięto w montażu najczęściej lądowało w koszu lub w najlepszym wypadku w odmętach wielokilometrowych magazynów.

Robocop, Aliens, The Abyss, Terminator 2 & Alien 3 say hello :)
(z Aliena, T1, Blade Runnera czy Rambo sceny wycięte też się jakoś zachowały)

Ale również obawiam się, że z P2 już nic nie wypłynie.

Cytat:to byłby murowany hicior 2012 roku

No nie wiem, przecież "to już nie to samo bez Arnolda i dżungli" <facepalm>

Odpowiedz
Niech przeszukają te magazyny. Pewnie sami nie wiedzą, co tam mają.

Odpowiedz
Dokładnie wiedzą, ale widocznie analitycznie wyliczone wpływy w tej czasoprzestrzeni nie dały wyniku dodatniego wyrażonego w jednostce $. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Dobra, przecież napisałem 'najczęściej'. Mamy Terminatory, Blade Runnera, ale oprócz tego również setki mniej udanych i popularnych filmów, których nigdy już w wersji autorskiej nie zobaczymy, bo niestety nie każdy miał wówczas tyle możliwości co Scott i Cameron. Oni najwyraźniej od początku myśleli o skleceniu nowych wersji swoich filmów.

Btw. na filmiku dokumentalnym ukazującym pracę nad final cutem "Blade Runnera" jest nieźle pokazany wówczas panujący bałagan i panowie mówią jasno - cudem jest, że te materiały się w ogóle odnalazły. Czyli coś jest na rzeczy ;)

Odpowiedz
(27-01-2012, 13:31)Gieferg napisał(a): No nie wiem, przecież "to już nie to samo bez Arnolda i dżungli" <facepalm>

Gdzie to Waćpan ów sentencję znalazł, bom przeszukań w licznych wątkach przeprowadzon, po tę chwilę śladów tejże nie odkrywszy?
I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott

Odpowiedz
Cytat:Gdzie to Waćpan ów sentencję znalazł, bom przeszukań w licznych wątkach przeprowadzon, po tę chwilę śladów tejże nie odkrywszy?

Świat i internet ograniczają się do forum KMF? dobrze wiedzieć :P
Z opinią spotkałem się w wielu miejscach w necie jak również wśród znajomych. Alien 3 i Predator 2 to jedne z najlepszych sequeli jakie kiedykolwiek nakręcono, a zarazem jedne z najbardziej niedocenianych.

Odpowiedz
Osz fuck, ja rozumiem, ze P2 może się podobać, ale równać go do Aliena 3? To zdecydowanie nie ten poziom.
I Gief, przecież P2 to nie tylko porażka fabularna, ale głównie(przynajmniej dla mnie) porażka realizatorska. Efekty słabsze niż w jedynce, Pred oprócz tego, ze ma nowe bronie, wygląda gorzej niż ten z jedynki.
Do tego dał się zabić jakiemuś murzynowi, w jedynce był Arnold:P
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Ale w którym miejscu w wypowiedzi Gieferga widzicie jakieś "porównywanie" obydwu filmów? Gieferg napisał jedynie, że:

Alien 3 i Predator 2 to jedne z najlepszych sequeli jakie kiedykolwiek nakręcono

I ja się z tym zgadzam. Pred 2 to super film. Niedawno zamówiłem go na blu, leży na półce nieotwarty od kilku dni, jeszcze się za niego nie zabrałem, ale ten czas zbliża się nieuchronnie.

W każdym razie ja nadal wierze, że wypuszczą ultimate X-rated motherfucker edition.

Odpowiedz
Cytat:Efekty słabsze niż w jedynce

Jedyny kiepski efekt to Predatorzy wyłaniający się z mgły, poza tym nie wiem o czym mówisz.

Cytat:Pred oprócz tego, ze ma nowe bronie, wygląda gorzej niż ten z jedynki.

Morda może i wygląda trochę gorzej (tzn mniej realistycznie), cały kostium jak dla mnie jest fajniejszy, w ogóle predator z P2 to mój ulubiony design łowcy.

Cytat:Do tego dał się zabić jakiemuś murzynowi

Harrigan > Dutch
i możesz mi skoczyć.

Tak w ogóle jak dla mnie ta lepsza część P1 kończy się wraz ze śmiercią Billy'ego. Przy kolejnych seansach końcówka zaczyna się robić nudna, podczas gdy P2 (nawet pomimo szeregu WTFów jak ten statek w kanałach) ogląda mi się za każdym razem świetnie od samego początku do samego końca. I zawsze żałuję, że King Willy nie miał większej roli.

Odpowiedz
Cytat:Jedyny kiepski efekt to Predatorzy wyłaniający się z mgły, poza tym nie wiem o czym mówisz.
Praktycznie każdy efekt, gdy widzimy niewidzialnego łowcę, dla mnie większość wyglądała gorzej niż to w jedynce.
Cytat:Morda może i wygląda trochę gorzej (tzn mniej realistycznie), cały kostium jak dla mnie jest fajniejszy, w ogóle predator z P2 to mój ulubiony design łowcy.
I wszystko w temacie, bo głównie mi chodzi wykonanie mordy, zresztą:
[Obrazek: predator-1987-kevin-peter-hall-pic-5.jpg]
przeciwko
[Obrazek: 509905.jpg]
Ten
[Obrazek: predator_large_17.jpg]
Przeciwko
[Obrazek: Preditor2face.jpg]
Dla mnie Predator jest tylko jeden, najlepszy:P
Mimo szeregu WTF, podczas gdy w jedynce tego nie ma, mimo wszystko ogląda Ci się lepiej? Dziwny jesteś:)

Odpowiedz
Rzeczywiście - ryj Preda w dwójce to nie to samo. Tak dalece odbiega od oryginału, że zostałem przekonany - uświadomiłem sobie, jak kiepskim film jest P2. Ta maska, co to jest?!? No kur...

Danus, serio? ;)

Odpowiedz
Danus, na zapodanych fotkach Predator wygląda identycznie :)
W samych filmach drobne różnice są, ale raczej kosmetyczne. Kostium wielkich zmian nie wymagał dzięki temu samemu aktorowi, który go nosił (coś jak Keaton w obu Batmanach). Czasami, w niektórych ujęciach hełm wydawał się zbyt duży, ale to kwestia kręcenia.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Wystarczy przypomnieć sobie scenę w chłodni gdy zaraz po ocknięciu się Pred bez maski wstaje zaczyna piszczeć w stronę Harrigana, dosłownie piszczeć. W tej też scenie jesteśmy świadkami kurewsko biednej animatronice ryja. A podobno dwójka miała większy budżet.

Edit, walnąłem się i na dwóch fotkach zapodałem Preda z jedynki. Teraz jest ok i widać który lepszy:)

Odpowiedz
(28-01-2012, 00:58)Danus napisał(a): Edit, walnąłem się i na dwóch fotkach zapodałem Preda z jedynki. Teraz jest ok i widać który lepszy:)

Totalna bzdura. W tym stylu możesz mówić, że Clooney jest przystojniejszy od Pitta.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
W masce obaj wyglądają tak samo kozacko, bez maski wygrywa P1.

Odpowiedz
Bez maski wygrywa P1, ale to widać dopiero w ruchu. Brak tej śliskiej, mięsistej faktury twarzy mógłbym przełknąć (może to predator-nigga, ma inny kolor skóry), ale jego mimika w P2 to porażka.

Tak czy siak, uważam że P2 to jeden z najbardziej kreatywnych sequeli evah. Przecież mogli iść na łatwiznę i zrobić, ehm, Predators. Zamiast tego nie tylko całkowicie zmienili miejsce akcji (co się sprawdziło w 200%), ale też tak rozbudowali mitologię Predów, że nikt nie czepia się absolutnie żadnego z ich pomysłów (nowe bronie, siatka, trofea sprzed kilkuset lat). A akcja w metrze to najlepsza akcja w historii filmów z Predem.

Odpowiedz
Mówią, że Predator 2 to już "nie to samo", ja na to, że właśnie za to go lubię.

Cytat:I wszystko w temacie, bo głównie mi chodzi wykonanie mordy

Ale maskę już bardziej lubię z P2.

Odpowiedz
(28-01-2012, 07:21)military napisał(a): Bez maski wygrywa P1, ale to widać dopiero w ruchu. Brak tej śliskiej, mięsistej faktury twarzy mógłbym przełknąć (może to predator-nigga, ma inny kolor skóry), ale jego mimika w P2 to porażka.

Tak czy siak, uważam że P2 to jeden z najbardziej kreatywnych sequeli evah. Przecież mogli iść na łatwiznę i zrobić, ehm, Predators. Zamiast tego nie tylko całkowicie zmienili miejsce akcji (co się sprawdziło w 200%), ale też tak rozbudowali mitologię Predów, że nikt nie czepia się absolutnie żadnego z ich pomysłów (nowe bronie, siatka, trofea sprzed kilkuset lat). A akcja w metrze to najlepsza akcja w historii filmów z Predem.

NIie spodziewałem się, ze jak wejdę do tego tematu to przeczytam aż tyle pozytywnych opinii o tym filmie. Ja chyba jestem w takim razie jedną z niewielu osób, która uważa ten film za mocno przeciętny. Sam motyw przeniesienia akcji do miasta był taki sobie, film stracił dużo na klimacie. Scenariusz jest przeciętny, a dialogi momentami były wręcz żałosne, szczególnie jak pojawiał się ten elo śmieszny policjant co próbował podrywać tą małą policjantkę. Same sceny akcji też mocno kulały, szczególnie ta walka końcowa z Glover'em, no i ta akcja w kanałach. WTF ?

Odpowiedz
(27-01-2012, 22:37)Gieferg napisał(a): Świat i internet ograniczają się do forum KMF? dobrze wiedzieć :P
Z opinią spotkałem się w wielu miejscach w necie jak również wśród znajomych. Alien 3 i Predator 2 to jedne z najlepszych sequeli jakie kiedykolwiek nakręcono, a zarazem jedne z najbardziej niedocenianych.

Można było po prostu odpowiedzieć, ale przecież istnieje sarkazm :P

military napisał(a):A akcja w metrze to najlepsza akcja w historii filmów z Predem.

Tymczasem dla mnie najlepszą jest scena, w której Predzio wyłazi z wody w jedynce.
I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott

Odpowiedz
(28-01-2012, 17:07)Turus napisał(a): Sam motyw przeniesienia akcji do miasta był taki sobie, film stracił dużo na klimacie.

Według ciebie. Według mnie nie, to doskonała zmiana na teren znacznie bliższy przeciętnemu ludziowi, niż dżungla gdzieś na zadupiu świata. Swoją drogą, niedawno czytałem komiks, w którym Predator szalał na froncie I wojny. Ciekawe, jakby to się sprawdziło w kinie, czy wyszłoby coś na miarę P2, czy raczej Predators...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon